Hoe ik door meditatie leerde vertrouwen op mijn intuïtie“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Ik was nooit van plan om naar New York City te verhuizen. Maar net na mijn studie kreeg ik een baan aangeboden als freelance productieassistent bij HBO. Ik studeerde journalistiek en wilde graag beginnen met schrijven en de televisiewereld. Ik nam de baan aan. De stad kwam mee.

NYC bleek perfecter voor mij dan ik me realiseerde. Als jonge twintiger die verlangde naar onafhankelijkheid en anonimiteit, gaf NYC me dat allemaal en meer. De stad was overvloedig met kansen en het liet me zien hoe ik me moest haasten voor wat ik wilde. Ik acteerde. ik heb gemodelleerd. Ik werkte bij grote tv-netwerken en op filmsets met A-lijst acteurs.

Ik werd een New Yorker. Er was niets waar ik meer van hield dan snel door drukke straten lopen terwijl ik een vers kaneel-rozijnen bagel verslond met roomkaas. Ik kon niemand begrijpen die me vertelde dat NYC niets voor hen was. Waar zou je in hemelsnaam heen gaan buiten The City That Has It All?

Het gevoel vast te zitten in de stad waar ik van hield

Wat ik niet had verwacht, was hoe gevoelig ik zou worden voor de stad naarmate ik dieper in mijn yogabeoefening dook. Ik deed yoga sinds mijn laatste jaar op de middelbare school en zorgde ervoor dat ik regelmatig beoefende. Ik lag maar liefst drie keer per week op mijn mat.

Een stem die steeds luider in mijn hoofd werd, zei me om de zakelijke sleur te verlaten en fulltime yoga te volgen. Ik luisterde, nam een ​​risico en keek nooit achterom. Het duurde niet lang of ik gaf les voor een groot online yogaplatform, presenteerde op grote yogafestivals, reisde de wereld rond als wereldwijde ambassadeur voor een merk voor yogakleding en verscheen op populaire podcasts. Mijn gezicht stond op tijdschriftomslagen, inclusief Yoga-dagboek (tweemaal!).

Mijn yogacarrière bloeide, maar mijn ziel was moe. Ik voelde me niet op één lijn met mijn waarheid of kracht. En New York was vermoeiend. De late nachten en harde geluiden, de vage metro, de geuren, de drukte, het vuil en vuil, het gebrek aan natuur. Ik kon nauwelijks een plekje vinden om buiten te zitten en rustig te eten tussen de lessen en afspraken door.

Het was niet alleen de stad. Ik zat in een gewelddadige relatie. En ik begon me symbolisch te voelen als een zwarte vrouw in de steeds kapitalistischer wordende wereld van yoga.

Elke keer dat ik naar het buitenland reisde, werd ik steeds terughoudender om terug te keren naar de stad. Ik voelde me vastgelopen en gaf mezelf de schuld, denkend dat als ik meer gedisciplineerd zou worden in mijn praktijk, New York me misschien niet zo veel zou uitputten.

Leren vertrouwen op mijn intuïtie

Toen stierf mijn vader aan een plotselinge diagnose van hersenkanker in stadium vier. Mijn hand lag op zijn hart toen hij zijn laatste adem uitblies. Deze monumentale ervaring veranderde mijn hele kijk op het leven. Het leven voelde ongelooflijk teder. Ik heb een gewelddadige relatie beëindigd. Ik begon me symbolisch te voelen als een zwarte vrouw in de steeds kapitalistischer wordende wereld van yoga. Alles wat ik dacht te weten was aan het verschuiven. Ik verlangde naar een pauze om mijn emoties te verwerken en te genezen.

De eerste stap was voor mij om in meditatie te zitten en te luisteren voor begeleiding. Mijn inleiding tot de beoefening van mindfulness kreeg ik in de vorm van het boek True Love van wijlen en geachte Thich Nhat Hanh. De pagina’s belichtten het feit dat hoewel lijden een normaal onderdeel is van de menselijke ervaring, er hulpmiddelen zijn om vrede te vinden in het huidige moment. Het boek heeft mijn leven veranderd. Nu, terwijl ik zat, was ik getuige van zowel de angst voor het onbekende als de hoop dat het beste nog moest komen.

Zittend herinnerde ik me de keren dat ik in de wintermaanden door warme landen trok. Ik zou mijn appartement onderverhuren, mijn spullen opbergen en mijn yogalessen onderverhuren zodat ik vrij kon zijn om de wereld te zien. Ik realiseerde me dat ik dat opnieuw kon doen – en onderweg wat genezing kon doen.

