Hoe lang duurt het om de huidbarrière te herstellen? Een Derm legt uit
Zoals gewoonlijk ging Bowe naar TikTok om enkele van de meest prangende vragen van haar volgers te beantwoorden – deze keer over hoe lang het duurt om de huidbarrière echt te herstellen. Ten eerste merkt ze op: “Het heeft eigenlijk te maken met hoe beschadigd de huidbarrière is.” Maak je geen zorgen, ze geeft voorbeelden om te volgen.

Het perfecte voorbeeld van een ernstig beschadigde huidbarrière is zonnebrand. Denk er eens over na: uw huid kan rood zijn, schilferen, branden en misschien zelfs jeuken. Bowe legt uit: “Je zou zelfs iets zachts kunnen aanbrengen als een geurvrije vochtinbrengende crème die is ontworpen voor eczeem, en het gaat prikken en branden.” Die reactie alleen al is een veelbetekenend teken van ernstige barrièreschade.

Als je barrière in deze staat is, duurt het minimaal een paar dagen om te genezen, legt Bowe uit. Een licht beschadigde barrière, aan de andere kant, zal veel sneller genezen. U weet dat uw barrière enigszins aangetast is als deze rood is, gevoelig is voor uw gebruikelijke huidverzorgingsproducten of moeite heeft om vocht vast te houden.

Dit soort schade wordt meestal veroorzaakt door uitdroging van de huid, overmatige exfoliatie, het gebruik van te veel retinoïde, enz. Gelukkig, legt Bowe uit, kun je de schade binnen een uur of zo herstellen als je ultrahydraterende producten gebruikt.

Weet je niet zeker welke producten je moet gebruiken? Welnu, de huid van iedereen is anders, maar in dit geval kan het nuttig zijn om na te denken over wat? niet gebruiken. Vermijd exfoliërende ingrediënten van welke aard dan ook (fysiek of chemisch), zuren, retinoïden, geurstoffen en essentiële oliën.

Eén gouden sterreparatieproduct voor het gezicht: de Bowe Glow Microbiome Nourishing Cream uit Bowe’s eigen huidverzorgingslijn. (De “Bowe Glow” is heel echt.) “We ontdekten dat we na slechts één applicatie, in één uur, de huidbarrière konden herstellen.” Best indrukwekkend, niet? Wat betreft lichaamsverzorging, bekijk onze lijst met barrière-ondersteunende bodylotions.

Welk product je ook besluit te gebruiken voor hydratatie, onthoud dat je uit de zon blijft en blijf bij met zachte, hydraterende en geurvrije formules. Zoals Bowe zegt: “Less is more totdat je barrière herstelt.”

Recent Posts