Een kalmerende Yin Yoga-oefening voor de Volle Maan in Stier“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer u >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Buiten+.

Op dinsdag 8 november 2022 zal de volle maan in Stier de nachtelijke hemel verlichten. Voor wie naar zijn subtiele energieën luistert, biedt de volle maan inzicht in persoonlijke ontwikkeling en spirituele rijping. Elke volle maan is anders vanwege de invloed van het teken waarin het zich op die specifieke dag bevindt.

Stier, een vast aardeteken, nodigt ons uit om het rustiger aan te doen en een beetje verwennerij in ons leven te brengen. Stier-energie is langzaam, stabiel, overvloedig en heerlijk. Als de maan in Stier staat, worden we eraan herinnerd om onszelf niet te veel te belasten. In westerse culturen worden we vaak geprezen voor het “hobbelen” en het tot het uiterste duwen van onszelf. En terwijl toewijding (of tapas, zoals het in yoga bekend is) krachtig is, moeten we ook een stap terug doen en prioriteit geven aan het daadwerkelijke genieten van het leven.

Stier wordt ook geregeerd door de planeet Venus. Ook zij heeft een aangeboren gevoel van sensualiteit en verwennerij. Je kunt deze energie kanaliseren door deze week de tijd te nemen om te vertragen en je zintuigen te verwennen. Geniet van een luxe bad. Geniet van warme, rustgevende voedingsmiddelen. Zet muziek aan die je raakt. Neem plaats in enkele Yin Yoga-houdingen waarmee je gewoon kunt zijn en voelen. Vertraag en geniet van de texturen, bezienswaardigheden en geluiden om je heen. Observeer waar je een gevoel van rijkdom in je leven kunt creëren.

Een Yin Yoga beoefening voor de volle maan in Stier

Deze Yin Yoga-reeks van 60 minuten helpt je om in je lichaam te aarden en te genieten van stilte. Ondersteunde wendingen helpen de spanning langs de wervelkolom los te laten, terwijl voorwaartse buigingen wonderen verrichten voor een overbelast zenuwstelsel. Ik nodig je uit om je meest comfortabele kleding aan te trekken, kaarsen aan te steken, de lichten te dimmen en jezelf te verwennen met deze 60 minuten durende yogales.

Je verdient het! Voor deze les heb je een bolster of een paar stevige kussens nodig.

Vrouw die op haar rug ligt en Yin Yoga beoefent met het ene been gekruist over het andere en haar armen gestrekt naar de zijkant
(Foto: Sierra Vandervort)

Ondersteunde rugligging

Ga om te beginnen op je mat zitten en plaats je bolster (of gestapelde kussens) in de lengte op de mat bij je rechterheup. Ga op je rug liggen en breng beide knieën naar je borst. Haal hier een paar keer aardend adem, zodat je onderrug zwaar wordt. Strek vervolgens uw rechterbeen recht op de mat voor u uit en uw rechterarm in een hoek van 90 graden naar uw zij. Rol voorzichtig naar je rechterkant totdat je je linkerknie op de bolster kunt plaatsen. Vanaf hier ga je langzaam naar een bocht door je linkerschouder terug naar de mat te laten zakken. Je kunt halverwege pauzeren, je linkerhand op je ribben laten rusten of volledig uitstrekken met je linkerarm recht uit je schouder. Neem plaats in een ruimte die voor jou comfortabel en duurzaam aanvoelt. Rust hier 3 minuten, sluit je ogen en verzacht je adem.

Als je klaar bent, ontspan je langzaam en breng je beide knieën terug naar je borst. Neem even de tijd om tot rust te komen voordat u aan de tweede kant herhaalt. Eindig met beide knieën nogmaals tegen je borst aan gedrukt.

