Hoe u de beste deal voor u kunt vinden in een yogastudio“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Yoga is niet goedkoop.

Aan de Upper West Side van Manhattan kan een maandelijks onbeperkt yoga-lidmaatschap $ 249 kosten. In het centrum van Washington DC kost diezelfde maand oefenen $ 189. In Cincinnati kost het $ 170. Neem een ​​enkele les in Bozeman, Montana, en het kost je $ 18.

Er zijn legitieme redenen waarom yogastudio’s vragen wat ze doen. Hoewel dat niet echt helpt als je moeite hebt om ruimte te maken tussen je rekeningen voor yoga als essentiële uitgave.

Als yogastudent ben ik er geweest. En als yogaleraar die veel tijd in studio’s heeft doorgebracht, ben ik op de hoogte geweest van veel gesprekken achter de schermen over prijzen. Het is aan beide kanten van de situatie niet gemakkelijk.

Maar ik kan u vertellen dat wat de goedkoopste optie lijkt, niet altijd de meest kostenefficiënte voor u is. Er zijn veel niet zo voor de hand liggende factoren waarmee u rekening moet houden als u de prijsopties van uw studio bestudeert. Als u weet wat ze zijn en hoe ze op u van toepassing zijn, kunt u elk jaar letterlijk honderden dollars besparen op studiolessen.

Hoe u de meest betaalbare deal kunt vinden in uw yogastudio

1. Inleidende Special

Beste als: Je probeert een studio die nieuw voor je is

Waarom: De meeste yogastudio’s bieden een ‘introductiespecial’ exclusief voor studenten die daar geen les hebben gevolgd. Je kunt in principe onbeperkt yogalessen volgen gedurende een tot vier weken tegen verbazingwekkend lage kosten.

Wanneer je een nieuwe studio uitprobeert, lijkt de introductiespecial een “no duh” -optie. En het is. Of beter gezegd: dat kan het zijn. Alles hangt ervan af of je het daadwerkelijk gebruikt.

Beschouw de introspecial als de praatfase van je relatie met de studio. Het is een kans om de docenten en de studio te leren kennen buiten de aanvankelijke allure. Dat betekent dat je voldoende tijd moet investeren om jezelf gerust te stellen of de studio wel of niet geschikt voor je is.

Twee weken kunnen voldoende tijd lijken om een ​​studio uit te zoeken. Maar als u de komende weken meer dan uw gebruikelijke verplichtingen hebt, wacht dan totdat uw schema gemakkelijker wordt. Ik heb talloze studenten horen vragen of ze de introspecial konden verlengen omdat ze er geen gebruik van maakten door ziekte, deadlines, eindexamens, luiheid, vergeetachtigheid enzovoort. Het antwoord was bijna altijd ‘nee’.

Als stimulans om lessen bij te wonen, is de kans groot dat je tijdens je speciale aanbieding sms’jes en e-mails ontvangt met een sterk verlaagd tarief op een lidmaatschap of lessenpakket als je je aanmeldt voordat je introductiespecial afloopt. Verzamel uw informatie voordat u zich vastlegt.

2. Lidmaatschap

Beste als: Je oefent meer dan een of twee keer per week

Waarom: Een onbeperkt lidmaatschap biedt je zoveel lessen als je lichaam en je schema aankunnen voor een vast bedrag. Als je consequent meer dan een of twee keer per week in een studio oefent, is een lidmaatschap meestal de meest kosteneffectieve optie in termen van kosten per les. Sommige studiolidmaatschappen bevatten ook andere financiële prikkels, waaronder kwijtschelding van kosten voor matverhuur, gratis gastpassen en kortingen voor workshops en yogalerarenopleidingen.

Maar u wilt ook rekening houden met de minder tastbare lidmaatschapsvoordelen. Sommige studenten zeggen dat het aangaan van een lidmaatschap hen aanmoedigt om lessen te proberen die ze anders misschien niet zouden bijwonen, omdat er geen extra kosten aan verbonden zijn. Anderen merken dat een lidmaatschap hen ertoe aanzet om consequenter yoga te beoefenen, omdat ze het beschouwen als een verantwoordingspartner in de vorm van een automatische afschrijving van hun bankrekening.

En als je vaker oefent, oefen je meestal les na les met dezelfde studenten. Als je merkt dat je elke dinsdag hallo knikt naar dezelfde persoon in de rij voor je of lacht als je samen met anderen de studio uitloopt, is dat een vorm van gemeenschap. En het wetenschappelijke bewijs voor de gezondheidsvoordelen van sociale connectie is behoorlijk diepgaand.

