Deze gemeenschappelijke "kalmerend" Techniek zou je eigenlijk meer kunnen belasten
Hoe vaak hebben we het advies gehoord om diep adem te halen als we gestrest zijn? Het is alomtegenwoordig, en de logica is bijna daar; We weten dat een constante ademhaling kan helpen om je parasympathische zenuwstelsel te activeren (het tegenovergestelde van vechten of vluchten), dus één keer diep ademhalen kan dat op gang brengen, toch?

Niet precies. Zoals Huberman uitlegt: “Als je gestrest bent, is diep ademhalen niet de beste oplossing. Als je gewoon diep ademhaalt, verhoog je eigenlijk je hartslag door een proces dat respiratoire sinusaritmie wordt genoemd.”

Wat hij in plaats daarvan voorstelt, is een dubbele inademing door de neus en een lange, uitgebreide uitademing, ook door de neus.”[This] is verreweg de beste manier, en het is geen hack – dit is wat je doet als je in een claustrofobische omgeving bent, en je doet het elke 1-3 minuten tijdens de slaap,” merkt hij op.

Huberman legt uit dat wanneer je deze techniek toepast (die hij een ‘fysiologische zucht’ noemt), je op natuurlijke wijze de neurale circuits in de hersenen en het lichaam activeert die verschuiven van een sympathieke toon – alertheid en stress – naar parasympathisch. “En voor de meeste mensen,” voegt hij eraan toe, “is er maar één zogenaamde fysiologische zucht nodig [to] volledig terugkeren naar een kalme staat, en dit is, voor zover ik weet, de snelste manier om jezelf van gestrest naar kalm te verplaatsen.”

Recent Posts