Hoe de belangrijkste astrologische datums in 2023 u zullen beïnvloeden“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

Wanneer je de belangrijkste astrologische data van 2023 onderzoekt, is het essentieel om te begrijpen dat elke verschuiving, transit, uitlijning, zonsverduistering en lunatie die plaatsvindt een invloed uitoefent op zowel individuen als maatschappelijke structuren. Of die invloed intens of subtiel is, hangt af van een aantal onderling verbonden factoren en relaties, waarvan vele uniek zijn voor ieder van ons.

Toch zullen sommige invloeden meer heersen dan andere. We vroegen de astrologen wiens interpretatie van de sterren en planeten en tekens we respecteren om de meest gedenkwaardige astrologische gebeurtenissen in 2023 vanuit hun perspectief te delen. U wilt terugkeren naar deze lijst en de ideeën het hele jaar door overwegen. Terwijl situaties in je leven zich afspelen en perspectieven verschuiven, zul je verschillende betekenissen en interpretaties ontdekken van de informatie die volgt.

Belangrijkste astrologische data van 2023

Mars in Tweelingen | Tot en met 23 maart 2023

Mars staat al geruime tijd in Tweelingen. Doorgaans verandert de planeet van intellectuele nieuwsgierigheid elke zes weken van teken, hoewel deze overgang door een altijd in beweging zijnd luchtteken zeven maanden zal duren. Gedurende deze tijd zijn onze gedachten, ideeën en zelfs de informatie die we tot ons nemen voortdurend in beweging.

In januari ging Mars direct na retrograde te zijn geweest. Deze verschuiving kan ons helpen onze banden te verbreken met de leugens die door onze geest worden verteld. Zie dit in termen van de valse verhalen die we rond situaties creëren, evenals het soort informatie dat we over onderwerpen verzamelen. Het einde van retrograde ondersteunt het einde van gepolariseerd denken.

Pas op, Mars kan ons scherp maken in onze woorden en onze acties. Eer de tong als een zwaard. Onderzoek of je te scherp bent. Of je bent saai als je scherp moet zijn. Door alle dingen op te schrijven die ervoor zorgen dat je boos wordt, kun je jezelf beter begrijpen en kun je je woorden gebruiken om je punt over te brengen zonder neiging tot impulsiviteit.

—Cameron Allen, astroloog, kruidendokter en student yoga en Ayurveda

GERELATEERD: Wat Mars in Tweelingen voor jou betekent

Alle planeten direct | 22 januari 2023-21 april 2023

We zijn net uit retrograde gekomen. Gedurende de komende 11 weken bewegen alle planeten direct, wat betekent dat alles meer op één lijn kan voelen. Beschouw retrograde als tegen het verkeer ingaan, terwijl wanneer alle planeten recht zijn, al het verkeer gelijkmatig in dezelfde richting beweegt – zonder rode lichten!

Het is een tijd om intenties te stellen. Denk daarbij aan twee dingen. Ten eerste, hoe kan ik gewoonten creëren die deze intenties ondersteunen? Even essentieel is jezelf af te vragen, hoe kan ik ze gemakkelijk laten gebeuren?

Dit is niet het moment om de zaken te ingewikkeld te maken. Hou het simpel. Houd het vervullend. Het is tijd om…

Stof de to-do lijst af.
Doe het werk.
Teken Het contract.
Volg de opleiding.
Schrijf je in voor het programma.
Denk buiten de doos.
Waag de kans.

—Erica Jung, een yogaleraar en een student van genezingspraktijken en belichaamde spiritualiteit

Saturnus in Vissen | 7 maart 2023-13 februari 2026

Zoals Saturnus en Vissen samenkomen in de hemel boven, zo ook het tastbare en ontastbare, grenzen en grenzeloosheid, praktisch en fantasierijk, realiteit en droomstaat beneden.

Hoewel onze relatie met Saturnus ingewikkeld kan zijn. De intentie van Saturnus voor ons is altijd zelfverantwoordelijkheid in naam van meesterschap. Het pad is niet altijd gemakkelijk met Saturnus, maar tijdens deze transit leren we voortdurend de vaardigheid om onze realiteit te beheersen en onze verlangens te creëren.

