Hoe yoga te beoefenen met de maan“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Net zoals de zon door de dierenriem beweegt, doorloopt de maan ook deze twaalf tekens. Elke keer dat de maan in een ander astrologisch teken landt, neemt het de energie van dat teken over. Dit gebeurt elke tweeënhalve dag en verandert de vibratie die de maan in onze levenservaring brengt.

De maan beïnvloedt onze subtiele lichamen. We voelen de maan. We ervaren het in onze emoties, onze intuïtie en die gebieden van het leven die sterk worden beïnvloed door het heersende teken.

Schorpioen, bijvoorbeeld, brengt ons de kwaliteit van transformatie. Als de maan in Schorpioen staat, willen we onze emoties transformeren. We zijn ons misschien meer bewust van subtiele emotionele verschuivingen. We hebben de neiging om kalmte, rust in het zenuwstelsel en innerlijke harmonie te zoeken in plaats van duidelijke uiterlijke veranderingen in het leven.

Terwijl de maan door de dierenriem beweegt, voelen we ook de betekenis van de astrologische tekens op nieuwe manen en volle manen. Wanneer we ons afstemmen op het thema van dat bord, geven we onszelf richting en inspiratie over wat er voor ons beschikbaar is. Stier is bijvoorbeeld een teken van overvloed en eigenwaarde. Wanneer de nieuwe maan hier landt, hebben we de mogelijkheid om intenties te planten die verband houden met overvloed en eigenwaarde.

Hoe meer we afstemmen op de astrologische energie van de maan, hoe meer we onze emotionele toestand kunnen begrijpen, leren onszelf te kalmeren en toegang krijgen tot onze intuïtie. Een manier om dit te oefenen is door middel van maancyclusyoga.

Wat is Lunar Cycle Yoga?

Maancyclusyoga is een goddelijke dans met de kosmos. Het gaat verder dan een typische yogabeoefening of wekelijkse horoscoop en brengt de twee spirituele en energetische praktijken van yoga en astrologie samen.

Maancyclusyoga helpt je jezelf af te stemmen op de maantrillingen door middel van opzettelijke yogastromen die zich richten op thema’s die relevant zijn voor het teken dat de maan beïnvloedt. Als de maan in het aardeteken Maagd staat, wil je je wenden tot een yogastroom die is ontworpen om je energie te aarden. Maagd regeert ook perfectionisme en zelfacceptatie, dus een thema-yogapraktijk zou die aspecten van je emotionele lichaam toegankelijk maken en in balans brengen.

Of je nu al jaren yoga beoefent of er nieuw in bent, je kunt je wenden tot yoga op de maancyclus voor hulp om jezelf af te stemmen op de stroom van het universum.

Hoe u uw yogapraktijk kunt afstemmen op de maan

Je kunt door middel van yoga verbinding maken met jezelf om je lichaam en geest af te stemmen op de hogere frequenties van de maan en de astrologische tekens. We beginnen met het eerste teken van de dierenriem.

Oefen mee met de Aries lunar yoga flow met Jill Wintersteen tijdens onze IG Live op maandag 12 juni om 13.00 uur ET/10.00 uur PT. Ga met ons mee op de Yoga Journal Instagram-pagina.

Ram

Wanneer de Ram-energie in balans is, voel je je geïnspireerd, klaar om met focus vooruit te gaan en gemotiveerd om obstakels te overwinnen. Je hoofd voelt helder en vastberaden aan. Je visie richt zich op de toekomst en je hebt de energie die nodig is om je pad te vervolgen.

Als Ram uit balans is, kan dit bijdragen aan hoofdpijn, vermoeide ogen en uitputting. Je voelt je niet geaard of niet in staat om je zenuwstelsel te kalmeren.

Om de energie van de Ram in balans te brengen, verplaats het en geef het richting om blokkades en stagnatie op te heffen. De bedoeling van een Aries yogastroom is om je lichaam te stimuleren en je energie te laten circuleren.

Stier

Wanneer Stier-energie in balans is, voel je je verbonden met je lichaam en alle zintuigen. Je bent geworteld in je eigenwaarde en voelt contact met je innerlijke veerkracht. Je voelt je sterk en klaar om je creativiteit zonder aarzeling te uiten.