Ik luisterde naar mijn innerlijke stem en besloot een vriend op het eiland Grenada te bezoeken. Zonder mijn beslissing te beoordelen, boekte ik een enkeltje.

Zittend in bemiddeling op zoek naar antwoorden binnenin

Ik was ervan uitgegaan dat ik er alleen in de winter zou zijn, maar een maand na mijn reis sloeg COVID toe. De pandemie schokte de wereld en ik werd gedwongen te gaan zitten en getuige te worden van nieuwe angsten.

De Amerikaanse ambassade riep alle Amerikaanse burgers op om onmiddellijk naar huis terug te keren of voor onvoorspelbare tijd vast te zitten in het buitenland. Ik moest kiezen: op het eiland blijven, niet wetende hoe de gezondheidsinfrastructuur van het land de pandemie zou aanpakken, of teruggaan naar de Verenigde Staten.

Even schrok ik. Ik belde mensen die dicht bij me stonden voor advies. Toen besloot ik om bij mezelf te gaan zitten in meditatie. Ik had het antwoord nodig om van binnenuit te komen. Na te hebben gemediteerd en om inzicht te hebben gevraagd en daarna nog wat te hebben gezeten om contact te maken met mijn intuïtie, koos ik ervoor om in Grenada te blijven om deze nieuwe storm te doorstaan.

Ik wist niet hoeveel mijn ziel rust nodig had

Grenada is een plek waar mensen zich terugtrekken. Het is geen wonder. Dit is een plek die gemeenschap en gezond leven bevordert. In plaats van sirenes hoorde ik vogels fluiten. In plaats van de geur van afval, ruik ik verse bloemen. Beton werd vervangen door wit zand en ik verruilde gezwollen jassen voor gezwollen wolken. Elke keer dat ik de oceaan in stapte, hield het drijvende, zoute water dat het kleine maar machtige land omringt me vast als de geesten van mijn voorouders. Het geluid van de regen bracht me aan de grond. De warme nachtbries wikkelde me in een omhelzing die aanvoelde als de puurste liefde.

En het eiland was gevuld met mensen die precies op mij leken. Het is moeilijk onder woorden te brengen wat het zien van dit soort weerspiegeling van jezelf met je lichaam doet, zowel op cellulair als op spiritueel niveau. Ik leefde in een omgeving die mijn ziel kalmeerde op manieren waarvan ik niet wist dat ik ze nodig had.

Nee zeggen tegen angst; ja zeggen tegen het leven

Maanden gingen voorbij. Dan een jaar. Nu, na bijna drie jaar op dit eiland te hebben gewoond, kan ik zeggen dat ik me nog nooit zo thuis heb gevoeld.

Grenada dwong me te vertragen. Ik kon duidelijk krijgen hoe ik verder wilde met mijn yogawerk. Ik kon niet langer tolereren dat ik door bedrijven werd uitgebuit voor hun winst en niet voor de mijne. Nu ben ik de maker en eigenaar van mijn werk en deel ik praktijken op mondiaal niveau. Mijn carrière biedt kansen waar ik van had gedroomd.

Als het alleen aan mij had gelegen, zou ik New York niet hebben verlaten voor het eilandleven. Ik heb het gevoel dat mijn onverwachte verhuizing naar het eiland het resultaat was van goddelijke tussenkomst. Ik denk graag dat mijn vader er misschien iets mee te maken had. (Hij hield nooit van NYC.) Misschien wist hij dat ik moest rusten en nadenken en genezen op een manier die ik mezelf niet had kunnen geven.

Ik buig diep voor de innerlijke stem die me naar dit moment heeft geleid. Naar mijn afkomst en mijn vader; naar de praktijk van het loslaten om ruimte te creëren voor wat de ziel verlangt. Als ik niet naar mijn intuïtie had geluisterd, wie weet hoe het leven er dan uit zou zien. Ja, er zijn offers gebracht. Het is niet gemakkelijk om te pauzeren en de koers te corrigeren. Ik heb geleerd dat als je op je gevoel vertrouwt, zelfs als anderen denken dat je gek bent, je beloond zult worden. Als je ja zegt tegen het leven en een risico neemt, zal het leven ja tegen jou zeggen. Nu weet ik dat er altijd naar ons wordt geluisterd. We moeten ervoor zorgen dat we naar de antwoorden luisteren.


Sara Clark is een EYT 500-urige gecertificeerde vinyasa- en mindfulnessleraar die al meer dan twee decennia vinyasa-flow en -meditatie beoefent. Ze leidt workshops en retraites over de hele wereld. Vind haar op Instagram @saraclarkyoga

Recent Posts