Elke avond melatonine nemen? Hoe (en waarom) experts zeggen te stoppen?
Elke ochtend op hetzelfde tijdstip wakker worden en naar buiten gaan voor wat ochtendzon kan ook helpen om je natuurlijke hormoonspiegels regelmatig te houden. “Vermijd het veranderen van uw bedtijd en wektijd”, adviseert Christina Graham, een geregistreerde verpleegster en Noom-coach. “Onze interne klok hunkert naar consistentie, dus vasthouden aan hetzelfde schema, zelfs in het weekend, is de sleutel voor het ondersteunen van een consistente slaap.”

Als ze eenmaal in het ritme van deze routine zijn geraakt, zullen de meeste mensen het een stuk gemakkelijker vinden om zowel snel in slaap te vallen als de hele nacht door te slapen. Als u echter nog steeds het gevoel heeft dat u melatonine misloopt, kan het probleem van psychologische aard zijn. “Het kan de persoon enige tijd kosten om het idee van ‘een pil nemen’ met slaap los te koppelen”, zegt Wermter.

In dit geval merkt Revée Barbour, ND, MS, natuurgeneeskundige arts en eigenaar van Dr. Ray, ND op dat andere vormen van natuurlijke slaapondersteuning nuttig kunnen zijn. (Hier zijn enkele andere niet-hormonale supplementopties om naar te kijken.)

Maar aan het eind van de dag, zegt Barbour, is de beste manier om je slaap te verbeteren, door tot de kern te komen van wat je wakker houdt. Eet je te dicht bij bedtijd? Veel cafeïne consumeren? Te veel stress en te weinig bewegen gedurende de dag? Dit zijn allemaal gewoonten die je slaapkwaliteit echt zullen verstoren, maar aan de andere kant je slaap drastisch kunnen verbeteren als ze worden aangepakt.

Recent Posts