Ik probeerde yoga-leggings gemaakt met kniebeschermers. Dit is wat ik dachtIk ben 23, redelijk mobiel en blessurevrij. Dus nee, ik ervaar (gelukkig) niet veel kniepijn in mijn dagelijkse bezigheden. Er is echter een duidelijk gevoel in mijn knieën dat ik tegenkom elke keer dat ik naar Marjaryasana (Cat Pose) of Bitilasana (Cow Pose) ga. Het is subtiel maar zeker merkbaar en ik denk dat de beste manier om het te beschrijven ergens tussen een steek en pijn zou zijn.

Oefenen op een dikkere mat elimineert vaak het vervelende gevoel, en ik had nooit overwogen dat het zou kunnen worden verholpen door iets anders dan een fundamentele verandering in de manier waarop ik yoga beoefen, namelijk vermijden op mijn knieën te gaan. Totdat ik de nieuwe Maät 1.0 Leggings tegenkwam ($ 148).

De innovatieve legging is ontworpen door Fiona Devaney, een yogaleraar, en is voorzien van vulling in het kniegebied, waardoor een handdoek of deken onder je niet meer nodig is. Nadat ze dit soort bescherming voor haar gewrichten van een wetsuit had ervaren, probeerde Devaney hetzelfde type product te recreëren voor haar yogabeoefening. In plaats van bescherming door het hele been toe te voegen, versmalt het ontwerp de polyester en spandex vulling rond je kniegebied, en bootst het een geribbelde, grunge-geïnspireerde legging na. Niemand kan zien dat er een extra steunlaag rond uw gespannen gewrichten zit. Ernstig.

Zelfs met deze op ontwerp gebaseerde voordelen, bleef ik sceptisch of ik een verschil zou merken tussen deze legging en mijn typische niet-gewatteerde paren. Toen ik de broek aandeed, voelde ik me knus en veilig, het oh-het-goed-zuigen-gevoel dat je alleen ervaart met een kwaliteit legging. Ik hield ook van het uiterlijk van de bodems. Ze deden denken aan de moto-chic trend van jaren geleden die dit najaar een comeback lijkt te maken. En, om eerlijk te zijn, ik voelde me gewoon koel. Ik wilde echter de dikte van het Supplex- en Spandex-materiaal testen en ervoor kiezen om naar een hete yogales te gaan versus een niet-verwarmde studio. Oververhitting in een zware broek bij hoge temperaturen was niet iets dat ik aan mijn praktijk wilde toevoegen.

Ik merkte niet veel van de legging in de eerste paar minuten van de les. Ik voelde echter meteen een verschil toen ik mijn eerste Cat-Cow betrok. In plaats van het ongemakkelijke contact van mijn gewrichten met de dunne mat op te merken, voelde ik een dikke laag demping en steun onder mijn knieën. Bij afwezigheid van gewrichtspijn, richtte ik mijn aandacht in plaats daarvan op mijn bovenlichaam, inspelend op de subtiele bewegingen van de houding. Deze verschuiving werd ook geholpen door de hoog getailleerde, veilige band van de broek, waardoor het niet nodig was om mijn billen na elke pose omhoog te trekken.

Terwijl mijn gezicht, armen en, nou ja, mijn hele lichaam droop van het zweet tegen het einde van de oefening, voelde ik geen opeenhoping van beperkte warmte in mijn benen. Uiteindelijk voelden ze als een goede balans tussen de lichtgewicht legging die ik nodig heb in een hot class en de dikkere compressiebroek die alles op zijn plaats houdt.

Na ze uitgeprobeerd te hebben, zijn de functionele en stilistische elementen van deze legging indrukwekkend. Hoewel ik niet vaak kniepijn ervaar, zullen deze de eerste op mijn lijst zijn om aan te bevelen de volgende keer dat een van mijn vrienden klaagt over hun gewrichtspijn – of over gedoe met extra handdoeken en dekens in de studio.

Maät 1.0 Legging ($ 148), verkrijgbaar in zwart, legergroen en metaal, maten XXS-XL

Recent Posts