Vrouw liggend op haar rug op een yogamat die Yin Yoga beoefent met haar benen gekruist om haar buitenste heupen te strekken
(Foto: Sierra Vandervort)

Liggende schoenveter pose

Breng vanuit beide knieën naar je borst toe, je linkerknie iets dichter naar je toe. Steek voorzichtig je linkerdij over je rechterbeen, waarbij je je knieën indien mogelijk op elkaar uitlijnt. Als je knieën niet stapelen, is dat prima, zoek gewoon een gedeeltelijke kruising van de benen die voor jou comfortabel aanvoelt. Verstrengel je vingers en laat je handen op je rechterknie of scheenbeen rusten, waarbij je een beetje druk uitoefent. U kunt een samendrukkende rek voelen langs uw buitenste linkerheup. Laat het los. Houd je onderrug op de grond geworteld en verzacht je lichaam een ​​beetje meer bij elke uitademing. Blijf minimaal 3 minuten in deze positie. Als je klaar bent, kun je resetten met een Happy Baby Pose of een andere rekoefening die goed in je lichaam voelt voordat je aan de andere kant naar de schoenveter gaat.

Vrouw die op haar rug ligt en Yin Yoga beoefent met opgeheven heupen en haar voeten tegen de grond gedrukt
(Foto: Sierra Vandervort)

Brughouding

Van Schoenveter, laat je voeten los op de mat met je knieën gebogen. Laat je armen langs je lichaam rusten terwijl je je hielen naar je heupen brengt, zodat je je hielen met je vingertoppen kunt grazen. Op een inademing til je je heupen op naar het plafond en reik je met je knieën naar voren. Druk voorzichtig je armen en de achterkant van je hoofd in de mat en reik met je heupen naar de voorkant van de mat in Bridge Pose. Sluit je ogen en haal hier 10 keer diep adem. Laat dan langzaam je ruggengraat naar de mat zakken. Trek je knieën naar je borst en wieg een paar ogenblikken zachtjes heen en weer.

Vrouw die Yin Yoga beoefent door zichzelf op een kussen of kussen te draperen met haar knieën en onderarmen op de yogamat
(Foto: Sierra Vandervort)

Ondersteunde kinderhouding

Ga vanuit Bridge Pose langzaam naar één kant en kom op handen en knieën. Plaats je kussen in de lengte voor je en knijp het tussen je dijen. Breng je knieën zo breed als je mat. Adem uit terwijl je jezelf naar beneden laat zakken, armen gestrekt langs de bolster, je hoofd opzij draaiend en een wang op de bolster latend. Sluit je ogen en haal hier een paar keer diep adem. Gebruik je uitademing om je voor te stellen dat je borstkas loskomt op het kussen en je armen en benen nog dieper in de vloer zinken. Blijf hier minimaal 2 minuten voordat je je blik naar de andere kant richt. Neem hier nog 2 minuten.

Vrouw liggend op haar yogamat
(Foto: Sierra Vandervort)

slapende zwaan

Ga vanuit Childs Pose langzaam over in handen en knieën en baan je een weg naar een naar beneden gerichte hond, waarbij je even de tijd neemt om in elke knie te buigen en eventuele opgebouwde spanning los te laten. Til je rechterbeen achter je op voor Three-Limbed Dog en breng dan je rechterknie naar voren achter je rechterpols voor Sleeping Swan. Breng de buitenste rand van je rechterknie en kuit naar de grond en schuif je rechtervoet naar de voorkant van je linkerheup. Laat je linkerknie op de mat zakken, maak je linkervoet los en laat je bekken in de richting van de mat zakken, waarbij je een opgevouwen deken onder je rechterheup neemt als je je rechterheup lager vindt dan je linker. Laat je borst los in de richting van de mat als je op je handen of onderarmen komt. Concentreer je op het loslaten van de grip in je buitenste heupen en het verzachten van de randen van je lichaam. Adem hier gedurende 4 minuten.