Als Stier-energie uit balans is, kun je moeite hebben om je waarheid te spreken of je creativiteit te uiten. Je kunt aan jezelf of je waarde gaan twijfelen.

Om Stier-energie in balans te brengen, maak je een diepe verbinding met je lichaam en je creatieve energie. Voel de basis van je energie om je emoties in balans te brengen en je te herinneren aan je kracht. De bedoeling van een Taurus yogastroom is om jezelf te aarden, stilte te vinden en contact te maken met je zintuigen.

Tweeling

Wanneer de Gemini-energie in balans is, voel je je kalm, tevreden en klaar om je ideeën te uiten. Je kunt situaties gemakkelijk herkaderen en hebt inzicht in perspectieven buiten jezelf.

Als de Gemini-energie uit balans is, kun je je rusteloos, ongeduldig en angstig voelen.

Om Gemini-energie in balans te brengen, vertraag, ga uit je hoofd en breng je geest tot rust, zodat je kunt luisteren en duidelijk kunt communiceren. De bedoeling van een Gemini yogastroom is om je zenuwstelsel tot rust te brengen.

Kanker

Wanneer Kreeft-energie in balans is, weet je hoe je voeding van jezelf en anderen kunt ontvangen. Je vraagt ​​om hulp wanneer dat nodig is, en je hebt gemakkelijk toegang tot je intuïtie voor innerlijke leiding.

Als de Kreeft-energie uit balans is, voel je je overdreven emotioneel, onzeker en niet in contact met je intuïtieve zelf.

Om de Kreeft-energie in balans te brengen, moet u vertragen om uw batterijen aan te vullen en op te laden, zodat u uw intuïtie, wijsheid en kwetsbaarheid kunt aanboren. De bedoeling van een Kreeft yogaflow is om je energielichaam te herstellen en te vernieuwen.

Leeuw

Wanneer Leo-energie in balans is, voel je je zelfverzekerd en druk je jezelf gemakkelijk uit. Je leidt vanuit je hart en bent niet bang om kwetsbaar te zijn met je gevoel.

Wanneer de Leeuw-energie uit balans is, voel je je overdreven afhankelijk van anderen voor liefde en validatie.

Om Leo-energie in balans te brengen, bouw je warmte op in je lichaam en oefen je om je hart te openen terwijl je je gesteund voelt door je ruggengraat. Je zult je kwetsbaar, sterk, zelfaccepterend en liefdevol voelen. De bedoeling van een Leo yoga flow is om je zelfverzekerd te voelen en je hart te openen.

Maagd

Wanneer Maagd-energie in balans is, voel je je verbonden met je lichaam, in staat om informatie te verwerken en je onvolkomenheden te accepteren. Je staat in contact met je intuïtieve aard en gebruikt deze om anderen te onderwijzen.

Wanneer Maagd-energie uit balans is, zul je je nerveus, onzeker en onwaardig voelen voor je gaven.

Om de Maagd-energie in balans te brengen, verwijder je stagnatie en aard je je lichaam door er verbinding mee te maken. Je voelt je krachtig, intuïtief en de baas over je leven. De bedoeling van een Virgo yogaflow is om contact te maken met je lichaam.

Weegschaal

Wanneer Weegschaal energie in balans is, breng je jezelf gemakkelijk terug naar innerlijke rust als het leven chaotisch wordt. Je hebt een gezonde toolkit met oefeningen die je geest kalmeren en je energie centreren.

Als de Weegschaal-energie uit balans is, voel je je niet goed uitgelijnd, besluiteloos en onzeker over je volgende stappen.

Om de energie van Weegschaal in balans te brengen, centreer je lichaam en geest door de twee kanten van het lichaam in evenwicht te brengen. Je zult je in harmonie voelen met het leven en in staat zijn om duidelijke, bewuste beslissingen te nemen. De bedoeling van een Weegschaal yogaflow is om balans te vinden en jezelf opnieuw te centreren.

