Dit mineraal voorkomt migraine, vermindert angst + bestrijdt depressie (zit het in uw dieet?)Na zuurstof, water en voedsel, magnesium is misschien wel een van de belangrijkste elementen die ons lichaam nodig heeft, maar toch heeft 50% of meer van ons een tekort aan dit essentiële mineraal. En de voordelen van magnesium zijn enorm.

Dit vitale mineraal speelt een belangrijke rol in meer dan 1.300 verschillende biochemische reacties!

In tegenstelling tot populaire misvattingen, is magnesium – niet calcium – het belangrijkst bij het opbouwen van sterke botten en het voorkomen van botverlies.

Een lage magnesiuminname is gekoppeld aan chronische ontstekingen, een van de oorzaken van veroudering, obesitas en chronische ziekten.

Magnesium – niet calcium – is het belangrijkst bij het opbouwen van sterke botten en het voorkomen van botverlies.

Dus, als dit mineraal zo belangrijk is voor ons lichaam, waarom hebben zoveel mensen dan een tekort? Hoe kunnen we onze inname en vitaliteit in ons dagelijks leven verhogen? Laten we beginnen met de basis.

Wat is magnesium en wat doet het?

Net als calcium en kalium is dit mineraal een macromineraal dat het lichaam in grote hoeveelheden nodig heeft. Het is eigenlijk het op één na meest voorkomende element in menselijke cellen en in de lichaamscellen, en het heeft letterlijk honderden functies.

Om maar een paar functies te noemen, ondersteunt dit mineraal:

 • Enzym activiteit
 • Energie die de lichaamscellen gebruiken voor samentrekking van spiervezels
 • Eiwitsynthese
 • cel reproductie
 • Beschermt DNA

Het is cruciaal voor de afbraak van glucose en vet, de aanmaak van DNA en RNA en de regulering van de cholesterolproductie. Het is ook de kapitein van de mineralenbalans, die nodig is om het celleven in stand te houden.

Dus wat al die wetenschappelijke mumbo-jumbo betekent, is dat magnesium van vitaal belang is voor bijna elke lichaamsfunctie.

Zonder dit zouden we geen energie kunnen produceren, zouden onze spieren in een permanente staat van samentrekking zijn en zou ons lichaam zichzelf niet kunnen reguleren.

Magnesium is van vitaal belang voor bijna elke lichaamsfunctie.

Nu we hebben geleerd wat dit mineraal in het lichaam doet, weten we dat het van vitaal belang is voor de meeste lichaamsfuncties. Maar hoe vertaalt zich dat in ons dagelijks leven? Hoe helpt meer van dit mineraal ons buiten een wetenschappelijk leerboek?

Voordelen van magnesium

Hier is een korte lijst van enkele van de belangrijkste voordelen van magnesium, gevolgd door een uitleg en ondersteunende studies van deze voordelen:

 • Voorkom hoofdpijn en migraine
 • Angst verminderen
 • Lage bloeddruk
 • Bestrijd depressie
 • Ontstekingsremmend
 • PMS-symptomen verminderen
 • Verbeterde slaap

Van magnesium is aangetoond dat het osteoporose, depressie, diabetes, hypertensie en hartaandoeningen helpt voorkomen. Het kan ook helpen bij angst, PMS, slaapproblemen, astma en migraine verlichten.

In één onderzoek gaf suppletie met één gram magnesium zelfs sneller en effectiever verlichting van migraine dan een gewoon medicijn.

En een andere studie wees uit dat dit mineraal de bloeddruk verlaagt voor mensen met hoge bloeddruk en geen effect heeft op mensen met normale niveaus.

Krijg je genoeg magnesium binnen?

Volgens het National Institute of Health zouden mannen gemiddeld ongeveer 400 mg per dag moeten consumeren en vrouwen 310 mg per dag. Als u een magnesiumsupplement neemt, wordt geadviseerd om niet meer dan 350 mg per dag te gebruiken.

Ons lichaam maakt dit mineraal niet van nature aan, dus we moeten ervoor zorgen dat we er genoeg van binnenkrijgen via onze voeding. Het is belangrijk op te merken dat u tijdens het sporten mogelijk 10-20% meer magnesium nodig heeft dan wanneer u rust.

Pluk de voordelen van magnesium – hier zijn 3 manieren om ervoor te zorgen dat je genoeg krijgt

Hier zijn onze drie favoriete methoden om je magnesiuminname te verhogen.

1. Eten

De meest natuurlijke manier om dit mineraal binnen te krijgen is door meer van de volgende voedingsmiddelen te eten: zwarte of witte bonen, pijnboompitten, quinoa, spinazie, heilbot, haverzemelen en pompoenpitten.

Ook kun je dagelijks een eetlepel melasse nemen voor een mooie dosis magnesium en vele andere mineralen.

Helaas verwijderen geraffineerde oliën, suikers en granen het grootste deel van dit mineraal in wat magnesiumrijk voedsel zou kunnen zijn. Zelfs de kwaliteit van de grond waarin het magnesiumrijke voedsel groeit, heeft zelfs invloed op het algehele resultaat en heeft het magnesiumgehalte in de 20e eeuw verlaagd.

2. Supplementen

Vanwege het probleem met het magnesiumgehalte in voedingsmiddelen, kan het nodig zijn om dit mineraal in supplementvorm te krijgen.

Als u een vitamine wilt nemen naast uw magnesiumvriendelijke maaltijdkeuzes, wordt aangenomen dat de beste vormen van aanvullend magnesium die zijn die gechelateerd zijn aan een aminozuur of krebs-cyclustussenproduct.

Vertaling – zoek deze in het vitaminepad:

 • magnesiumglycinaat
 • magnesiumtauraat
 • magnesiummalaat
 • magnesium citraat
 • of magnesiumfumaraat

Je kunt ook supplementen in poedervorm vinden. Deze kun je mengen in drankjes of smoothies en zijn verkrijgbaar in zowel gearomatiseerde als niet-gearomatiseerde varianten.

3. Transdermaal:

U kunt de voordelen van dit mineraal transdermaal ontvangen door middel van oliën en crèmes en mineraalzoutbaden.

Je kunt deze oliën, crèmes en zout in winkels vinden of online een recept vinden om zelf wat te maken!

Laatste belangrijke details over magnesium:

Een overdosis magnesium is zeldzaam omdat de nieren werken om overtollig te verwijderen. Als u echter een nieraandoening of nierproblemen, hartaandoeningen of gastro-intestinale problemen heeft, is dit belangrijk om op de hoogte te zijn en uw zorgverlener te raadplegen als u vragen heeft.

Magnesium is van vitaal belang voor de gezondheid van hart en botten, de mentale functie en het algehele lichaamsonderhoud. Als je er genoeg van krijgt, zijn je spieren ontspannen en slaap je heerlijk.

U kunt dit mineraal ook gebruiken voor diabetespreventie en migraine, depressie, angst en PMS-verlichting. Je lichaam haalt het niet, dus je moet ervoor zorgen dat je het zelf binnenkrijgt.

Dit artikel en alle opgenomen informatie is niet bedoeld om te behandelen of te diagnosticeren. Raadpleeg uw zorgverlener voor alle gezondheidsgerelateerde vragen en zorgen.

Dit artikel is 867 keer gelezen. Deel het en verspreid de liefde!

Recent Posts