Deze voedingsmiddelen die goed voor je zijn, maken je misschien nog meer opgeblazen
Naast de snelheid waarmee je naar een heerlijke maaltijd snakt, kunnen de ingrediënten die je gebruikt ook een belangrijke rol spelen in hoe je maag aanvoelt na het eten. Natuurlijk kunnen zwaar bewerkte voedingsmiddelen je lichaam in de war brengen, maar er zijn zelfs gezonde voedingsmiddelen die frustratie kunnen veroorzaken tijdens het verteren.

“Overmatige vezels kunnen een opgeblazen gevoel veroorzaken”, vertelde de board-gecertificeerde internist, Vincent Pedre, MD eerder aan mbg. “Hoewel voedingsvezels geweldig zijn voor je darmen, kan het een probleem worden om de hoeveelheid te snel te verhogen. Als dat het geval is, vertraag dan en voeg geleidelijk vezels toe.” (Hier zijn enkele goede richtlijnen voor het langzaam en duurzaam introduceren van vezels.)

Andere veelvoorkomende boosdoeners van een opgeblazen gevoel zijn zuivel en peulvruchten, vooral als je lichaam moeite heeft om deze voedingsmiddelen af ​​te breken, zegt Pedre. “Voor deze mensen gebruik ik een eliminatiedieet om potentieel problematisch voedsel te verwijderen”, stelt hij voor. “Vervolgens introduceren we die voedingsmiddelen zorgvuldig, één voor één, om vast te stellen wat bijdraagt ​​​​aan het opgeblazen gevoel.” Als dit iets is dat u wilt proberen, neem dan natuurlijk contact op met een gezondheidsdeskundige voor begeleiding en ondersteuning.

Het aanpakken van een opgeblazen gevoel komt er eigenlijk op neer dat je luistert naar wat je lichaam je probeert te vertellen, dus zelfs als je een grotendeels ‘gezond’ dieet volgt, kan het nuttig zijn om kennis te nemen van voedingsmiddelen die herhaaldelijk problemen veroorzaken.

Recent Posts