Ik zocht (en zocht) naar de beste plus-size leggings. Dit zijn mijn 8 favorieten.“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

Zoals elke persoon met een maatje meer kan beamen, is het niet eenvoudig om een ​​legging te vinden die past. Dus als je toevallig een paar plus-size leggings tegenkomt die verheugend comfortabel zijn en blijven zitten tijdens je training, maakt dat (bijna) frustrerende ervaringen uit het verleden goed.

Gelukkig is er de laatste jaren een golf van merken die grote maten leggings voor alle maten aanbieden. Ik heb het over zachte, zweetafvoerende, feel-good stof met voldoende compressie om je te herinneren aan een warme omhelzing en een geruststellend hoge tailleband (hoe hoger hoe beter, schat!).

Ik ben een yogaleraar met rondingen – maat 16 of 1X – met een kleiner postuur (ik ben 5’4 “) en zeer sterke meningen. Ik heb onlangs plus-size leggings van zowel bekende als relatief obscure labels op de proef gesteld. Ik heb ook het advies ingewonnen van anderen wier mening – en gevoel voor mode – ik respecteer. Hieronder volgen de leggings met een pasvorm die ongelooflijk aanvoelde en ontwerpen die ervoor zorgden dat ik er graag in gezien werd.

8 beste plus-size leggings

1. Vriendin Collectieve Luxe Legging

Yogalerares Reyna Cohan zegt dat de vraag die ze het meest hoort, is welke legging ze het liefste draagt. Cohan is enthousiast over de plus-size leggings van Girlfriend Collective. Haar “all-time, nummer één favoriet, iedereen in het stof achterlatend” is de Luxe Legging, die “de hoogste taille heeft, in meerdere lengtes verkrijgbaar is, absoluut squat-proof is en niet beweegt.” De stof biedt lichte compressie, maar voelt helemaal niet beperkend aan, merkt Cohan op. Ook wordt de mode van Girlfriend Collective duurzaam en ethisch gemaakt.

$ 46 bij Girlfriend Collective

2. Girlfriend Collective BioCompressive Legging met hoge taille

Voortbordurend op de Girlfriend Collective fan-girling, probeerde ik de nieuwste lijn van het merk, bekend als de BioCompressive High-Rise Legging. Deze legging met hoge taille levert hoge compressie en is verkrijgbaar in drie levendige kleuren, hoewel het duurzaamheidsverhaal me het meest aansprak. Gemaakt van 79% gerecyclede plastic flessen en 21% spandex, de stof is dik maar toch zacht, maakt klonten en oneffenheden glad en geeft wat lichte vormen aan mijn achterkant.

Ze rolden een beetje naar beneden in de taille toen ik door vinyasa’s stroomde, maar ik heb misschien een grotere maat nodig vanwege de hoge mate van compressie. Als je een kleintje bent zoals ik, houd er dan rekening mee dat de lengte van deze, net als mijn andere paar GC-leggings, ruim tien centimeter te lang is, zodat ze zich ophopen bij de enkels.

Ik oefen in deze legging terwijl ik de bijpassende Mia Bra draag, wat voor een superleuke look zorgde, hoewel het niet voldoende ondersteuning bood voor een krachtige flow sinds ik 40G ben. De beha zou echter perfect geschikt zijn om een ​​Yin-les te volgen of om in huis te loungen. Ik voel me zo schattig als ik deze set draag.

$ 41 bij Girlfriend Collective

3. Looney Legs Grote maten bloemenlegging

De complimenten zijn non-stop wanneer ik deze draag! Dankzij hun kunstzinnige ontwerp dat thuishoort in MoMA, zijn deze leggings in grote maten als wilde sokken voor je hele benen. Ze hebben geen compressie, waar ik de voorkeur aan geef voor Yin- en herstellende lessen of voor loungen en lange autoritten. Ze zijn er in tal van patronen, sommige met bijpassende beha’s. Hoewel Loony Legs grote maten heeft, was de XL perfect voor mij (behalve dat ze ongeveer 2-3 inch te lang zijn voor mijn korte benen). Bovendien is Looney Legs een klein bedrijf dat eigendom is van een vrouw en is opgericht tijdens de lockdown in 2020.

$ 85 bij Looney Legs

4. Old Navy Extra High-Waisted PowerSoft Crop Hidden Pocket-legging

Old Navy is het budgetvriendelijke merk voor leggings van Cohan. Superzacht en zijdeachtig, deze cropped legging heeft een schattig bloemenpatroon dat lief en stijlvol is en niet overdreven opzichtig. De stretch in vier richtingen en de lichte compressie voelen even goed aan bij het oefenen van een naar beneden gerichte hond als bij het liggen op de bank, hoewel de beste eigenschap van deze legging de superhoge (en superelastische) taille is. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en zien er na meerdere wasbeurten nog steeds geweldig uit (hoewel Cohan opmerkt dat ze niet zo lang meegaan als sommige duurdere merken). Ook zakken!

