Drew Barrymore veranderde haar kast in een meditatieruimte en iedereen is er geobsedeerd door“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Drew Barrymore heeft een meditatiekast. Of beter gezegd, een ‘kamer van openbaringen’, zoals het wordt beschreven in een recent artikel in New Yorks tijdschrift met de kinderster, rom-com-koningin en presentator van een talkshow die pronkt met haar hergebruikte inloopkast.

De vrijgevochten actrice offerde kostbare opslagruimte op in het vooroorlogse appartement met drie slaapkamers in Manhattan dat ze deelt met haar twee dochters om een ​​plek te creëren waar ze rustig kan leven. Roze flamingo-behang dient als achtergrond voor een “mozaïek van plaknotities” met “affirmaties en aforismen”, evenals kaarsen en een old-school boombox.

De tientallen handgeschreven herinneringen aan haarzelf omvatten “Luister naar mijn lichaam en ziel”, “Behandel mezelf als de moeder die ik nodig had”, “Sla mezelf niet in elkaar.” Ze zijn grotendeels gebaseerd op aanwijzingen van Barrymore’s oude therapeuten.

De benadering is gebaseerd op Jungiaanse psychologie en het bewust worden van en confronteren met de negatieve oordelen die we over onszelf neigen te werpen. De bedoeling is om iemands patroonneigingen te observeren in plaats van er gewoonlijk in te vervallen. Wat na verloop van tijd resulteert, is het vermogen om reacties uit te lokken die minder zelfvernietigend, realistischer en zelfs vriendelijk zijn.

De ruimte is geen schuilplaats. Het is een ruimte om bij zichzelf te zijn terwijl ze door het leven navigeert. Het is een plek voor haar om haar gedachten en zelfpraat op te vangen en te veranderen wanneer ze in een neerwaartse spiraal van zelfveroordeling begint te komen.

“Ik kan niets anders doen dan er gewoon doorheen lopen en mijn eigen ongemak voelen”, zegt Barrymore op de ontwapenende openhartige manier van praten waar ze bekend om staat sinds ze op zevenjarige leeftijd een beroemdheid werd.. Ze staat ook bekend om haar veerkracht, met name in het nemen van verantwoordelijkheid voor de worstelingen die ze heeft meegemaakt na haar jeugd als beroemdheid.

Zoals New Yorkers weten, is een inloopkast in de stad kostbaar onroerend goed. Maar voor Barrymore lijkt de herbestemming van de ruimte evenzeer noodzaak als voorziening te zijn. Een recent Instagram-bericht van Barrymore, die ook yoga beoefent, bevat een meme waarin staat: “De echte maatstaf voor succes is een kalm zenuwstelsel.”

Het is niet verwonderlijk dat de meditatiekast de aandacht heeft getrokken op sociale media. Hoewel sommige Instagram-commentatoren het idee in diskrediet brachten of hun bezorgdheid uitten over de kaarsen in de nabijheid van de notities, vonden velen troost in het idee van een stille ruimte. “Ik wil in haar bevestigingskast wonen.” merkte een lezer op.

In plaats van beperkend, claustrofobisch of een plek om je voor het leven te verbergen, kan een kleine meditatieruimte het gemakkelijker maken om je terug te trekken uit alle afleidingen en terug te keren naar jezelf. Je settelen in die aangewezen ruimte is net zoiets als een lange duik nemen in het bad met de lichten gedimd of op de bank zinken als er niemand anders in de buurt is. Het is gewoon bewuster.

Vreemd genoeg is het concept van een meditatiekast grotendeels onopgemerkt gebleven door de meeste ontwerphubs, ondanks het toenemende bewustzijn rond meditatie en de voordelen ervan in de afgelopen jaren. De term trekt nauwelijks vermeldingen op Pinterest. Het is zelfs de ontwerpgoeroes van Apartment Therapy en hun kast-make-overs en toevluchtsoorden ontgaan.

Terwijl Domino lijkt te denken dat je meditatiekast een kaars van $ 75 nodig heeft om compleet te zijn, kan een persoonlijke meditatieruimte alles zijn wat je wilt, nodig hebt en je kunt veroorloven. Een Instagram-commentator merkte op: “Al die woorden op rommelige stukjes papier – deze kamer zou me gestrest maken. Ik denk dat ik liever blinde muren en een mooi klein notitieboekje heb.” De schoonheid van het creëren van een ruimte zoals die van Drew is van jou. Doe ermee wat je wilt.Recent Posts