Een rustgevende Yin Yoga-oefening voor de Volle Maan in Vissen“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer u >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Buiten+.

Op zaterdag 10 september 2022 verlicht de volle maan in Vissen de nachtelijke hemel. Voor moderne mystici en spirituele zoekers is een volle maan een kans om los te laten samskara’s, of patronen van denken die ons, als ze niet worden gecontroleerd, in dezelfde cyclus houden.

De maan wordt beïnvloed door het teken waarin hij die dag staat. Vissen, een veranderlijk luchtteken, draagt ​​de energie van de idealistische dromer, de dichter en de gelovige. Inherent mystiek en misschien een beetje traag, daagt Vissen-energie ons uit om het leven te zien buiten de illusies die door onze geest zijn gecreëerd, zodat we het soort leven kunnen creëren dat we voor onszelf willen.

Je kunt tekenen op de volle maan in Vissen om je verbinding met je intuïtie te versterken en dat weten dat buiten het denken ligt. Alle oefeningen die je helpen vertragen, zoals meditatie, pranayama of Yin yoga, kunnen helpen.

Deze Yin yogales van 30 minuten helpt je stil te worden en je af te stemmen. Een reeks voorwaartse plooien ondersteund door een constante ademhaling zal het zenuwstelsel helpen kalmeren en fysieke spanning loslaten. Misschien vind je zelfs je greep op de fysieke wereld en wat je denkt dat je zou moeten ervaren. Ga in plaats daarvan naar een ruimte van overgave aan het moment.

Een Yin Yoga-oefening voor de volle maan in Vissen

Probeer geen behoefte te voelen om het stuk te forceren of moeite te doen in de volgende houdingen. Probeer elke pose zacht te maken. Zodra je je gewenste versie van de positie hebt gevonden, sluit je je ogen en ga je voor stilte.

Vrouw op haar yogamat met haar knieën gebogen en haar heupen in de buurt van haar geneest in kinderhouding
(Foto: Sierra Vandervort)

Kind pose

Kom knielen, breng je knieën zo wijd als je mat en je grote tenen om aan te raken, en leun achterover op je hielen. Strek je armen voor je uit terwijl je je voorhoofd op de mat laat rusten en je ogen sluit in de kinderhouding. Zoek de versie van de houding die comfortabel aanvoelt in je lichaam. Haal hier een paar keer diep adem. Geef jezelf wat tijd om in je lichaam en je beoefening te komen terwijl je je innerlijke bewustzijn cultiveert. Rust hier 2 minuten.

Vrouw geknield op haar yogamat met haar heupen bij haar hielen terwijl ze naar één kant reikt
(Foto: Sierra Vandervort)

Loop vanuit Child’s Pose met je handen naar links. Blijf hier of houd je linkerhand geaard terwijl je je rechterhand achter je rug naar je linkerheup reikt, met de handpalm van je af gericht. Adem hier diep in gedurende 1 minuut. Breng jezelf voorzichtig terug naar het midden en haal hier een paar keer adem. Herhaal de variatie aan de tweede kant en blijf daar gedurende 1 minuut. Loop met je handen terug naar het midden.

Vrouw in een lage uitval op haar yogamat op het strand tijdens de volle maan in Vissen
(Foto: Sierra Vandervort)

Draak

Trek vanuit Child’s Pose je knieën naar elkaar toe en til jezelf op naar het tafelblad, plaats een deken eronder als je meer ondersteuning wilt. Of je kunt jezelf opheffen naar Adho Mukha Svanasana (neerwaarts gerichte hondhouding) en hier een paar ademhalingen blijven om los te laten voordat je je voet naar voren zet.

Stap vanaf Tafelblad of Down Dog met uw linkervoet naar voren in de richting van de buitenrand van de mat, zodat beide handen zich aan de binnenkant van uw voet bevinden. U kunt uw handen op de grond of op blokken laten rusten als uw heupen of schouders strak aanvoelen. Voor meer rek, duim je rechterknie naar de achterkant van de mat en laat je je heupen een beetje naar de mat zakken. Ontspan je bovenrug en trek je kin naar je borst. Terwijl je ademt, voel je de spieren rond je heupen zachter worden. Blijf hier 2 minuten.

Vrouw liggend op haar buik met één knie gebogen en het andere been gestrekt in Sleeping Swan, een Yin Yoga-pose
(Foto: Sierra Vandervort)

slapende zwaan

Til vanuit Dragon langzaam je borst op en verplaats je heupen naar de achterkant van de mat. Begin met het strekken van je linkerbeen en kom in Half Splits, kom hoog op je vingertoppen of breng blokken onder je handen. Blijf hier een paar ademhalingen.

Buig vervolgens je linkerknie weer, waarbij je deze keer de buitenrand van je knie en je kuit op de grond brengt en je linkervoet naar de voorkant van je rechterheup schuift. Laat uw bekken naar de mat zakken en neem indien nodig ondersteuning onder uw linkerheup. Kom op je handen of ellebogen, hetzij op blokken of op de mat, in Sleeping Swan, die erg lijkt op Eka Pada Rajakapotasana (Pigeon Pose). Concentreer je op het loslaten van de grip van je buitenste heupen en het verzachten van de randen van je lichaam. Adem hier 3 minuten in.

Als je klaar bent met Sleeping Swan, ga je langzaam terug naar Tafelblad. Reset je lichaam hier of in de naar beneden gerichte hond voor een paar ademhalingen voordat je Dragon Pose en Sleeping Swan aan de rechterkant herhaalt.

