De wijnschrijver die altijd tijd maakt voor haar yogapraktijk“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

In een ander leven zou Julia Coney een reisagent kunnen zijn. Toen we elkaar spraken, was ze zich enkele dagen na haar terugkeer uit Rome aan het voorbereiden op haar aanstaande reis naar de Champagnestreek in Frankrijk. Als wijnschrijver, docent, spreker en adviseur, evenals de oprichter van Black Wine Professionals, heeft Coney te maken met alle aspecten van de wijnindustrie die bijna 340 miljard dollar waard is. Ze is bezig. Maar ondanks haar constante reizen en verplichtingen, maakt ze altijd tijd om naar haar mat te gaan, ook al is het vanuit haar hotelkamer.

Coney begon met het beoefenen van yoga in 2006, na de dood van haar broer. In plaats van haar onmiddellijk antidepressiva te geven, stelde haar arts voor dat ze yoga zou proberen om haar te helpen contact te maken met en door haar verdriet heen te komen. Hij drong er bij haar op aan een leraar en een vorm van yoga te vinden die bij haar resoneerde.

Dat was significant. Als hardloper en gewichtheffer was Coney sceptisch over de vraag of dit soort bewegingen wel geschikt voor haar was. “Yoga [seemed] kalmerend, en ik heb een vurige persoonlijkheid”, zegt ze. “Ik verzon gewoon al deze excuses.” Ze stemde er echter mee in om op zijn minst het advies van haar arts te proberen en typte ‘hippe yoga’ in Google. De resultaten leidden haar naar Kimberly Wilson, de eigenaar van de nu gesloten studio Tranquil Space in Washington, DC. Wilsons klas was niet de stroom die Coney had verwacht. “Ik herinner me dat ik dacht: ‘Speelt ze Eminem? Speelt ze Coldplay? Ik weet dat dat Lenny Kravitz is in Savasana.” Aan het einde van die eerste les met Wilson was Coney in tranen. Dat was het begin van haar yogareis.

Yoga beoefenen tijdens het reizen

Coney voltooide haar lerarenopleiding van 200 uur bij Wilson, maar het was niet de bedoeling om les te geven. In plaats daarvan begreep ze het als een spirituele studie die haar in staat zou stellen om dieper in de niet-asana (niet-posturale) aspecten van yoga te duiken. Door de training kon Coney haar praktijk op de weg voortzetten. “Dat is het mooie van yoga doen”, zegt ze. “Je leert jezelf hoe je yoga voor jezelf kunt onderwijzen. Je weet welke houdingen gaan werken, welke kant strak in je lichaam zit.”

Als Coney reist, volgt ze nog steeds persoonlijke lessen. “Ik ga onderweg naar meer studio’s”, zegt ze. “Ik vind de zakken van de tijd.” (Pro-tip: Coney zegt dat ze vertrouwt op de MindBody-app, waardoor het gemakkelijk is om lessen te vinden in verschillende steden waar je niet bekend bent met lokale studio’s.) Dit geldt ook voor reizen naar het buitenland, waar de les mogelijk niet in het Engels wordt gegeven. “Ik herinner me dat ik een les in Zürich volgde, helemaal in het Duits, maar de leraar gaf de hele les in het Sanskriet”, zegt ze. ‘Omdat ik van plan was [yoga] zo goed dat ik de meeste poses in het Sanskriet kende.”

Als ze niet haar eigen praktijk leidt of naar een studio gaat, wendt ze zich tot de lessen van Candace Cabrera Tavino op Instagram.

Geaard in routine

Coney’s connectie met haar praktijk begint meteen als ze wakker wordt, maar niet zoals je misschien denkt. In de ochtenden beweegt ze erg traag. “Dat doe ik expres”, zegt ze. “Als mijn lichaam eenmaal op gang is, racet alles heel snel.” Nadat ze van heet water met citroen heeft genoten, gaat ze meestal over op een langzame yogabeoefening, hoewel ze naar haar lichaam luistert. Sommige ochtenden heeft ze misschien zin om haar lichaam meer te bewegen en kiest ze voor een actievere flow.

Ze keert ook terug naar routine na lange vliegtuigritten. Coney neemt altijd een yogadeken mee om te gebruiken als basis voor haar beoefening. “Ik leg het op de grond en doe een complete vinyasa – beide kanten – om wakker te worden”, zegt ze. Ongeacht haar plan voor de dag of haar reisschema, zegt Coney dat alles wat ze nodig heeft 10 minuten yoga is en dat ze klaar is.

Yoga verbinden met haar werk

Yogische leringen en ideeën komen ook op andere manieren voor Coney naar voren. “Ik praat veel over de kruising van racisme in de wijnindustrie en gelijkheid en DEI”, zegt ze. “De off-the-mat praktijk is begrijpen dat we allemaal gebrekkig zijn, op veel manieren. Ik probeer mezelf gratie te geven en ook aan andere mensen. Er is genade voor wie ernaar zoekt.” Het is dit principe, gratie, dat Coney motiveert.

Ook de kracht van de adem speelt een rol bij haar constante standvastigheid. Vaak wendt ze zich tot eenvoudige (maar kritische) diepe ademhalingsoefeningen om zichzelf te kalmeren en te centreren. Het is een begrip waarvan ze hoopt dat anderen dat ook beseffen. “Ik denk dat meer mensen yoga moeten zien als een oefening voor het leven”, zegt ze. “Er is zoveel dat je over jezelf leert door een yogabeoefening… Ik heb het gevoel dat wanneer ik mijn beoefening doe, ik mezelf aan mezelf geef voordat ik mezelf weggeef.”Recent Posts