Een Vinyasa Yoga-oefening zonder Vinyasa’s“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer u >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Buiten+.

Velen van ons hebben de neiging om in een haat-liefdeverhouding te vervallen met de overgang van Plank naar Chaturanga naar Upward-Facing Dog. Als ze correct en veilig worden gedaan, helpen deze houdingen, gezamenlijk bekend als ‘een vinyasa’, kracht op te bouwen in onze schouders, armen en bovenrug. Maar als yoga nieuw voor ons is, een blessure heeft of gewoon moe is, kunnen we pijn en zelfs blessures ervaren door herhaalde overgangen door Chaturanga. (Er is een reden waarom een ​​vinyasa bekend staat als “een schouderversnipperaar”.)

De volgende yogabeoefening haalt die overgang volledig uit de vergelijking terwijl je je nog steeds over de mat beweegt om de ervaring van een vinyasa-yogastroom te leveren. Misschien ben je, als je je heupen en zijlichaam opent zonder jezelf uit te putten, beter in staat je te concentreren op de andere definitie van vinyasa, namelijk je beweging verbinden met je ademhaling.

Een yoga-oefening zonder Chaturanga

Er zijn zoveel manieren waarop je deze stroom je eigen kunt maken. Luister naar je lichaam, let op je ademhaling en pas de oefening aan waar nodig. Als je sommige overgangen uitdagend vindt, probeer dan yogablokken onder je handen te nemen. U kunt de eenvoudige reeks meerdere keren herhalen om een ​​korte oefening te maken.

Driebenige hond naar gevallen driehoek

Begin bij een naar beneden gerichte hond. Breng je voeten bij elkaar en til je rechterbeen op naar het plafond voor Three-Legged Dog. Breng dan dat been onder en over je borst voordat je de buitenste rand van je voet links van de mat neerzet. Reik met je linkerarm naar het plafond in Fallen Triangle. Je kunt hier een paar ademhalingen blijven of met de vorm spelen door je achterste knie te buigen.

Fallent Triangle naar Low Lunge naar Pyramid Variatie

Ga van Fallen Triangle terug naar Three-Legged Dog en stap dan je opgeheven voet naar voren tussen je handen, waarbij je ervoor zorgt dat je voeten op heupafstand van elkaar staan. Stapel je voorste knie over je hiel en houd je achterste knie omhoog voor Low Lunge. Verplaats dan je heupen terug in een lange Pyramid Pose met je handen om je voorste voet en je achterste hiel omhoog. Als de mat ver weg voor je is, kom dan op je vingertoppen of plaats blokken onder je handen.

Piramide naar Krijger 2

Buig vanuit je lange Pyramid Pose je voorste knie om hem terug over je hiel te nemen en draai je achterste tenen naar de lange kant van de mat voor Warrior 2. Til je borst op en stapel je ribbenkast over je bekken. Reik je armen naar de zijkanten.

Warrior 2 om Warrior om te keren

Reik vanuit Warrior 2 je voorste arm naar achteren voor Reverse Warrior terwijl je de buiging in je voorste knie houdt.

Reverse Warrior naar Side Lunge

Kom vanuit Reverse Warrior weer rechtop, strek je voorste been en draai op je voorste hiel om je tenen naar de lange kant van de mat te draaien. Buig je achterste been terwijl je je heupen naar de mat laat zakken om in Side Lunge of Skater Lunge te komen. Zorg ervoor dat de randen van beide voeten evenwijdig zijn aan de korte zijde van de mat. Houd een lange ruggengraat en volg je linkerknie over je middelste tenen.

Zijwaartse uitval naar hoge uitval

Beweeg vanuit Side Lunge uw rechterarm boven uw hoofd en naar beneden om uw hand op de mat bij uw linkervoet te plaatsen. Draai naar de achterkant van de mat en kom op de bal van je rechtervoet. Vind je balans en reik je armen langs je oren voor High Lunge.

Hoge uitval naar Warrior 3

Leun vanuit High Lunge naar voren, breng je armen terug langs je borst en til je achterste been op om in Warrior 3 te komen. Houd je opgeheven tenen naar de grond gericht en je bekken in een neutrale positie.

Krijger 3 tot figuur 4

Buig vanaf Warrior 3 je opgeheven knie en breng deze naar je borst. Plaats uw opgeheven enkel op uw tegenoverliggende dij voor figuur 4. Buig uw staande been om uw heupen te laten zakken.

Figuur 4 tot Warrior 2

Strek je staande been uit figuur 4 en breng je rechterknie terug naar je borst. Breng je andere hand naar je opgeheven knie en reik je andere arm terug in een staande draai. Houd je borst naar de lange kant van de mat gericht, buig je staande been en laat je tegenovergestelde knie los zodat je een grote stap terug kunt zetten in Warrior 2 met je gezicht naar de achterkant van de mat.

Warrior 2 naar zijwaartse uitval

Buig vanaf Warrior 2 je achterste knie en laat je heupen zakken terwijl je je voorste been strekt en op je voorste voorkant komt in Side Lunge aan de andere kant als voorheen.

Zijwaartse uitval naar naar beneden gerichte hond

Breng vanuit Side Lunge je handen naar de mat en draai op de bal van je achterste voet om naar de voorkant van de mat te kijken in een Low Lunge. Stap terug in de neerwaartse hond. Doe de stroom aan de andere kant.

Je kunt de volledige stroom van 40 minuten ervaren onder leiding van Brittany Bryden in haar on-demand les.

Over onze bijdrager

Brittany Bryden is een yoga- en bewegingsleraar met als doel anderen te helpen zich beter te voelen in hun geest en lichaam. Ze is al zeven jaar yogadocent en veel langer student. Voor haar is yoga het zelfonderzoek van ons authentieke zelf. De ware bron van zelfzorg, zowel fysiek als mentaal, heeft ze op haar mat gevonden en ze beschouwt het als een geschenk om dit met haar leerlingen te delen. Je kunt haar volgen op Instagram en met haar oefenen op YouTube.Recent Posts