Gezondheidsexperts zijn het erover eens: dit is de beste manier om je slaap te verbeteren
Toen we gezondheidsexperts vroegen naar hun beste slaapaanbevelingen, was er één advies dat opviel: zorg voor een consistent slaapschema (ook wel elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed gaan en wakker worden).

Zoals Laura Erlich, vruchtbaarheids- en verloskundige specialist en oprichter van Mother Nurture Wellness tegen mbg zegt: “Mijn nummer 1 tip voor het verbeteren van je slaapkwaliteit is om een ​​opzettelijke routine aan te houden die je in staat stelt om tot rust te komen, een volledige nacht te slapen en uitgerust wakker te worden. Doe je best om elke ochtend op hetzelfde tijdstip wakker te worden en waar mogelijk wat vroege ochtendzon op je gezicht te krijgen.”

Board-gecertificeerde slaapspecialist Michael Breus, Ph.D., zegt dat je zelfs in het weekend nog steeds wilt proberen om tegelijkertijd op te staan, met arts Eva Selhub, MD, die mbg eerder vertelde om je schema slechts met een uur te variëren toppie af en toe.

“Een goede nachtrust begint met de dag. Een consistente wektijd zet je klok zonder dat je iets nodig hebt”, zegt Ellen Wermter, slaapexpert en woordvoerder van de Better Sleep Council tegen mbg. En als geregistreerde verpleegster en Noom-coach voegt Christina Graham, RN, eraan toe: “Onze interne klok hunkert naar consistentie, dus vasthouden aan hetzelfde schema, zelfs in het weekend, is de sleutel voor het ondersteunen van een consistente slaap.”

Als je wel wat hulp kunt gebruiken bij het opstellen van een regelmatig slaap-waakschema, dan helpt deze gids je hoe je dit pijnloos kunt doen.

Recent Posts