$ 36 bij Old Navy

5. Old Navy Extra hoog getailleerde PowerLite Lycra Adaptiv 7/8-lengte leggings

Budgetmerk voor de winst! Deze basic zwarte legging van Old Navy is waarschijnlijk mijn favoriete grote maat legging. Ik vind het geweldig dat de ultrahoge taille in feite mijn borsten bereikt. Ze rollen niet naar beneden en zuigen me niet naar binnen. Bovendien zit er heel weinig compressie in, waardoor ze comfortabel genoeg zijn om in te slapen. En de lengte is perfect voor mijn korte postuur. Ik heb deze deze week al drie keer gedragen, ook naar kantoor.

$ 24,97 bij Old Navy

6. Athleta Transcend 7/8 strak

Tamika Caston-Miller, yogadocent en vaste YJ-bijdrager, is een enorme fan van het aanbod voor grote maten van Athleta, dat zich richt op alle maten sinds voordat grote maten populair waren. Elke legging die ze van dit merk heeft geprobeerd, heeft een ‘boterzachte’ stof en ‘ontwerpen die echt passen’. De leggings houden hun structuur goed vast, rekken niet uit tot wit en verliezen kleur wanneer de benen voller zijn, en maken gelukkig geen zwiepende geluiden wanneer je dijen tegen elkaar wrijven, legt Caston-Miller uit.

Ik heb de Transcend 7/8 geprobeerd, die hoog in de taille zit, fluweelzacht is en heerlijk aanvoelt. De afwezigheid van een naad aan de buitenkant zorgt voor een echt elegante touch. Er is hier niet veel compressie en ik ervoer een beetje rollage toen ik in Sukhasana (Easy Seat) zat, maar misschien heb ik gewoon een grotere maat nodig omdat de pasvorm meer op mij leek.

$ 24,97 bij Athleta

6. Athleta Aanhef Stash 7/8 Strak

Degenen onder ons die liever meer compressie hebben, kunnen Athleta’s best verkopende Salutation Stash proberen. Deze legging heeft handige zakken en omhelst je taille, heupen en billen voor vorm en ondersteuning. Ik moest deze maat groter maken vanwege zo’n hoge compressie, maar ik ben een fan. Ik heb deze veelzijdige legging in grote maten naar de studio gedragen, naar mijn werk, zelfs op het wandelpad (door de zakken zijn ze erg geschikt voor buiten).

$ 39,97 bij Athleta

7. Booty van Brabants chromen legging

Ik vind het geweldig dat deze legging met hoge taille uit de curvy-lijn “one size fits most” is. De legging is ontworpen om uit te rekken van maat L tot maat XXXL, en hoewel ik sceptisch was, past de legging met textuur perfect bij mij. Het is de dikste legging die ik heb getest en de lichte compressie houdt mijn buik stevig vast. De stof heeft een pittige glans waardoor ze echt opvallen. De textuur lijkt op vissenschubben, dus ik voel me een beetje als een zeemeermin als ik ze draag, maar die schubben camoufleren elke cellulitis of kuiltjes in de huid waar je misschien gevoelig voor bent (niet dat je dat zou moeten zijn!). Bonus, de lengte van 7/8 is ideaal voor shorties zoals ik.

$ 90 bij Booty van Brabants

8. Nike Yoga Luxe dameslegging met hoge taille

De hoge taille van deze legging raakte de perfecte plek boven mijn navel en rolde niet naar beneden. Ik hield van het gevoel en de beweging van deze alleskunner-legging die er ook buiten de studio geweldig uitziet. Bovendien zit er een verborgen zak in de tailleband. Pas echter op, de lichtgewicht nylon-polyester-spandex-mix is ​​letterlijk als klittenband voor hondenhaar en pluisjes.

$ 65,97 bij Nike

Genoemde prijzen zijn de prijzen op het moment van publicatie. Als je iets koopt via de winkellinks in onze verhalen, kunnen we een kleine commissie verdienen. We accepteren geen geld voor beoordelingen van redactionele uitrustingen. Lees meer over ons beleid.

Over onze bijdrager

Jennifer Davis-Flynn is een schrijver en yogaleraar gevestigd in Boulder, Colorado. Volg haar op Instagram @jennifurious.Recent Posts