U zult doorgaans twee lidmaatschapsopties tegenkomen:

Maandelijks Lidmaatschap

De meeste studenten die kiezen voor lidmaatschap kiezen voor de maandelijkse aanpak. Als je vergelijkt wat je per jaar zou betalen, zijn de kosten van eenmalig betalen voor een jaarlidmaatschap meestal veel lager dan wat je cumulatief zou uitgeven aan een maandelijks lidmaatschap. Maar met een maandabonnement hoeft u zich niet voor het hele jaar vast te leggen of in één keer afscheid te nemen van zoveel geld.

Let op uw aanwezigheid. Als het minder wordt of als je langere tijd niet aanwezig kunt zijn, vraag dan of je je lidmaatschap kunt pauzeren. Of, als je simpelweg niet profiteert van onbeperkte lessen, overweeg dan om te annuleren en in plaats daarvan te kiezen voor een lessenpakket (zie hieronder).

Lees zeker de kleine lettertjes. Lidmaatschapscontracten bepalen doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen (of meer) voorafgaand aan het annuleren. Als je momenteel een verlaagd lidmaatschapstarief betaalt, is de kans groot dat je daar geen toegang toe hebt als je je lidmaatschap opnieuw opzegt nadat je het hebt opgezegd.

Jaarlijks lidmaatschap

Als je toegewijd bent aan de studio waar je oefent, is een jaarlidmaatschap de meest betaalbare optie in termen van kosten per les. Hoewel er natuurlijk de vrij grote uitgave van geld in één keer is.

Als je in de verleiding komt om je aan te melden voor het jaarlidmaatschap bij een nieuwe studio, wil je misschien even pauzeren voordat je je voor een heel jaar vastlegt. Het is een beetje alsof je bij iemand intrekt na de vijfde date. Daarom is het essentieel om gebruik te maken van die introductiespecial.

Houd er rekening mee dat deze contracten doorgaans niet-restitueerbaar zijn. Als je voor het einde van het jaar verhuist of als je door andere omstandigheden minder aanwezig bent, zit je nog steeds vast aan dat lidmaatschap. Zeldzaam is de yogastudio die een uitzondering zal bieden. Vraag of uw jaarlidmaatschap is ingesteld op automatisch verlengen en, zo ja, houd uw startdatum in gedachten, zodat u opnieuw kunt evalueren voordat het opnieuw wordt verlengd.

3. Klassenpakketten

Beste als: Je oefent één keer per week of minder

Waarom: De meeste studio’s bieden een scala aan lespakketten, of je nu vijf of vijftig lessen koopt of ergens daar tussenin. Bij sommige studio’s kun je je pakket delen met vrienden of familie, waardoor het nog aantrekkelijker wordt. De wiskunde is vrij eenvoudig: hoe meer lessen je koopt, hoe lager je kosten per les.

Maar uw berekeningen zouden daar niet moeten stoppen. Als je met tussenpozen oefent, is een lessenpakket bijna altijd de voordeligste optie. Maar als je minstens één keer per week oefent, kun je met een maandelijks lidmaatschap misschien geld vooruit zijn. Overweeg uw gemiddelde maandelijkse aanwezigheid en wat u zou uitgeven aan een lespakket. Vergelijk dat dan eens met de kosten van een lidmaatschap.

Iemand heeft me bijvoorbeeld ooit een lespakket cadeau gedaan in de studio waar ik oefende. Nadat ik de persoon uitbundig had bedankt, deed ik stilletjes een beetje rekenwerk. Hetzelfde dollarbedrag dat me door vier weken yogalessen zou hebben geholpen, zou vier maanden van mijn praktijk financieren als ik het zou besteden aan het maandelijkse onbeperkte lidmaatschap. Toen ik de studiomanager benaderde en vroeg of ze de kosten van het pakket konden gebruiken voor een lidmaatschap, aarzelde ze niet om de wijziging door te voeren.

Kijk ook of er een vervaldatum op je lespakket staat. Het kopen van het pakket van vijftig lessen is misschien wel de meest efficiënte prijs per klas. Maar als je één keer per week oefent en je pakket verloopt over zes maanden, dan doneer je in feite wat je hebt betaald voor die ongebruikte lessen aan de studio.

