Een vertrouwenverhogende yogapraktijk voor de volle maan in Ram“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer u >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Buiten+.

Voor wie naar haar subtiele energieën luistert, biedt de volle maan ons inzicht in persoonlijke ontwikkeling en spirituele rijping. Elke volle maan is anders, grotendeels te wijten aan de invloed van het teken dat hij op die dag staat.

Op zondag 9 oktober 2022 zal de volle maan in Ram de nacht verlichten. Een kardinaal vuurteken, Ram nodigt ons uit om dingen te initiëren en actie te ondernemen in de richting van onze doelen. Vurige Ram-energie wil dat we motivatie en zelfvertrouwen cultiveren. Vaak geassocieerd met passie en zelfs agressie, kan Ram-energie worden gebruikt als een krachtige katalysator om de benodigde verandering tot stand te brengen.

De volle maan in Ram is een extreem krachtige tijd voor een nieuw begin. Dit is een krachtig moment om jezelf af te vragen waar je inert en slapend bent geworden, waar je verandering verlangt en hoe je opnieuw verbinding kunt maken met je passies en verlangens. Als je iemand bent die de neiging heeft om op het ‘juiste moment’ te wachten, dan zal de volle maan in Ram je het duwtje in de rug geven dat je nodig hebt. Ontwikkel je innerlijke zelfvertrouwen en vertrouw op je eigen kunnen. Stel jezelf de vraag: “Waarom ik niet?” en “Waarom NIET nu?”

Een vinyasa yoga practice voor de volle maan in Ram

Deze 30 minuten durende vinyasa yoga-reeks zal je helpen zelfvertrouwen te kweken en je innerlijke vuur aan te wakkeren. Omdat Ram het hoofd en de nek regeert, beginnen we met wat rekoefeningen om dit gebied vrij te maken. Een zittende pranayama-oefening wekt je zonnevlechtchakra. Dan helpt een kijk op traditionele zonnegroeten je geest leeg te maken en je te concentreren op prana, je levensenergie. Een Warrior-serie daagt je balans en kracht in je onderbenen uit, terwijl verkoelende voorwaartse plooien helpen om al dat vuur uit te balanceren.

Overweeg om tijdens je oefening je ogen te sluiten om je te helpen focussen. Voordat je begint, wil je misschien een paar rondjes Surya Namaskar A (Zonnegroet A) doen om je te helpen de gedachten en spanning van eerder op de dag los te laten, zodat je je dieper kunt afstemmen op je ademhaling en je beoefening. Als je de video volgt, nemen we een aangepaste versie van Zonnegroet A na de opening zittend en geknield.

Vrouw zittend op een yogamat met gekruiste benen en haar nek opzij strekkend
(Foto: Sierra Vandervort)

Sukhasana (Easy Seat) met nekrek

Kom in een kleermakerszit met je schouders over je heupen of een andere comfortabele zithouding. Begin met je handen op je schoot en haal een paar keer diep adem om in je lichaam te komen.

Leun met je rechteroor naar je rechterschouder. Om de rek in je nek te benadrukken, loop je je linkerhand voorzichtig opzij, weg van je linkerheup. Je hebt de mogelijkheid om je rechterhand net boven je linkerslaap te plaatsen en je hoofd naar je hand te tillen voor een diepere rek. Haal hier minstens 5 ademhalingen voordat je loslaat naar het centrum. Herhaal aan de andere kant.

Vrouw zittend in kleermakerszit op haar yogamat met haar vingers verstrengeld en armen omhoog reikend tijdens de Volle Maan in Ram
(Foto: Sierra Vandervort)

Sukhasana (Easy Seat) met schouderrek

Blijf zitten en laat beide handen los op je schoot. Verstrengel je vingers, draai je handpalmen van je af en strek je armen naar het plafond. Til en verleng door de zijkanten van je lichaam terwijl je tegelijkertijd door je zitbotten wortelt. Adem in en voel hoe je kracht en kracht in je zonnevlecht (navelgebied) trekt. Terwijl je uitademt, laat je je armen evenwijdig aan de grond zakken en druk je je handpalmen naar voren terwijl je je rug ronddraait en je kin naar je borst laat zakken. Laat de nederigheid en overgave van deze vorm je in balans brengen.

Adem in en strek de armen weer naar het plafond en til je borst op. Adem uit en rond je ruggengraat en laat je armen weer zakken. Herhaal dit nog minstens 5 keer, zodat je adem lang, langzaam en diep is.