Vrouw die Yin Yoga beoefent door op haar yogamat te zitten met één been recht naar voren leunend en haar nek ontspannen
(Foto: Sierra Vandervort)

Halve vlinder

Rol vanuit de Sleeping Swan-houding op je rechterheup totdat deze de mat raakt en veeg je linkerbeen rond zodat het recht voor je uitgestrekt is. Houd je rechterknie gebogen en trek je rechtervoet naar je linkerdij. Ga even zitten met je schouders over je heupen. Neem even de tijd om je zitbotten in de vloer te aarden. Op een inademing, verleng je door je ruggengraat en begin je naar voren te vouwen, je hart naar je tenen reikend. In plaats van zo ver mogelijk te reiken en je tenen met je handen vast te pakken, kun je proberen je handen langs je knie te laten rusten en je handpalmen naar het plafond te draaien. Laat je ruggengraat rond en trek je kin naar je borst. Terwijl je hier ademt, laat je je lichaam dieper in de pose zinken, terwijl je elke opgekropte spanning loslaat. Blijf hier 4 minuten.

Reset in de naar beneden gerichte hond voor een paar ademhalingen voordat u Slapende zwaan en halve vlinder aan de linkerkant herhaalt. Reset daarna in de naar beneden gerichte hond.

Vrouw die Yin Yoga beoefent met haar knieën gebogen en haar borst gedraaid om haar onderrug te strekken
(Foto: Sierra Vandervort)

Herten Pose

Van de naar beneden gerichte hond, laat je knieën op de mat zakken en ga knielen. Pak je bolster vast en plaats deze in de lengte achter je. Kom op je linkerheup zitten en breng hem langs de korte rand van de bolster. Houd je knieën gebogen, spreid ze voldoende zodat elk scheenbeen en elke knie plat op de mat kunnen liggen, bij voorkeur in een hoek van 90 graden ten opzichte van elkaar. Als dit voor jou niet mogelijk is, zoek dan een comfortabele houding met gebogen knieën. Plaats je handen op de grond en omlijst de bolster. Adem in om vanuit je borst op te tillen en vanuit je heupen te verlengen. Terwijl je uitademt, leg je je buik langzaam op het kussen. Kijk in dezelfde richting als je knieën of, als je dat liever hebt, draai je hoofd naar het gezicht tegenover je knieën. Adem in terwijl je je in de vorm nestelt en spanning loslaat. Laat je hele wezen steunen en vestig je daarin. Sluit je ogen en gun jezelf hier minimaal 4 minuten voordat je langzaam tot rust komt en herhaal aan de tweede kant.

Vrouw liggend op een yogamat die Yin Yoga doet in ondersteunde Savasana
(Foto: Sierra Vandervort)

Ondersteunde Savasana

Houd je bolster waar het is, en zorg ervoor dat je erop gaat liggen. Je kunt je voeten op heupafstand van elkaar houden en je knieën gebogen en tegen elkaar rustend of je kunt je benen gestrekt houden en je enkels naar de hoeken van de mat brengen met je armen langs je lichaam. Laat al je ledematen zwaar zijn en laat alle greep op je adem los. Blijf stil en rust 4-10 minuten. Adem in je hart en keel en herinner jezelf eraan dat deze momenten van zelfzorg essentieel zijn voor ons vermogen om voor anderen op te komen.

Als je er klaar voor bent, zoek dan langzaam wat beweging. Ga uiteindelijk zitten en ontspan je dag weer. Probeer een beetje langzamer te bewegen dan je normaal zou doen.

Zie ook: Meer Yin Yoga-oefeningen

Over onze bijdrager
Sierra Vandervort is een schrijver, moderne mysticus en gemeenschapsbouwer. Ze beoefent al bijna tien jaar yoga en is in 2018 gecertificeerd om les te geven. Sierra’s The Mystic Members Club helpt vrouwen hun spirituele studies te verdiepen, zich krachtig te voelen en een gemeenschap van gelijkgestemde zielen op te bouwen. Ze vindt het heerlijk om hen naar hun heksenkant te begeleiden door hen te helpen het vertrouwen en de overvloed te omarmen die ze verdienen. Ze is ook een fervent reiziger, danseres, schrijver en muziekliefhebber. Je vindt haar op thelocalmystic.com, op Instagram @thelocalmystic en op YouTube.Recent Posts