4. Invalpercentage

Beste als: Je bent op reis of gaat af en toe naar een studio

Waarom: Het drop-in tarief betalen voor een enkele les is meestal de duurste optie voor een ervaring per les. De kosten variëren enorm, afhankelijk van de studio en de stad – $ 20 in Raleigh, $ 22 in Nashville, $ 27 in Boulder, $ 30 in San Francisco en $ 35 in New York City – maar zijn altijd ontmoedigend duur.

Dat is opzettelijk. Drop-ins zijn ontworpen door studio’s om u aan te moedigen om in plaats daarvan te kiezen voor het lespakket, waardoor de ervaring per les betaalbaarder voor u wordt en financieel voordeliger voor de studio.

Maar er zijn momenten waarop die drop-in een uitkomst kan zijn. Kies ervoor als je oefent in een stad of wijk waar je normaal niet vaak komt. Misschien sluip je yoga binnen tijdens een zakenreis of volg je een les met een vriend aan de andere kant van de stad.

De drop-in kan ook, contra-intuïtief, goed werken als uw financiële situatie een beetje precair is. Toen ik een aanzienlijke salarisverlaging kreeg die gepaard ging met een montage-optreden dat ik heel graag wilde, moest ik nogal creatief jongleren met rekeningen. Ik kon me letterlijk geen lespakket veroorloven. Maar ik kon het inlevertarief van $ 18 elke week betalen voor die ene les die ik niet wilde missen.

5. Incidentele verkopen

Beste als: Je hebt de tijd en het geduld om op een deal te wachten

Waarom: Veel studio’s verlagen hun prijzen af ​​en toe. De studio waar ik oefen, heeft de neiging om regelmatig aanzienlijke kortingen aan te bieden op de verjaardag van de opening van de studio, rond het einde van het jaar, zelfs op bepaalde astrologisch belangrijke data. Deze verkopen worden aangekondigd op sociale media en de e-mailnieuwsbrief van de studio, waardoor het gemakkelijk is om van de specials te profiteren.

Wanneer u begint op te letten, begint u misschien een patroon op te merken over wanneer er een prijsonderbreking zal zijn. Als u dat weet, kunt u dienovereenkomstig budgetteren.

6. Klassen met glijdende schaal

Beste als: Je zit financieel in de problemen en zou yoga anders niet kunnen betalen

Waarom: Sommige studio’s staan ​​degenen die financieel worden uitgedaagd toe om te betalen wat je kunt voor lessen en lidmaatschappen. Het is een aanzienlijk inkomstenverlies voor de studio, maar sommige eigenaren besluiten dit te doen om yoga toegankelijk te maken voor mensen die het zich anders niet kunnen veroorloven om te oefenen.

De glijdende schaalstructuur is doorgaans van toepassing op studiolidmaatschappen en yogalerarenopleidingen. Het lagere tarief wordt geregeld via een gesprek met de studio-eigenaar of, in toenemende mate, sommige studio’s bieden u de mogelijkheid om online te kiezen voor een gereduceerd tarief zonder de mogelijke onhandigheid om persoonlijk contact op te nemen.

Bij Yoga Shala West in Los Angeles past oprichter Pranidhi Varshney een glijdende schaal toe op al haar studenten. Ze noteert een adviesprijs voor een maandelijks lidmaatschap en vraagt ​​iedereen om te betalen wat ze in verhouding daarmee comfortabel kunnen bijdragen. Opbrengsten van degenen die meer kunnen betalen, vullen degenen die minder moeten betalen aan.

“Niet elke student betaalt voor zijn of haar eigen praktijk. Integendeel, alle studenten dragen bij wat ze kunnen aan de gemeenschap, zodat we allemaal kunnen gedijen in de praktijk”, schrijft Varshney in de uitleg van de website over het prijsbeleid van de studio. “We moedigen onze studenten aan om niet na te denken over het krijgen van de beste deal, maar over het toewijzen van kapitaal op een manier die aansluit bij hun kernwaarden.”

Over onze bijdrager
Renee Marie Schettler is hoofdredacteur bij Yoga-dagboek en is schrijver en redacteur geweest bij De Washington Post, heel eenvoudig, en andere online mediaplatforms. Ze begon bijna 20 jaar geleden met het beoefenen van yoga met leraren die studenten uitdaagden om de kracht en ruimte van een nauwkeurige uitlijning van een pose te voelen. Haar begrip van yoga veranderde toen ze begon te studeren met leraren die de gratie benadrukten van overgave aan de stilte van een pose. Renee geeft sinds 2017 yogales en ontdekt dat schrijven en het beoefenen van yoga op dezelfde manier gaan over het verkennen van de waarheid. Volg haar op @reneemarieschettler.Recent Posts