Deze grote stad in de VS vereist nu aandachtige ademhaling om op openbare scholen te worden onderwezen“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Wiskunde, lezen, pauze en nu ademwerk. Vanaf dit najaar zullen bewuste ademhalingsoefeningen worden geïntegreerd in de dagelijkse routines van meer dan een miljoen leerlingen op openbare scholen in New York City.

Burgemeester Eric Adams en David Banks, de kanselier van het onderwijs van de stad, kondigden het nieuwe initiatief op 27 juni aan. Het vereist dat leerkrachten leerlingen van alle niveaus – van kleuterscholen tot middelbare scholieren – elke dag twee tot vijf minuten ademen. Iedereen die liever niet een paar keer langzaam ademhaalt, kan zich afmelden voor de oefening.

De kracht van de adem

Zoals de meeste informele en toegewijde yogabeoefenaars uit ervaring weten, kan de simpele handeling van diep ademhalen je hele dag vernieuwen. Het is een gevoel dat Adams ook herkent. “Ademen kalmeert je zenuwstelsel”, zei hij in de aankondiging. “Het helpt ons te centreren en ons te helpen ons gevoel van balans en focus terug te krijgen. Het is een waardevolle, goedkope tool die bewezen heeft de geestelijke gezondheid en het welzijn te verbeteren.”

Langzame ademhalingsoefeningen kunnen stress verminderen, ontspanning bevorderen en u helpen focussen. Dit zijn cruciale voordelen voor de studentenpopulatie. Uit een onderzoek uit 2021, uitgevoerd door de Centers for Disease Control and Prevention, bleek dat 42 procent van de studenten zich verdrietig of hopeloos voelde en dat 29 procent van de studenten een slechte geestelijke gezondheid had. Door stressverlichtende technieken in de klas te integreren, krijgen studenten de kans om de tools te leren om hun emoties, geest en lichaam zelf te reguleren.

En het initiatief kost de schooldag weinig. ‘We hebben het niet over uren,’ zei hij. “Twee tot vijf minuten is een game-wisselaar.”

In de afgelopen jaren hebben veel schooldistricten elders in het land yoga geïntegreerd in de schooldag. Mindful ademen kan de volgende zijn.

Recent Posts