Doe dit in plaats van Kegels!✨Laten we het voor eens en altijd zeggen! Een gezonde en evenwichtige bekkenbodem is meer dan alleen kegeloefeningen doen!

Kegels kunnen nuttig zijn en een geweldige manier voor iemand om meer te weten te komen over hun bekkenbodem. Maar om zowel ondersteuning als release te behouden, zijn er andere factoren waarmee u rekening moet houden.

Voor stabiliteit van de bekkengordel en een functionele bekkenbodem willen we een goede spierspanning, wat betekent dat de spieren ondersteuning en flexibiliteit hebben. De bekkenbodem zal de speling opvangen van andere delen van het lichaam die hun werk niet doen. Dus naast gewoon leren hoe we de bekkenbodemspieren kunnen aanspannen en ontspannen, moeten we de rest van het lichaam versterken dat de bekkenbodemfunctie beïnvloedt (zoals de bilspieren, heupen, adductoren, kern- en rugspieren). Een gezonde bekkenbodem is zoveel meer dan alleen je dagelijkse kegeloefeningen doen!

bilspieren

De bilspieren kunnen een goed venster zijn op de toestand van de bekkenbodem. Voor de meeste mensen wordt glute max vaak te weinig gebruikt, wat zal resulteren in compensatie van andere spieren, waaronder de bekkenbodem. Strakke of zwakke bilspieren kunnen wijzen op een strakke bekkenbodem. Een “platte kont” kan betekenen dat er veel laxiteit in die spieren is.

Squats zijn een geweldige manier om bilspieren op te bouwen en de bekkenbodemspieren te verlengen!

heupen

De diepe heuprotators (glute medius, glute minimus, piriformis en obturator) dienen om zowel te mobiliseren als te stabiliseren. Spieren zoals de obturators ondersteunen direct de bekkenbodem en hebben daarom VEEL werk te doen! Ze bewegen de heupen, stabiliseren het bekken en ondersteunen de bekkenorganen; veel banen!

Probeer de omgekeerde clamshell om de diepe heuprotators te versterken. Deze pose zorgt ook voor wat interne rotatie, wat geweldig is om een ​​beetje lengte in de bekkenbodemspieren te creëren.

360 Ademhaling

Oefen middenrifademhaling door je te concentreren op het uitzetten van alle 360 ​​graden van de ribbenkast (zoals een parapluopening). Op deze manier hebben we toegang tot de zij- en achterribben die vaak worden vergeten. Correcte diafragma-expansie kan ongelooflijk gunstig zijn voor het lichaam, omdat het kan helpen om de bekkenbodem gelijkmatig uit te rekken en los te maken. Ik vind het geweldig dat gewoon goed ademen kan helpen om de bekkenbodem te ontspannen.

Probeer deze uit en vertel me wat je ervan vindt! Je kunt me een e-mail sturen of een van onze persoonlijke of online lessen bijwonen om me je favoriete pose te laten weten!

Schema yogalessen

Recent Posts