De planeet gaat doorgaans drie jaar lang in elk teken door, waardoor er voldoende geleerd kan worden. Deze tijd is een uitnodiging om onze relatie met spiritualiteit te gronden en om met vastberadenheid, discipline en structuur om te gaan met onze dromen en wensen. Het is waar vormloosheid in vorm kan vloeien. Het is wanneer onze ingebeelde ideale staten van liefde, eenheid, genezing en creativiteit in onze fysieke realiteit kunnen worden gebracht door praktische actie, zelfverantwoordelijkheid en discipline.

—Jordane Maree, oprichter van Girl and Her Moon en de wekelijkse astrologiecolumnist van Yoga Journal

Pluto’s overgang naar Waterman | 23 maart – 21 januari 2043

Pluto in Steenbok brengt de waarheid over onze heersende structuren naar boven en activeert transformatie. De laatste keer dat Pluto op 27 graden in Steenbok stond, vond plaats tijdens de ondertekening van de Onafhankelijkheidsverklaring in 1776. Pluto’s terugkeer, toen hij terugkeerde naar exact dezelfde graad, vond plaats op 22 februari 2022. Wedergeboorte van Amerika. Dit gebeurde in het tweede huis van Amerika, dat ons huis van waarden is, van binnen en van buiten. Het aarde-element Steenbok in een door het aarde-element geregeerd huis van Stier vertegenwoordigt financiële structuren. Pluto staat voor transformatie en kracht. Dit is waarom we actie zagen op de aandelenmarkten, crypto en big business.

Pluto zal op 23 maart 2023 naar Waterman gaan, na sinds 2008 in Steenbok te zijn geweest. De hoeveelheid tijd die Pluto in elk teken doorbrengt, maakt elke verschuiving significant. Nu Pluto in Waterman staat, zullen we meer voelen dat het collectief samenkomt om echte, tastbare verandering voor het grotere goed te creëren.

Waterman is een luchtelement. Het stelt ons in staat om vrij en innovatief te zijn in ons denken en verbindt ons met het collectief. Stel je voor dat je in je hoofd een heleboel radiostations tegelijk hebt. Dit is het leven van een Waterman: de wereld op alle mogelijke manieren voelen en de collectieve stemming oppikken. Die verbinding plus de energie van innovatie stelt Aquariusenergie in staat om creatieve oplossingen te vinden voor onze wereldwijde problemen. Er is geen limiet aan waar de geest heen kan gaan met Aquarius-energie en zijn idealisme is besmettelijk.

We zullen meer progressieve veranderingen in de wereld zien met betrekking tot mensenrechten. We gaan veel veranderingen zien in de technische wereld. Pluto in Waterman gaat over revolutie en grote verandering in onze samenleving.

Pluto in Steenbok was meer egoïstisch en gericht op het patriarchaat. Aquarius-energie gaat meer over de verbetering van de samenleving en niet alleen over het zelf. Pluto in Steenbok ging over herstructurering en blootleggen hoe we dingen hebben gedaan, werkte niet voor het algemeen belang. Pluto in Waterman zal ons in staat stellen om systemische verandering te omarmen door meer bewust en empathisch te zijn. Het omarmen van de gemeenschap zal een groot thema zijn, evenals de wetenschap dat we geen verandering kunnen creëren tenzij we er samen in stappen.

—Farah Siddiq is de oprichter van Farah Siddiq Healing Arts en de maker van Cosmic Reiki, dat astrologie en reiki combineert.

Venus Retrograde in Leeuw | 22 juli 2023-3 september 2023

Als het gaat om planetaire retrogrades, zijn we gewend te horen over de beruchte effecten van de waargenomen achterwaartse spiraal van Mercurius. Dit is gedeeltelijk te wijten aan de relatieve frequentie ervan – meestal drie keer per jaar gedurende drie weken per keer – en ook aan de bekende verstoring van technologie, schema’s en alles wat met communicatie en cognitie te maken heeft.