Vrouw liggend op haar voorkant met haar onderarmen op een yogamat en haar borst opgetild, een pose die bekend staat als Sphinx in Yin Yoga
(Foto: Sierra Vandervort)

Sfinx of zegel

Laat je vanaf het tafelblad op je buik zakken en breng je ellebogen onder je schouders. Strek uw benen achter u, op heupafstand van elkaar of, als u lage rugpijn heeft, neem ze wijder. Ontspan de onderste helft van je lichaam. Breng je onderarmen parallel aan elkaar en trek je hart naar voren. Als je wilt, kun je je kin naar je borst laten zakken. Ontspan je bilspieren en adem hier 2 minuten.

Vrouw liggend op haar buik op een yogamat met haar armen gestrekt en haar benen achter haar en haar borst opgetild onder de volle maan in Vissen
(Foto: Sierra Vandervort)

Je hebt de mogelijkheid om in Sphinx te blijven of uit te breiden naar Seal door in je handpalmen te drukken en je armen te strekken voor een intensere achteroverbuiging. Blijf hier nog 2 minuten. Om los te laten, zak je helemaal naar je buik en rust je even uit.

Vrouw zit op een yogamat op het strand en leunt met haar borst naar haar dijen in een Yin Yoga-pose
(Foto: Sierra Vandervort)

Rups

Ga van liggend naar een zittende positie met je benen recht voor je gestrekt. Adem in terwijl je rechtop zit en til je borst weg van je heupen als in Paschimottanasana (zittende voorwaartse buiging). Terwijl je uitademt, begin je langzaam naar voren te vouwen vanuit je heupen, alsof je je borst naar je tenen brengt. Reik je armen naar voren, maar probeer de pose zacht in je lichaam te laten voelen. Doe wat je nodig hebt om de pose comfortabeler te maken – buig je knieën of schuif een opgerolde deken eronder, ontspan je nek of iets anders. Zodra je je gewenste positie hebt gevonden, sluit je je ogen en ga je voor stilte. Adem hier 3 minuten in.

Vrouw zittend op een yogamat op het strand en oefent een Yin Yoga-pose met haar benen wijd terwijl ze naar voren leunt
(Foto: Sierra Vandervort)

Libellenhouding (ook bekend als Straddle)

Til vanuit Caterpillar langzaam je borst op en strek je benen wijd in een V-vorm. Til nogmaals uit je heupen terwijl je inademt en terwijl je uitademt, begin je langzaam met je handen naar voren tussen je benen te lopen. Het is niet erg als je niet ver komt. Concentreer je gewoon op het ontspannen van je binnenste dijen, hamstrings en rug. Sluit je ogen en geef je hier nog 3 minuten over aan de stilte.

Om los te laten, ga langzaam rechtop zitten. Buig je knieën en gebruik je handen om je benen naar je borst te trekken en laat ze enkele ogenblikken zachtjes heen en weer vallen, zoals ruitenwissers.

Vrouw liggend op haar rug met een yogablok onder haar heiligbeen en haar knieën gebogen in een Yin Yoga-pose
(Foto: Sierra Vandervort)

Ondersteunde brughouding

Kom op je rug, buig je knieën en plaats je voeten op de mat voor je heupen. Laat je armen langs je lichaam rusten en loop je hielen voldoende naar je heupen zodat je met je vingertoppen over je hielen kunt grazen. Pak een blok en, op een inademing, til je je heupen op en plaats het blok onder je heiligbeen op de hoogte die voor jou het meest comfortabel is. Zorg ervoor dat er geen beknelling in de lage rug is. Als je eenmaal je positie in de ondersteunde Setu Bandha Sarvangasana (brughouding) hebt gevonden, laat je lichaam dan zwaar zijn, alsof het aan de rand van het blok smelt. Sluit je ogen en adem hier 3 minuten diep in.

Til je heupen op, verwijder het blok en laat langzaam je hele ruggengraat op de grond zakken. Blijf hier een aantal ademhalingen, trek dan je knieën naar je borst en wieg een paar ogenblikken zachtjes heen en weer.

Vrouw liggend op haar rug op een yogamat in Savasana onder de volle maan in Vissen
(Foto: Sierra Vandervort)

Savasana

Vanuit je rug, breng je enkels naar de hoekranden van de mat en laat je je armen langs je lichaam los in Savasana. Laat al je ledematen zwaar zijn en laat alle greep op je adem los. Blijf stil en rust 4-10 minuten.

Als je er klaar voor bent, zoek dan langzaam wat beweging. Ga uiteindelijk zitten en ontspan je dag weer.

Over onze bijdrager
Sierra Vandervort is een schrijver, moderne mysticus en gemeenschapsbouwer. Ze beoefent al bijna tien jaar yoga en is in 2018 gecertificeerd om les te geven. Sierra’s The Mystic Members Club helpt vrouwen hun spirituele studies te verdiepen, zich krachtig te voelen en een gemeenschap van gelijkgestemde zielen op te bouwen. Ze vindt het heerlijk om hen naar hun heksenkant te begeleiden door hen te helpen het vertrouwen en de overvloed te omarmen die ze verdienen. Ze is ook een fervent reiziger, danseres, schrijver en muziekliefhebber. Je vindt haar op thelocalmystic.com, op Instagram @thelocalmystic en op YouTube.Recent Posts