Deze veelzijdige hardloopschoen is nu nog beter“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Eén run in de Under Armour HOVR Phantom 3 is voldoende om te bevestigen dat Under Armour het opnieuw heeft gedaan. Het ontwerpteam van hardloopschoenen van Under Armour houdt van innoveren, zoals blijkt uit de hele HOVR-lijn, gebouwd op de handelsmerk HOVR-dempingstechnologie van het merk. Dat is de reden waarom elke nieuwe functie van de derde versie van de fan-favoriete Phantom een ​​doel heeft. Katie Lau, global product director bij Under Armour, zegt dat de schoen “continuïteit biedt met zijn eersteklas pasvorm en gevoel, maar met doordachte aanpassingen.”

HOVR Phantom 3 van Under Armour
HOVR Phantom 3 “ (Foto: Under Armour)

Wat is er nieuw voor de Phantom 3

Bij het updaten van zijn schoenen hecht Under Armour waarde aan feedback van zijn atleten. In het geval van de Phantom heeft UA zijn hardloopclubs en selectie atleten aangeboord om erachter te komen wat ze zo leuk vonden aan de Phantom 2 en om hun mening te krijgen over wat er beter zou kunnen. Eén vroeg om verandering, vooral van vrouwelijke atleten: een lagere kraaghoogte. De Phantom 3 brengt de kraaghoogte naar beneden voor een comfortabelere pasvorm en met minder wrijving rond het enkelbot.

Een andere populaire Phantom-functie – de responsieve UA HOVR-demping, aangevuld met een duurzame rubberen buitenzool met hoge tractie – werd in deze versie van de schoen gekozen. “De Phantom had altijd een hoog percentage HOVR, maar nu is het 100 procent”, zegt Lau. “Dat geeft de schoen een betere ervaring onder de voeten.” Waar past de verhoogde demping in de schoenrotatie van een atleet? “De Phantom levert een rit met energieteruggave, afkomstig van de voortstuwing van de HOVR-demping”, zegt Lau. “De Phantom past goed als herstelschoen na een lange run of voor runs tot een afstand van 5K. Het is ook een geweldige schoen voor veldsporters als ze geen schoenplaatjes meer hebben en fit willen blijven tijdens het hardlopen.”

In de kern van Phantom Shoes

Als je al een fan bent van de Phantom 2, zul je enthousiast zijn om te horen wat het ontwerpteam intact heeft gehouden, te beginnen met het gevormde middenvoetpaneel. Een populaire functie die zorgt voor extra structuur en stabiliteit, deze favoriet bij fans is terug te vinden in het Phantom 3-ontwerp. Ook nog steeds aanwezig: de externe hielkap, die voor stabiele ondersteuning zorgt.

Hetzelfde geldt voor het UA IntelliKnit-bovenwerk, dat zijn zachtheid behoudt, maar met een geëvolueerd gevoel, zegt Lau. “We hebben zonale stretch en zonale insluiting aan het bovenwerk toegevoegd, zodat het gevoel is afgestemd op de voet van elke atleet”, legt ze uit.

Omdat esthetiek er ook toe doet, heeft de Phantom 3 zijn “op straat en daarbuiten”-look behouden. Dit is een schoen die naadloos overgaat van de sportschool of track terug naar de echte wereld. “We erkennen dat we een jongere, snellere consument aanboren en we luisteren naar hun wensen”, zegt Lau. “We wilden dat de Phantom 3 vereenvoudigd, modern en vooruitstrevend zou zijn.”

Lau zegt dat het verleidelijk is om de Phantom 3 te omschrijven als een soort “Zwitsers zakmes”, maar met een doel. “We wilden deze schoen niet voor niets anders maken”, zegt ze. “We wilden zijn DNA respecteren, maar blijven innoveren.”


Under Armour, Inc., met hoofdkantoor in Baltimore, Maryland, is een toonaangevende uitvinder, verkoper en distributeur van merkkleding, schoenen en accessoires voor sportprestaties. De innovatieve producten en ervaringen van Under Armour zijn ontworpen om menselijke prestaties te versterken en zijn ontwikkeld om atleten beter te maken. Ga voor meer informatie naar de Under Armour-website.

Recent Posts