Vrouw op haar yogamat met één knie naar beneden en de andere in een lage uitval met haar armen langs haar oren haar heupen strekkend
(Foto: Sierra Vandervort)

Anjaneyasana (lage uitval)

Van Sukhasana, overgang naar tafelhouding, misschien een paar rondjes kat en koe als je wilt. Stap vanaf het tafelblad met je rechtervoet naar voren en til je borst op om Low Lunge te vinden. Laat je heupen naar de grond zakken. Terwijl je inademt, veeg je je handen naar het plafond en kijk je omhoog. Haak je duimen en laat je vingers wijd spreiden. Adem uit en buig zachtjes in je ellebogen en voel je hart naar het plafond stijgen. Probeer je schouders te ontspannen en je dijen tegen elkaar aan te houden voor stabiliteit. Haal hier 5 keer diep adem.

Als je klaar bent, ga je terug naar Tafelblad en herhaal je aan de andere kant. Vanaf het tafelblad aan de tweede kant, stop je tenen en til je je heupen op om Adho Mukha Svanasana (naar beneden gerichte hond) te vinden. Als je wilt, kun je een of meer rondes Surya Namaskar A (Zonnegroet A) doen.

Vrouw staat op haar yogamat en oefent Warrior 1 met haar armen langs haar oren en planten op de achtergrond
(Foto: Sierra Vandervort)

Virabhadrasana I (krijger 1 pose)

Adem vanuit Down Dog in terwijl je naar voren kijkt en stap je rechterbeen hoog, en adem uit terwijl je naar voren stapt en je voet in je rechterhand plaatst. Zoek de mat met je achterste hiel en zet je heupen recht naar de voorkant van de mat. Til je romp op en breng je armen langs je oren. Buig je voorste knie en kijk of je je achterste dijbeen verder van de mat kunt tillen. Richt je blik vooruit met kracht en vastberadenheid. Wortel naar beneden om op te staan. Blijf hier voor 5 krachtige, opzettelijke ademhalingen.

Vrouw staande op haar yogamat in een Warrior 1-houding, maar met haar vingers verstrengeld achter haar rug terwijl ze naar voren leunt op haar heupen
(Foto: Sierra Vandervort)

Nederige krijger

Adem in en laat je handen achter je rug los en verstrengel je vingers. Druk terug in je handpalmen en til je hart op. Adem uit en laat je borst in je rechterdij zakken en laat je vuisten naar voren vallen naar de voorkant van de mat als je in Humble Warrior komt. Blijf op beide voeten drukken. Adem volledig in. Adem volledig uit. Merk op hoe zelfs vurige bewegingen je kunnen helpen innerlijke rust en vrede te vinden.

Vrouw staande op een yogamat in Warrior 2
(Foto: Sierra Vandervort)

Virabhadrasana II (krijger 2 pose)

Druk vanuit Humble Warrior beide voeten in en adem in, til op, laat je handen los en til ze naast je oren. Adem uit en verbreed je houding om Warrior 2 Pose te vinden. Draai je achterste voet evenwijdig aan de korte kant van de mat en strek je beide armen lang uit, recht uit je schouders en evenwijdig aan de mat, en probeer je schouders over je heupen te centreren. Buig je rechterknie en kijk met kracht en vastberadenheid naar voren over je rechter vingertoppen. Versterk je hart, versterk je benen. Blijf hier 5 lange, langzame ademhalingen.

Vrouw op haar yogamat leunend naar de zijkant in Reverse Warrior Pose in yoga
(Foto: Sierra Vandervort)

Shanti of Viparita Virabhadrasana (vreedzame of omgekeerde krijgerhouding)

Vanaf Warrior 2 draai je je rechterpalm omhoog naar het plafond en leun je achterover, terwijl je door je rechterheup verlengt. Reik met je linkerhand langs je achterste dij en reik met je rechter vingertoppen naar de achterkant van je mat, en kom in Peaceful of Reverse Warrior. Richt je energie hier op je zijlichaam. Je zou het grootste deel van de extensie uit je rechterheup moeten voelen komen.

Strek vanaf hier je voorste been. Houd jezelf geworteld door je voeten en verleng je lichaam langs je rechterkant. Als je klaar bent, wind je je armen naar beneden om je voorste voet te omkaderen en kom je op de bal van je achterste voet in een uitval. Je kunt een stap achteruit doen om een ​​vinyasa te nemen of direct terug naar Down Dog. Gun uzelf een paar momenten om uit te rusten in de Neerwaartse Hond.

Herhaal de bovenstaande reeks aan de andere kant, beginnend met Warrior 1 aan je linkerkant.

