Een feelgood yogaflow voor als je gewoon je lichaam wilt bewegen“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer u >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Buiten+.

Als yogadocent krijg ik regelmatig de vraag hoe ik tot creatieve yogaflows kom. Ik vind het altijd moeilijk om daar antwoord op te geven, omdat ik door zoveel verschillende dingen geïnspireerd ben, of het nu een quote is of het weer, een pose of een gevoel. Soms is het fijn om even uit je hoofd te gaan en gewoon zonder plan te bewegen. Kijk gewoon waar je lichaam je heen wil brengen.

Onlangs hoorde ik Nathan Ball’s geweldige cover van ‘Crazy’, oorspronkelijk van Gnarls Barkley, en ik kreeg er zin in. Ik zette het nummer op repeat en begon met de muziek mee te stromen zonder enig idee waar ik heen ging. Deze volgorde is het resultaat.

Feelgood yogaflow

Oefen deze reeks of gebruik het als basis voor je eigen oefening, laat je inspireren door wat je vandaag beweegt.

Sluit je aan bij Brittany Bryden voor haar IG Live-les op vrijdag 7 oktober 2022 om 12.00 uur EST. Ze leidt ons allemaal door een stroom van 30 minuten.Vrouw op haar yogamat die van de naar beneden gerichte hond naar figuur 4 beweegt met haar linkerenkel op haar rechterdij
(Foto: Bretagne Bryden)

Figuur 4

Begin in Neerwaartse Hond. Kom op de bal van je rechtervoet en breng je linkervoet naar je rechterdij voor een figuur 4 vorm. Buig je staande been en breng je borst naar je kuit.

Vrouw op haar yogamat verplaatst haar gewicht naar voren in een crunch terwijl ze een plank doet
(Foto: Bretagne Bryden)

Plank Crunch

Kom terug op de bal van je rechtervoet en rol naar voren, waarbij je je schouders over je polsen en je linkerknie naar je borst brengt.

Vrouw op haar yogamat met haar voorste knie gebogen en op de mat en haar achterste been gestrekt terwijl ze een lichte achterwaartse buiging maakt
(Foto: Bretagne Bryden)

Kat Stretch

Laat je knie en scheenbeen naar de mat zakken terwijl je je borst naar voren brengt in een lichte achteroverbuiging. Houd je rechterbeen recht en sterk. Denk aan Cat Pose in je bovenrug. Til vervolgens je linkerknie terug naar je borst en houd je schouders over je polsen gestapeld.

Vrouw op haar yogamat in Reverse Tabletop of Wild Thing met haar borst naar het plafond gericht
(Foto: Bretagne Bryden)

Wild ding

Verplaats je gewicht naar je rechterhand terwijl je op de buitenste rand van je rechtervoet rolt en stap dan je linkervoet achter je, in Wild Thing.

Vrouw op haar yogamat tilt haar linkerbeen op in Three-Legged Dog terwijl ze een yogaflow beoefent
(Foto: Bretagne Bryden)

Driepotige hond

Terwijl je terug in Plank rolt, neem je je opgeheven been naar achteren en omhoog voor Three-Legged Dog.

Vrouw knielt op haar yogamat en buigt haar achterste hiel naar haar rug in een achteroverbuiging
(Foto: Bretagne Bryden)

Viervoudige stretch

Stap met je linkervoet naar voren tussen je handen en laat je achterste knie op de grond zakken. Buig je achterste knie om je achterste hiel naar je bilspieren te brengen en reik met beide handen naar je voet voor een quad stretch.

Vrouw op haar yogamat met haar voor- en achterbenen gestrekt in Pyramid Pose terwijl ze een yogaflow beoefent
(Foto: Bretagne Bryden)

Uitgebreide piramide pose

Breng je handen naar beneden om je voorste voet te omkaderen, stop je achterste tenen in en til je achterste knie op. Verplaats je heupen naar achteren en strek je voorste been voor een lange Pyramid Pose.

Vrouw op haar yogamat met haar armen recht vanaf haar schouders gestrekt in Warrior 2
(Foto: Bretagne Bryden)

Krijger 2 Pose

Buig in je voorste been met je voorste knie over je hiel gestapeld en aard je achterste voet zodat de rand bijna evenwijdig is aan de achterkant van je mat. Reik je armen uit vanaf je schouder en stapel je schouders over je heupen in Warrior 2 Pose.

Om deze kant af te maken, wind je je handen naar beneden om je voorste voet te omkaderen. Stap met je linkervoet naar achteren en kom bij Downward Dog. Pauzeer hier en loop je benen naar buiten of neem een ​​zonnegroet A voordat je de reeks aan de andere kant oefent.

Over onze bijdrager

Brittany Bryden is een yoga- en bewegingsleraar met als doel anderen te helpen zich beter te voelen in hun geest en lichaam. Ze is al zeven jaar yogadocent en veel langer student. Voor haar is yoga het zelfonderzoek van ons authentieke zelf. De ware bron van zelfzorg, zowel fysiek als mentaal, heeft ze op haar mat gevonden en ze beschouwt het als een geschenk om dit met haar leerlingen te delen. Je kunt haar volgen op Instagram en met haar oefenen op YouTube.Recent Posts