Gebruik deze 7 mantra’s om je keelchakra in evenwicht te brengen en te genezenMantra’s bevatten krachtige helende en transformerende energie. Keelchakra-mantra’s kunnen helpen om blokkades in je keel op te ruimen voor volledige genezing van het Keelchakra.

Het doel van mantra’s is empowerment. Wanneer ze worden gereciteerd, roepen mantra’s een golf van spirituele genezing op cellulair niveau op. Terwijl je mantra’s zingt of zingt, verruim je je geest en ontwaak je voor mogelijkheden.

In wezen creëert zingen een trilling die de hersenen en de keel van energie voorziet. Als je chant, ben je volledig in het huidige moment en straal je rust uit. Met een sterk Keelchakra word je meer gefocust en communiceer je wat je verlangt in het leven. Als je je waarheid spreekt, sta je in je authentieke licht.

Het doel van mantra’s is empowerment.

Laten we eens kijken naar de betekenis van het chanten van mantra’s en hoe ze genezing van de keelchakra kunnen stimuleren!

Geïnteresseerd in chanten? Hier is alles wat je moet weten over chanten en kirtan

Wat is het Keelchakra?

De Keelchakra, ook bekend als de Vishuddha Chakra, is het vijfde energiecentrum dat zich tussen de sleutelbeenderen en het strottenhoofd in de nek bevindt.

Er zijn zeven hoofdchakra’s in het interne systeem van het menselijk lichaam die de stroom van ons lichaam op één lijn brengen prana (energie). Als een van de chakra’s uit balans is, kan dit ziekte of ziekte veroorzaken.

Yoga, meditatie en mantra’s kunnen helpen bij chakra-onevenwichtigheden en blokkades.

De Keelchakra wordt geassocieerd met ons vermogen om onze waarheid te spreken en authentiek te zijn.

Hier zijn een paar kenmerken van de vijfde Chakra:

  • Kleur: turkoois
  • Kristallen: blauwe topaas en gele topaas
  • Aardse locatie: Italië
  • Spirituele actie: veiligheid
  • Belangrijkste problemen: zelfexpressie, communicatie en wil
  • Innerlijk aspect: expressie
  • Endocriene klier: schildklier
  • Fysieke actie: communicatie

Keelchakra Balans en onbalans

Het Keelchakra is verbonden met onze wilskracht. Als het in balans is, voel je je sterker, spreek je je waarheid, neem je risico’s en uit je als nooit tevoren. Naarmate het Keelchakra op één lijn komt te liggen, ontwikkel je creativiteit en karakter.

Wanneer de keelchakra uit balans is, beïnvloedt dit het schildkliersysteem, wat kan leiden tot hypothyreoïdie of hyperthyreoïdie. Ook kunnen uitputting en lethargie optreden. Spijsverterings- en gewichtsproblemen kunnen fluctueren en ook door deze onbalans worden beïnvloed.

Naast dit alles kun je ook keelpijn of nekpijn krijgen als gevolg van een geblokkeerd Keelchakra.

Mantra’s zijn de toegangspoort tot het opruimen van energieblokkades in het lichaam. Door mantra’s van de Keelchakra te zingen, kan men blokkades die in dit gebied worden gevonden effectief veranderen om genezing van de Keelchakra te creëren.

Hier zijn 7 keelchakra-mantra’s voor complete keelchakra-genezing:

Gebruik deze zeven mantra’s om je Keelchakra te wekken en te zuiveren.

1. De Gayatri-mantra

Mantra:
Om Bhur Bhuvah Swah
Tat-Savitur Varenyam
Bhargo Devasaya Dhimahi
Dhiyo Yonah Prachodayat

Uitspraak:
Om bhoor bhu-wah swa-ha
Tat savi-tur varen-yam
Bhar-go de-va-sya dheem-a-hi
Dhiyo yo nah pra-cho-day-at

Vertaling:
De Gayatri Mantra is een universeel gebed dat teruggaat tot de Veda’s. Het bestaat uit drie delen: aanbidding, meditatie en gebed. Deze mantra wordt gezongen om het intellect te wekken, het immuunsysteem te helpen en de hele geest te genezen. Het verlicht alle rijken – het fysieke, mentale en spirituele.

In relatie tot Keelchakra healing, wanneer je deze mantra reciteert, reinig je de keel en breng je helderheid in je leven.

Wil je meer weten over de Veda’s en de geschiedenis van yoga? Lezen: De geschiedenis van yoga – yoga-afstamming en hoe het uw praktijk vandaag beïnvloedt

2. Sat Nam Mantra

Mantra:
Zat Naam

Uitspraak:
Suh-ah-tuh na-hm

Vertaling:
Sat betekent “waarheid”. Nam betekent ‘identiteit’. Samen, zat naam betekent “de waarheid is mijn identiteit.” Het chanten van deze mantra geeft geboorte aan je bestemming en wekt je ziel – een vorm van echte persoonlijke expressie.

