Dit was de moeilijkste training die ik ooit heb gedaan, maar niet om de redenen die je denkt“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

Ik ben aan het druipen van het zweet. Maar ik kan mijn handdoek niet pakken omdat ik momenteel dumbbells van 15 pond in mijn handen heb tijdens een High Lunge. “Blijf laag”, herinnert de instructeur ons eraan. ‘Dertig seconden te gaan. Maak verbinding met je adem. Onthoud je adem.”

Expletieven vullen mijn hoofd. Deze lunges zullen, op onverklaarbare wijze, mijn dood betekenen. Ik ga dood in een CorePower yogastudio. Ik heroverweeg mijn beslissing om deze StrengthX-les bij te wonen al.

Om mezelf een plezier te doen, doe ik het. Ik haal afgemeten adem en keer terug naar de lange inademingen en uitademingen die uitsluitend bestaan ​​in mijn herstellende yogales. Er komt iets tot rust. Mijn hartslag kalmeert. Mijn lichaam ontspant – en de gewichten voelen niet zo martelend aan. Wat gebeurt er?

Ik beoefen regelmatig yoga. Ik probeer – en faal vaak – te mediteren. Ik train meerdere keren per week. Hoewel ik dol ben op een zweetdruppelende hete yogales, zijn mijn asana-oefeningen en mijn trainingen gescheiden. Als ik intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) doe, sprint op een spinfiets of met zware gewichten gooi, wil ik afhaken. Maar wanneer ik van de naar beneden gerichte hond naar de plankhouding ga, wil ik mijn adem halen.

Ik heb nooit overwogen om zware gewichten, mindfulness en ademwerk te combineren. Totdat ik dit nieuwe type training probeerde.

De opkomst van mind-body workouts

Volgens het Classpass en Mindbody Look Back Report 2022 waren krachttraining en yoga vorig jaar de twee populairste trainingen op de boekingsplatforms. Krachttrainingslessen zagen een toename van 94% in boekingen vanaf 2021 en 2022.

“2023 wordt het jaar waarin krachttraining (voortgang door zware gewichten voor lage herhalingen) niet alleen OK wordt voor iedereen, maar zelfs onze standaardvorm van lichaamsbeweging”, vertelde Casey Johnston, de maker van de She’s A Beast-nieuwsbrief, aan Outside. Daar ben ik het mee eens.

Maar ik en veel andere mensen snakken ook naar iets meer. Iets diepers. Meer en meer van ons wenden zich tot meditatie, mindfulness-oefeningen en ademwerk vanwege de bewezen voordelen die ze bieden voor onze mentale en fysieke gezondheid.

Mindfulness combineren met HIIT

CorePower is niet de enige fitnessstudio die investeert in de verbinding tussen kracht en adem. Mind Body Project, een trainingsles in New York, begint en eindigt zijn HIIT-achtige les met een meditatie van vijf minuten. Gedurende de hele les weeft de instructeur elementen van die eerste sessie van mindfulness in de klas door middel van verbale herinneringen en een resetpunt halverwege de training. Op dat moment worden de lichten gedimd terwijl je wordt gevraagd om opnieuw verbinding te maken met je ademhaling.

“Het doel is dat mensen erkennen wat hun adem doet”, zegt Chris Stockel, de oprichter van het bedrijf. ‘Vaak, weet je, adem je behoorlijk verwoed, dus het is een erkenning van hoe hard je werkt. Het helpt je ook om terug te keren naar het huidige moment.”

Stokkel begon met mediteren toen hij 25 jaar oud was. Een vriend raadde transcendente meditatie aan en Stockel volgde een weekendseminar om er meer over te leren. Nadat hij de voordelen van de beoefening had ervaren, bleef hij het gebruiken om zijn stress en angst te verlichten. Hij ging ook door met zijn reguliere HIIT-trainingen.

“Door de meditatie voelde ik me meer aanwezig”, zegt hij. “En de HIIT-les die ik volgde, was als een vakantie voor mijn hersenen om een ​​uur lang uit te schakelen.” Toen hij de voordelen van beide disciplines zag, besloot hij de twee te combineren en zo het kernconcept voor Mind Body Project te creëren.

Mijn ervaring bij Breathe.Burn.Calm van het Mind Body Project. class loopt parallel met Stockels uitleg. Ik begon de les door in mijn lichaam weg te zinken, mijn adem in te ademen en mijn geest tot rust te brengen. Toen, in de loop van 45 minuten, nam mijn hartslag toe.
Op een gegeven moment zat ik op mijn hurken met twee gewichten van 15 pond op mijn schouders gestapeld en merkte dat ik te veel nadacht, nou ja, zo ongeveer alles.

“Je adem is je anker”, herinnerde de instructeur, Tyler White, de klas op dat moment. En, net als in de CorePower StrengthX, merkte ik dat ik zachter werd. De gewichten waren nog steeds zwaar, mijn lichaam was nog steeds uitgeput, maar mijn uitademingen leken me voort te stuwen. Ik hurkte met meer kracht.

Het is een bizarre verschuiving weg van de coaching-achtige mentaliteit van andere fitnesslessen. Als voormalig wedstrijdatleet had ik aangenomen dat de enige manier waarop ik tijdens een training harder kon pushen en mijn volledige potentieel kon bereiken, zou zijn door het geschreeuw van een instructeur. Ik was gewend om gevoed te worden door angst of druk.

Deze alternatieve benaderingen van trainingen dagen dat idee uit en vragen me om op mezelf en mijn adem af te stemmen om mijn gruis te vinden.

Een stap in de richting van meditatie aanwakkeren

“Er is een erkenning van veel van onze gasten dat meditatie iets is [they] het zou in hun leven kunnen gebruiken, maar ze zullen het niet alleen doen, ‘zegt Stokkel. Ze kunnen de voordelen zien of willen zijn die persoon die mediteert, maar ze weten niet hoe ze een reguliere zelfstandige praktijk moeten vinden, zegt hij.

Als iemand die worstelt met stille meditatie, snap ik het. Door deze oefeningen samen te voegen tot een “standaard” trainingsles, bieden deze trainingen een subtiele introductie tot de diepe kracht van een stille geest.

Omdat deze lessen op subtiele wijze elementen van yoga, ademwerk en meditatie introduceren in de context van een ogenschijnlijk traditionele training, bieden ze een inleiding tot mindfulness-oefeningen of het idee om af te stemmen op het huidige moment voor degenen die misschien weerstand boden.

Dit concept is een van de fundamentele onderdelen van CorePower’s mindful krachtklasse: om de voordelen van mindful oefeningen aan meer mensen te laten zien.

“CorePower Strength X integreert elementen van yoga met prestatiegerichte krachttraining en biedt een laagdrempelige toegangspoort tot de transformatieve voordelen van yoga en een nieuwe, leuke manier om de intensiteit van iemands fitnessroutine te verhogen”, aldus het bedrijf in een persbericht.

Zes jaar geleden wendde ik me tot yoga via een van de beeldhouwlessen van CorePower. Misschien komt de volgende generatie van degenen die zich tot yoga aangetrokken voelen, voort uit opmerkzame kracht.

Noot van de redactie: op 30 januari 2023 kondigde Mind Body Project de verkoop aan van het bedrijf aan een onbekende koper en de aanstaande sluiting van de fysieke locatie. Van de nieuwe eigenaar wordt verwacht dat hij het bedrijf een digitale richting op stuurt, aldus de verklaring.Recent Posts