De wellnessroutine van Kendall Jenner is … complex“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer u >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Buiten+.

Met een rol in ’s werelds beroemdste familie, 258 miljoen Instagram-volgers, een reality-tv-show en eindeloze modellenoptredens (waaronder een recente voor Alo Yoga), is Kendall Jenner geen onbekende in de schijnwerpers – of de kritische blik die daarmee gepaard gaat .

Maar die bekendheid betekent niet dat het haar niet raakt. In een recente aflevering van Jay Shetty’s podcast, ‘On Purpose with Jay Shetty’, bedoeld om ‘wijsheid viraal te laten gaan’, besprak Jenner een bekend gevoel voor velen van ons: burn-out.

Ze had zich uitgeput gevoeld door haar modellencarrière, niet wetend hoe ze haar drukke schema moest volhouden. In overleg met vrienden en familie zei ze dat veel vrienden adviseerden om in therapie te gaan of te mediteren. Maar ze uitte enige aanvankelijke aarzeling.

“Ik denk dat het een heel persoonlijke ervaring is”, zei Jenner in de podcast, sprekend over zelfzorgpraktijken. “Ik denk dat iedereen een andere versie van al dat spul heeft.”

Maar de afgelopen jaren is Jenner erin geslaagd om een ​​wellnessroutine voor zichzelf te creëren. Als gezondheidsliefhebber van de Kardashian-familie omarmt ze een scala aan zelfzorgpraktijken die gericht zijn op het ondersteunen van haar mentale en fysieke gezondheid, van koude duiken en hete yoga tot gesprekstherapie en ademwerk. (Degenen die oefenen in de populaire yogastudio Y7 in Los Angeles, hebben haar daar misschien gezien.)

In haar interview met Shetty (de echtgenoot van Yoga Journaal coverster, Radhi Devlukia-Shetty), besprak Jenner ook enkele van de minder bekende praktijken die haar mentale en emotionele gezondheid ondersteunen.

Een hogere godin creëren

In de podcast noemde ze een van haar belangrijkste zelfzorgpraktijken: een ‘hogere godin’-versie van zichzelf creëren. Deze denkbeeldige avatar, gemaakt in samenwerking met haar therapeut, negeert schadelijke opmerkingen en kritieken en blijft in plaats daarvan trouw aan zichzelf. Dit is een manier van zijn die Jenner op elk moment van de dag probeert te bewonen.

“Soms voelt het raar om goede dingen over jezelf te zeggen,” zei Jenner. “Maar ik heb ook veel geleerd over tegen mezelf praten en in de spiegel kijken en zeggen: ‘Je bent geweldig. Je bent prachtig. Je bent geweldig. Je bent loyaal. Je bent positief.’”

Intern werk voor externe relaties

Tijdens de aflevering bespraken Jenner en Shetty het belang van het herkennen van de menselijkheid in anderen, een herinnering die ieder van ons vaak nodig heeft in een chaotische omgeving. “Je begint te beseffen dat we allemaal dezelfde emoties hebben in verschillende mixen,” hij zei. Voor zowel Jenner als Shetty is de integratie van zelfcompassie en vriendelijkheid de sleutel tot het ondersteunen van hun relaties met zichzelf, anderen en de wereld in het algemeen. “De dagen dat ik stopte met het veroordelen van mezelf, stopte ik met het veroordelen van anderen,” zei Shetty.

Vriendelijkheid jegens jezelf beoefenen

In haar gesprek met Shetty vertelt Jenner hoe haar pad naar zelfcompassie mede werd beïnvloed door TikTok. Na een virale mentaliteitstrend die gebruikers vraagt ​​zich hun jongere zelf voor te stellen wanneer ze met zichzelf praten, besloten Jenner en haar therapeut om een ​​visuele herinnering aan dit ethos te creëren. Ze besloot een foto van zichzelf als kind op haar badkamerspiegel te plakken, wat haar ertoe bracht na te denken over de jongere versie van zichzelf als het gaat om haar dagelijkse self-talk. “Als ik ooit in de spiegel kijk en negatief ben tegenover mezelf of zo, kijk ik altijd recht naar haar toe, en ik denk: ‘Ze is dope en ik hou van haar'”, zei ze.

Haar klankschaaloefening

Een van de manieren waarop Jenner zichzelf grondt, is door klankschalen te bespelen. In een recent interview met De Wall Street Journal, besprak Jenner haar liefde voor de oefening en gebruikte het als een tijd om zichzelf te aarden. Naast de rustgevende vibraties, zei ze dat ze deze meditatieve momenten van oefening gebruikt om uit te rekken en diep adem te halen.

Reflecteren door middel van een dagboek

Jenner besteedt ook tijd aan reflectie door middel van journaling. “Ik probeer elke dag een dagboek bij te houden”, zei ze in De Wall Street Journal interview. “Ik vind het heerlijk om terug te kijken op toen ik het moeilijk had en reflecteerde en gewoon dacht: ‘ik heb zoveel geluk’ en alles gaat voorbij.'”

Zoals velen van ons ziet Jenner de kracht in een dankbaarheidsoefening. Terugkijken, maar vooruit kijken. Daar kunnen we allemaal meer van gebruiken.Recent Posts