Deze genezingsmantra van de Keelchakra is buitengewoon krachtig omdat het opnieuw bevestigt dat je je waarheid moet volgen.

3. Mantra van liefdevolle vriendelijkheid

Mantra:
Lokah Samastah Sukinoh Bhavantu

Uitspraak:
Low-kaah-ha suh-muh-staah-ha soo-khee-no bhuh-vun-too

Vertaling:
Deze Keelchakra-mantra vertaalt zich naar: “Mogen alle wezens op alle niveaus (dimensies) van het bestaan ​​vrede en harmonie bereiken.”

Door deze Keelchakra-mantra te herhalen, doordringen vrede en kalmte je wezen. Je gaat van het ‘ik’-ego-zelf af en stuurt genezend licht en gebeden naar iedereen om je heen.

De Keelchakra breidt zich uit en biedt zegeningen voor de mensheid. Je creëert een rimpeleffect in het universum. Wanneer je onze eigen frequentie verhoogt, help je anderen ook te genezen.

4. De Adi-mantra

Mantra:
Ong Namo Guru Dev Namo

Uitspraak:
Ong Naa Moo G’roo Dag Na Mo

Vertaling:
De vertaling van deze helende Keelchakra-mantra is: “Ik buig voor de creatieve energie van het oneindige, ik buig voor het goddelijke kanaal van wijsheid.”

Deze mantra geeft energie aan een nieuw begin en de moed om nieuwe wegen in te slaan. Het inspireert ook tot creativiteit. Keelchakra-genezing breidt zich uit van deze mantra omdat het je inspireert om expressief en duidelijk te zijn over wat je zoekt.

5. De met juwelen versierde lotusbloemmantra

Mantra:
Om Mani Padme Hum

Uitspraak:
Ohm mah nee pahd may hum

Vertaling:
“OM” zuivert ego, “MA” zuivert jaloezie, “NI” zuivert passie, “PAD” zuivert onwetendheid, “ME” zuivert hebzucht en “HUM” zuivert haat.

Er wordt aangenomen dat alle leerstellingen van Boeddha zijn opgenomen in deze Keelchakra-mantra. Het helpt om wijsheid te manifesteren, angsten het hoofd te bieden en transformatie te creëren.

Het herhalen van deze genezingsmantra voor de keelchakra heeft blijvende effecten: je daagt je angsten uit en stijgt boven obstakels uit.

Nog steeds benieuwd naar deze krachtige mantra? Lees: Om Mani Padme Hum: de betekenis achter de populaire mantra

6. Genezende Kundalini-mantra

Mantra:
Ra Ma Da Sa Sa Zeg het zo Hung

Uitspraak:
Raa Maa Daa Saa, Saa Say So Hang

Vertaling:
Dit vertaalt zich letterlijk naar: Zon, Maan, Aarde, Oneindigheid – wat betekent: “Alles dat in het oneindige is, ik ben u”

Elke lettergreep vertegenwoordigt iets anders:

Deze mantra is krachtig voor alle chakra’s en staat erom bekend de Kundalini-energie in het lichaam op te wekken. Wanneer je reciteert, kun je helende energie naar jezelf en anderen sturen. Stel je voor dat je lichaam wordt beschermd door genezend wit licht en dat elke chakra zich vult met dit licht.

Deze genezingsmantra voor de keelchakra is bijzonder effectief omdat je in vrede bent en verbonden bent met je hart door je te concentreren op het geluid van “Sa”.

7. So Hum-mantra

Mantra:
dus hum

Uitspraak:
Soo-Humm

Vertaling:
Dit vertaalt zich naar: “Ik ben dat.”

“Ik ben” herinnert ons eraan dat we spirituele wezens zijn die een menselijke ervaring hebben. Als je het herhaalt, grond je stil en richt je je op je individuele reis. Spreek je waarheid. Loop met licht. Laat een klein vonkje achter waar je ook gaat, gewoon door te zijn wie je bent!

Hierdoor is deze Keelchakra-mantra bijzonder nuttig voor genezing van de Keelchakra.

Keelchakra-genezing met keelchakra-mantra’s: de afhaalmaaltijden

Wanneer we de genezingsmantra’s van de Keelchakra reciteren, bevrijden we onszelf van alles wat ons doel niet langer dient. Door volledig gefocust te zijn op een specifieke Keelchakra-mantra, reinigen we onze geest.

Welke Keelchakra-mantra roept je ziel op? Sta op en spreek je authentieke waarheid. Jij bent het vat naar je eigen Keelchakra-healing!

Meer Keelchakra healing nodig? Gebruik deze 5 affirmaties om je keelchakra in balans te brengen voor duidelijke communicatie

Dit artikel is 697 keer gelezen. Deel het en verspreid de liefde!

Recent Posts