Heb je flexibiliteit nodig om te bevallen?Onlangs na de les bleef een van mijn studenten rondhangen om een ​​vraag te stellen. Ze wachtten tot iedereen wegging en spraken stilletjes hun bezorgdheid uit over hun flexibiliteit en het vermogen om te bevallen.

Ik heb hun praktijk ongeveer twee maanden gezien, dus ik begreep de beperkte mobiliteit van hun hamstrings en heupen en ik begreep waar ze vandaan kwamen.

Ik wil hier beginnen met precies wat ik mijn student heb verteld, fysieke flexibiliteit is niet nodig om vaginaal te bevallen. Er zijn enkele geweldige opties voor geboorteposities die helemaal niet veel flexibiliteit vereisen! Sommige hiervan zijn zijdelings liggen, knielen met de knieën dicht bij elkaar en voeten uit elkaar, een geboortekruk, op alle 4’s duwen en staan.

Nadat ik de fysieke posities had doorgenomen, schakelde ik over op het bespreken van waar je echt flexibiliteit nodig hebt voor de geboorte, je mindset. Niet rigide zijn over vooropgezette visies op geboorte en openstaan ​​​​om te werken met de wendingen die zich onvermijdelijk zullen voordoen, is waar de echte behendigheid nodig is.

De mentale gymnastiek van het kunnen buigen en aanpassen aan de gegeven omstandigheden is niet alleen van vitaal belang voor de geboorte, maar ook voor een vrediger ouderschap.

Op welke manieren heb je geleerd om mentaal flexibel te zijn?

Recent Posts