Schorpioen

Wanneer de energie van Schorpioen in balans is, voel je je afgestemd op je intuïtieve kracht. Je waagt je onbevreesd in je onderbewustzijn, wetende dat je de kracht hebt om een ​​aspect van jezelf te transformeren.

Wanneer de energie van Schorpioen uit balans is, voel je je stagnerend en niet in staat om te creëren.

Om de energie van Schorpioen in balans te brengen, breng je je gedachten tot rust en voel je je creatieve intuïtie door je heen stromen. Sta jezelf toe om de diepten en je schaduwen met acceptatie te verkennen. De bedoeling van een Schorpioen yogastroom is om vloeibaarheid en creativiteit uit te nodigen.

Boogschutter

Wanneer Boogschutter-energie in balans is, voel je je klaar om verder te gaan in het onbekende. Je vertrouwt erop dat het beste zich zal ontvouwen en weet dat je altijd op jezelf vertrouwt.

Wanneer de energie van Boogschutter uit balans is, heb je het gevoel dat je niet in staat bent om te groeien of je geest te verruimen.

Om de Boogschutter-energie in evenwicht te brengen, oefen je een snel bewegende stroom die je van angst naar vertrouwen leidt. Je zult je expansief voelen, klaar om te leren en open te staan ​​voor nieuwe ervaringen. De bedoeling van een Sagittarius yogaflow is om vertrouwen op te bouwen en je te inspireren om sprongen in het diepe te wagen

Steenbok

Wanneer de energie van Steenbok in balans is, voel je je vastberaden, klaar om obstakels te overwinnen en toegewijd. Je ja’s komen als volmondig over en zeg nee zonder schuldgevoel.

Wanneer de energie van Steenbok uit balans is, voel je je ongericht en onduidelijk over de richting van je leven.

Om de energie van Steenbok in evenwicht te brengen, voel je je stabiele centrum en kracht. Je voelt je helder en klaar om met vertrouwen verder te gaan. De bedoeling van een Steenbok yogaflow is aarden en stabiliseren.

Waterman

Wanneer de Waterman-energie in balans is, voel je je op je gemak met jezelf. U drukt uw visies uit aan anderen zonder dat u goedkeuring nodig heeft. Je leidt anderen door jouw unieke perspectief te bieden.

Wanneer de energie van Waterman uit balans is, voel je je nerveus en vol energie.

Om de energie van Waterman in balans te brengen, beweeg je je energie door het hele lichaam. Je voelt je kalm, helder en klaar om in de goede richting te gaan. De bedoeling van een Aquarius yogastroom is om energie door je lichaam te laten circuleren

Vissen

Wanneer Vissen-energie in balans is, voel je je verbonden met je intuïtie en het hele universum. Je vertrouwt op het proces van je leven en laat het met kracht stromen.

Wanneer de energie van Vissen uit balans is, voel je je energetisch uitgeput of alsof je aan het leven wilt ontsnappen.

Om de energie van Vissen in evenwicht te brengen, neem je een Yin-oefening op. Je voelt je ontvankelijk en afgestemd op je universele ritme. De bedoeling van een Vissenstroom is om je energie te herstellen.

Wil je dieper duiken? Doe mee met Spirit Daughter voor een 27-daagse yoga-uitdaging, waar je informatie krijgt over de maantransit van de dag, een yogastroom of meditatie samengesteld voor de maanenergie van die dag, en mantra’s om de trillingen te helpen belichamen. Het wordt allemaal geleverd via een cursuspagina op de site, zodat u altijd en overal toegang heeft tot de informatie.

Het doel van de yogacursus is om contact te maken met jezelf en te synchroniseren met de Maan. De cursus begint op 11 juni met de Maan in Ram. Meld u hier aan.

Over onze bijdrager
Jill Wintersteen is de oprichter van Spirit Daughter, een lifestyle-merk dat zich toelegt op het helpen van u om uw beste leven te leiden door de energie van het universum te begrijpen. Ze schrijft ook werkboeken over elke volle maan en andere astrologische gebeurtenissen. Volg haar op Instagram @spiritdaughter.Recent Posts