Hoe ik uiteindelijk in Side Crow kwam nadat ik jarenlang op mijn gezicht was gevallen“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Ik bracht veel tijd door in yogalessen en viel op mijn gezicht. Als voormalig wedstrijdatleet is het voor mij een lang proces geweest om yogales niet te zien als iets anders om te winnen, vooral als het gaat om uitdagende houdingen. Toen ik op de universiteit zat, probeerde ik mezelf bij elke gelegenheid te lanceren in gecompliceerde armbalansen en inversies. Ja, ik was die yogastudent.

Uiteindelijk heb ik mijn pogingen teruggeschroefd, in plaats daarvan concentreerde ik me op het opbouwen van een bepaalde pose in mijn praktijk. Vorig jaar was het eindelijk Crow Pose. En dit jaar koos ik voor Side Crow – waar ik vorige week eindelijk voor het eerst ooit aan begon, dankzij de aanwijzingen van een van mijn favoriete leraren, Chris Stanley. Toen ik eindelijk opsteeg, schrok ik. (Jack Workman’s hilarische Instagram Reel over het onderwerp resoneerde meteen toen ik rondkeek om te zien of iemand anders mijn prestatie had opgemerkt.) Ik was… aan het doen.

Voor mij veranderde alles toen ik me concentreerde op het optillen van mijn heupen – en draaien – in plaats van me te concentreren op de voorwaartse beweging. Het is iets waar Renee Schettler, hoofdredacteur van Yoga Journal, me ook aan herinnerde. “Soms heeft wat ons tegenhoudt niets te maken met de armbalans,” vertelde ze me. “In plaats daarvan is het in staat zijn om in de intense wending te komen. Voordat je je lichaam kunt positioneren om je ellebogen als steun te gebruiken, moet je je bovenlichaam zover kunnen draaien dat je de basisvorm van Side Crow kunt vinden.

Volledig. Terwijl ik aan mijn Side Crow blijf werken (hij is op dit moment verre van perfect, en dat vind ik prima), heb ik gekeken naar onze inhoud die draait om wendingen en de armkracht die nodig is om die “Chaturanga” te behouden. armen.”

Ik moet bekennen: ik heb ook mijn zinnen gezet op Baby Crow.

Dit artikel verscheen voor het eerst in onze ledennieuwsbrief. Om deze e-mails te ontvangen en toegang te krijgen tot onbeperkte artikelen over Yoga Journal, Outside, Women’s Running en meer, kun je je hier aanmelden voor een Outside+-lidmaatschap.Recent Posts