“Ik beoefende yoga in broeken met wijde pijpen – en het was een openbaring”“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

Het was een van die dagen. Ik weet niet meer wat er aan de hand was, maar ik had een buiging en rek nodig en een paar keer diep ademhalen. Direct. Ik had geen tijd om me om te kleden in een yogabroek, dus ging ik naar mijn mat in de kleren die ik aan had: een T-shirt en een zwierige broek.

Zacht gebreid met wijde pijpen, zakken en een soepele taille, de broek was van een vriend geweest die hem op een straatfestival in Madrid had gekocht. Ik had ze zo vaak bewonderd dat ze ze op een dag, toen ik op bezoek was, stiekem in mijn tas stopte zonder dat ik het wist. Ze werden al snel mijn go-to-work-from-home-broek – zacht als pyjama’s maar respectabel genoeg om in het openbaar te verschijnen.

Ik zag ze niet als yogabroeken. De benen waren zo wijd dat ik er zeker van was dat ik erin verstrikt zou raken en op mijn gezicht zou vallen. Maar die dag oefende ik Salutations en Warriors en lunges zonder problemen. In feite leek deze losse broek me te bevrijden om te stromen op een manier die ik niet had verwacht. Ze verhuisden toen ik verhuisde. In deze soepele broek voelde ik me ongebonden en onbegrensd – en mijn oefening voelde ook vrijer.

Oefen broek

Tegenwoordig zijn zogenaamde yogabroeken een uniform geworden voor mensen die aan yoga doen. (En velen die dat niet doen.) Maar ik realiseerde me dat ik begon te denken dat ik geen yoga kon beoefenen – zelfs niet thuis – tenzij ik een paar droeg. Ik had in een vals verhaal geloofd. De waarheid is dat je yoga kunt beoefenen in alles waar je je goed bij voelt. (Mijn collega Renee is een voorstander van een paar afgesneden cargo’s.) Mijn losse, sappige Spaanse broek bevrijdde zowel mijn geest als mijn lichaam.

Begrijp me niet verkeerd: ik hou van mijn leggings. Er zijn tijden dat ik het gevoel wil hebben stevig vastgehouden te worden en dat is precies wat ik nodig heb als ik in de stemming ben voor een sterke, atletische training. En als ik lesgeef, kan ik met leggings gemakkelijk de uitlijning en positionering van mijn benen demonstreren.

Maar als ik op mijn mat wil stappen en mijn adem mijn asana-beoefening wil laten leiden, kies ik voor de losse broek. Ik zet een humeurige afspeellijst op en ga met de stroom mee. Mijn broek geeft mijn lichaam de ruimte om te zijn zoals het is. Onbeperkt. Vrij om gewoon te zijn.

8 yogabroeken met wijde pijpen om te proberen

Ik weet dat ik nooit mijn broek zal kunnen vervangen die uit Spanje is gekomen en met zoveel liefde is gegeven, maar als het tijd is om iets toe te voegen aan mijn yoga-oefengarderobe, zijn dit enkele opties die ik zou overwegen.

Vuori Daily broek met wijde pijpen
(Foto: met dank aan Vuori)

Vuori Daily Wijde pijpen

Deze zachte broek heeft een hoge taille en een easy-not-flowy-fit. Bonuspunt: het bedrijf zet zich in voor duurzaamheid en ethische productie.

Girlfriend Collective Porcini Heather 50/50 joggingbroek met wijde pijpen
(Foto: met dank aan Girlfriend Collective)

Girlfriend Collective Porcini Heather 50/50 joggingbroek met wijde pijpen

Je kunt je goed voelen in deze en voel je goed over ze: ze zijn gemaakt van gerecycled en biologisch katoen en zijn verkrijgbaar in maten tot en met 6XL

Prana Relax Lounge-broek

Prana Relax Lounge-broek

Lange, ruimvallende loungebroeken in drie gemĂȘleerde kleuren hebben een trekkoord in de taille waardoor ze op hun plaats blijven tijdens het oefenen. En er is een bijpassende hoodie.

UEU broek met wijde pijpen
(Foto: met dank aan Amazon)

UEU wijde pijpen yogabroek

De tulpzoomlijn en een taille die op twee manieren kan worden gedragen, geven deze een esthetiek die ‘yogini’ zegt.

Athleta Studio broek met wijde pijpen
(Foto: met dank aan Athleta)

Athleta Studio broek met wijde pijpen

Met zakken, superwijde pijpen en een omgeslagen tailleband doet dit paar me het meest aan mijn Madrid-broek denken. Misschien zijn het hun Europese wortels: ze zijn gemaakt van TENCEL Modal, een vezel die wordt geproduceerd uit Europese beukenbomen die groeien in duurzame bossen.

Sivana Palazzo-broek
(Foto: met dank aan Sivana)

Sivana tie-dye pallazo-broek

De zoom hiervan is bijna net zo breed als een rok en de tie-dye-rand maakt dit de meest interessant ogende optie van het stel. Je kunt je goed voelen over het feit dat tien procent van Sivana’s winst naar vrouwen in nood gaat.

Extra hoog getailleerde PowerChill yogabroek met wijde pijpen en verborgen zakken voor dames
(Foto: met dank aan de oude marine)

Oude marineblauwe yogabroek met wijde pijpen en verborgen zakken voor dames

Je kunt erop vertrouwen dat ON de basics voor yogakleding heeft die je nodig hebt. Deze broek met wijde pijpen heeft een gemakkelijke pasvorm in maten tot 4X, met normale, lange en kleine lengtes.

Asos South Beach yogabroek met wijde pijpen in zwart

Asos South Beach yogabroek met wijde pijpen

Deze broek weet zeker hoe hij moet vloeien. Ze zijn wijd van taille tot zoom, waardoor ze ruim zijn om in te oefenen, maar verfijnd genoeg om in de stad te slijten.

Als je iets koopt via de winkellinks in onze verhalen, kunnen we een kleine commissie verdienen. We accepteren geen geld voor beoordelingen van redactionele uitrustingen. Lees meer over ons beleid.

Recent Posts