Vrouw balancerend op één been op haar yogamat met haar rechterbeen evenwijdig aan de vloer uitgestrekt en haar handen op haar hart in gebed
(Foto: Sierra Vandervort)

Virabhadrasana III (krijger 3 pose)

Ga vanaf de naar beneden gerichte hond bovenaan je mat staan. Richt je blik naar voren en wortel jezelf met beide voeten naar beneden. Til je rechterknie op naar je borst terwijl je beide handen boven je hoofd reikt. Laat je handen langzaam los in de gebedspositie bij je hart terwijl je je rechterbeen achter je uitstrekt. Kijk of je je romp parallel aan de vloer kunt brengen in Warrior 3. Blijf reiken door je opgeheven hiel terwijl je naar voren reikt door de kruin van je hoofd. Als u zich daartoe in staat voelt, kunt u beide armen langs uw oren voor u uitstrekken. Onthoud dat het oké is om te vallen. Geef jezelf toestemming om het opnieuw te proberen.

Vrouw balancerend op één been op haar yogamat met haar rechterenkel op haar linkerdij en haar handen in gebed bij haar hart
(Foto: Sierra Vandervort)

Eka Pada Utkatasana (eenbenige stoelhouding)

Kom vanuit Warrior 3 langzaam terug naar rechtop staan ​​op je linkerbeen en trek je rechterknie weer naar je borst. Beweeg langzaam en richt je blik naar voren, plaats je rechterenkel op je linkerknie. Je kunt hier blijven als de rek in je buitenste rechterheup voldoende voelt, of om het te intensiveren, begin je heupen te laten zakken alsof je in een stoel zit. Blijf door je linkervoet naar beneden wroeten en til je borst op om door je rug te verlengen. Blijf hier 5 ademhalingen. Als je valt, kom dan langzaam terug in de houding. Kom langzaam terug naar staan ​​​​voordat je je rechtervoet loslaat op de mat onder je.

Herhaal de bovenstaande reeks aan de andere kant, beginnend met Warrior 3 aan de linkerkant.

Vrouw geknield op haar yogamat met haar ellebogen op de mat en haar handen in gebed achter haar hoofd.
(Foto: Sierra Vandervort)

Uttana Shishosana (verlengde puppyhouding)

Ga vanaf de bovenkant van de mat terug naar het tafelblad. Als je wilt afsluiten met een laatste vinyasa, doe dat dan nu. Vanaf het tafelblad strek je je armen lang voor je uit, waarbij je je voorhoofd op de grond laat vallen terwijl je je heupen boven je knieën houdt in Puppy Pose. Je kunt hier blijven en ademen of je handen samenbrengen in een gebedshouding en je ellebogen buigen om je duimen naar de achterkant van je nek te brengen. Blijf hier 5-10 ademhalingen.

Vrouw zittend op haar yogamat met haar benen recht voor haar en haar handen op haar voeten terwijl ze naar voren leunt in Paschimottanasana
(Foto: Sierra Vandervort)

Paschimottanasana (zittende voorwaartse buiging)

Til vanuit Puppy langzaam weer op en ga naar een zittende positie met je benen recht voor je. Adem in terwijl je rechtop zit en je borst van je heupen tilt. Terwijl je uitademt, begin je langzaam naar voren te vouwen vanuit je heupen alsof je je borst naar je tenen brengt in Seated Forward Fold. Blijf hier nog 5-10 ademhalingen.

Vrouw liggend op haar yogamat in Savasana met planten op de achtergrond
(Foto: Sierra Vandervort)

Savasana

Breng uzelf vanuit Seated Forward Fold helemaal naar achteren op de grond in Savasana. Breng je enkels naar de hoeken van de mat en laat je armen langs je lichaam los. Laat al je ledematen zwaar zijn en laat alle greep op je adem los. Blijf stil en rust 4-10 minuten.

Als je er klaar voor bent, zoek dan langzaam wat beweging. Ga uiteindelijk zitten en pauzeer hier voordat je weer rustig aan je dag begint. Misschien kun je de rest van de dag een subtiel gevoel van kalm vertrouwen in jezelf opmerken.

Over onze bijdrager
Sierra Vandervort is een schrijver, moderne mysticus en gemeenschapsbouwer. Ze beoefent al bijna tien jaar yoga en is in 2018 gecertificeerd om les te geven. Sierra’s The Mystic Members Club helpt vrouwen hun spirituele studies te verdiepen, zich krachtig te voelen en een gemeenschap van gelijkgestemde zielen op te bouwen. Ze vindt het heerlijk om hen naar hun heksenkant te begeleiden door hen te helpen het vertrouwen en de overvloed te omarmen die ze verdienen. Ze is ook een fervent reiziger, danseres, schrijver en muziekliefhebber. Je vindt haar op thelocalmystic.com, op Instagram @thelocalmystic en op YouTube.Recent Posts