Venus retrograde verrast ons daarentegen. De planeet komt maar eens in de achttien maanden voor een periode van vijf weken voor en bepaalt hoe we met elkaar omgaan, waartoe we ons aangetrokken voelen en onze creatieve inspiratie. En het neemt ons mee op een recensie waar we niet aan gewend zijn en wat dat betreft vaak niet geneigd zijn.

Maak je klaar om na te denken over relaties, relaties, relaties – degene die je hebt met jezelf, je naaste familie en de wereld als geheel. Deze retrograde zal ook de noodzaak benadrukken om de onderdrukking van het vrouwelijke te verzoenen. Ook wordt u gevraagd om uw creatieve inspiratie te onderzoeken en hoe u de diepste verlangens van uw hart uitdrukt.

Omdat verandering zelden vrijwillig plaatsvindt, kan deze periode door omstandigheden van buitenaf een uitdrukking oproepen van wat je moet doen om meer liefde te verwelkomen. Onthoud: zo van binnen, zo van buiten. Doe nu je innerlijke werk, vind die innerlijke harmonie, verbind je volledig met de gewenste uitdrukking van je hart, en het zal ongetwijfeld van buitenaf worden weerspiegeld. Sta jezelf toe de waarheid te voelen die je misschien hebt achtergehouden. En als Venus eindelijk direct gaat, laat het eruit!

—Ryan Seaman, een astroloog die gebruik maakt van meerdere disciplines om de sterren te vertalen

Jupiter in Stier | 16 mei 2023-25 ​​mei 2024

Jupiter gaat over expansie en het verwijderen van obstakels. Stier gaat over onze essentiële behoeften. Gedurende deze tijd zullen we worden uitgedaagd om te confronteren of we de obstakels voor de essentiële behoeften van mensen wegnemen? Hoe kunnen we met name anderen helpen toegang te krijgen tot hun basisbehoeften? Een voorbeeld zijn de recente stakingen van spoorwegarbeidersvakbonden in het Verenigd Koninkrijk.

Omdat Stier ook kan gaan over het gemakkelijk bouwen van dingen, kan er in deze periode gemakkelijk een teveel ontstaan, dus u wilt er goed op letten dat u niet overdrijft, overconsumeert, overdenkt of te veel uitgeeft.

Mercurius Retrograde | 21 april – 14 mei 2023; 23 augustus – 15 september 2023; 13 december – 1 januari 2024

Elk jaar gaat Mercurius retrograde in een specifiek elementair teken. Dit jaar gaat Mercurius retrograde in aardetekens. Wat doet de planeet van communicatie en informatie wanneer deze wordt beïnvloed door aardetekens? Het richt onze aandacht op de informatie die door je lichaam beweegt. De uitnodiging is om informatie niet alleen op te nemen van de gebruikelijke onstuimige plek, maar ook door te begrijpen hoe anderen communiceren via hun lichaamstaal.

—Cameron Allen, astroloog, kruidendokter en student yoga en Ayurveda

Verduisteringen | 20 april, 5-6 mei, 14 oktober, 28-29 oktober 2023

Eclipse-perioden zijn voorafschaduwingen van thema’s in ons persoonlijke leven die werk nodig hebben. Wanneer we ons afstemmen op deze goddelijke cycli door tijd te nemen voor zelfreflectie, kunnen we ons doel diep benutten en een stabiliserende kracht en hulpbron worden voor onze gemeenschappen.

De tijd tussen eclipsen stelt ons in staat om aspecten van onszelf aan te boren die we niet gemakkelijk zien. Dingen waar we een oogje voor hebben dichtgeknepen, worden in deze tijd vaak onthuld.

Thema’s die tijdens de eerste twee zonsverduisteringen een rol spelen, zullen worden beheerst door Mars, de vurige planeet van oerinstincten. De laatste twee eclipsen zullen worden beïnvloed door Venus, de planeet die al onze verbindingen en relaties regeert, inclusief maatschappelijke, familiale en romantische.

—Cameron Allen, astroloog, kruidendokter en student yoga en AyurvedaRecent Posts