De meest trendy manieren om deze zomer zweterig te wordenInmiddels hebben we allemaal motiverende zinnen gehoord als “zweet is vet huilen” en “de remedie voor alles is zout water: zweet, tranen of de zee.” Maar hoewel die eerste technisch onjuist is en de tweede vaag (zij het een beetje opbeurend), is het waar dat zweten een fantastische, natuurlijke en onvrijwillige manier is voor het lichaam om de gewenste temperatuur te behouden.

Transpiratie is uw eigen persoonlijke vorm van airconditioning en bestaat uit water, zout en sporen van elektrolyten, met meer dan 2 miljoen zweetklieren die werken om u koel te houden, wat u ook doet of waar u het ook doet . Als je zweet verliest, verlies je water, wat natuurlijk het gevoel van dorst en de behoefte aan rehydratatie veroorzaakt. Vang dat? Hoe belangrijk het ook is om te zweten, het is net zo belangrijk om jezelf daarna weer aan te vullen.

Klaar om een ​​zet te breken? Lees verder voor onze favoriete manieren om deze zomer te zweten – naast gewoon zonnebaden.

SUP of stand-up paddlesurfen

In de afgelopen jaren heeft de rage van stand-up paddle-boarding zich in meren en rivieren over het hele land verspreid, en is zelfs veranderd in een microtrend van SUP-yoga en pilates-sessies op het water voor een extra balansuitdaging. Een typisch uur stand-up paddleboarden kan 300 tot 400 calorieën verbruiken, afhankelijk van hoeveel inspanning je levert, hoe snel je beweegt en hoe warm het buiten is. Hoe warmer het is en/of hoe harder je werkt, hoe meer calorieën je verbrandt en hoe meer zweet je verliest. Je zweet niet alleen en verbrandt calorieën terwijl je peddelt en jezelf rechtop houdt bovenop een diep water, maar je doet het waarschijnlijk ook in het zonlicht, dus hydratatie is de sleutel – niet alleen nadat je SUP-excursie voorbij is, maar vóór en ook tijdens uw sessie.

Hete yoga

Hot yoga dateert uit de jaren 70 en heeft een recente opleving gekend. Over het algemeen gehouden in een ruimte die op 105 graden wordt gehouden, is de hitte bedoeld om de temperaturen te weerspiegelen die worden aangetroffen in delen van India, waar de beoefening van yoga zelf is ontstaan. Klassieke hete yoga bestaat uit meer dan twee dozijn asana’s (dwz houdingen of houdingen), variërend van de eenvoudige houdingen van Pranayama (hoog staan ​​terwijl je diep ademhaalt) en Half Moon Pose (een staande zijwaartse strekking met armen die in een boog boven je hoofd reiken) tot meer geavanceerde houdingen zoals Garudasama (een adelaarhouding, met armen en benen in elkaar verstrengeld terwijl ze op één voet balanceren) en Padangustasana (een eenbenige teenstand). Een volledige sessie kan ongeveer 400 calorieën verbranden, afhankelijk van lengte, gewicht en stofwisseling, en dankzij de warmte van de kamer is zweetverlies … nou ja, laten we zeggen “aanzienlijk”.

Infraroodsauna

Kilometerstand kan variëren als het gaat om daadwerkelijk genieten van het zweten op zich, maar een infraroodsaunasessie kan bijzonder plezierig zijn voor diegenen die houden van een goede poriëndiepe reiniging. Als u slechts 15 minuten in een infraroodsauna zit, kunnen meer dan 2 miljoen zweetklieren op het menselijk lichaam worden geactiveerd, waardoor er maar liefst vier kopjes(!) zweet vrijkomen. Het is onnodig om te zeggen dat hydratatie belangrijk is voor je vitale organen (vooral je nieren), dus nadat je in zo’n korte tijd zoveel zweet hebt verloren, is het verstandig om het meteen weer aan te vullen met een pure, koele drank die het systeem en de zintuigen verfrist.

Bootcamp

Voor een training met hoge intensiteit die basistrainingsroutines nabootst die in het leger worden beoefend, kan een bootcamp-training een verkwikkende uitdaging vormen. Met behulp van springtouwen, medicijnballen, gymnastiekoefeningen, sprints, oefeningen en meer, is constante beweging de naam van het spel, net als variatie en doorzettingsvermogen. Van pull-ups, push-ups en crunches tot uitgebreide oefeningen met objecten zoals kettingen, banden, kegels en andere obstakels, deze geweldige circuittrainingsbenadering zorgt ervoor dat het lichaam raadt wat de toekomst biedt en zijn grenzen op nieuwe manieren test. Na zo’n geweldige training is hydratatie van vitaal belang, evenals de aanvulling van kalium, zout en andere bouwstenen die je lichaam nodig heeft om te herstellen.

Paaldansen

Het is een simpel feit: paaldansen vereist enorme hoeveelheden coördinatie en kernkracht, en gelukkig kun je beide dingen vanaf het begin opbouwen door jezelf herhaaldelijk te oefenen. Zelfs een informele les gericht op beginners kan ertoe leiden dat je spieren gebruikt die je normaal gesproken niet regelmatig gebruikt, dus bereid je voor om uit te rekken, te zwaaien en te zweten in een mate die je anders niet zou verwachten. Door tot 350 calorieën te verbruiken in een les van een uur, kan je lichaam door zweet evenveel elektrolyten verliezen als wanneer je een half uur zou joggen, sneeuw schuiven of een aerobicsles zou volgen. Hoewel je alcohol misschien ziet als een natuurlijke keuze voor een drankje na het paaldansen, heb je eigenlijk een alcoholvrij, cafeïnevrij drankje nodig om jezelf goed te hydrateren.

Luchtzijden

Als je je ooit hebt verwonderd over de artiesten in een optreden van Cirque du Soleil, heb je nagedacht over wat er nodig is om alle angst opzij te zetten en hun lichaamsgewicht, flexibiliteit en kracht in hun eigen voordeel te gebruiken terwijl ze in de lucht hangen , de zwaartekracht verleidend maar weigerend te vallen. Een-op-een en groepslessen zijn overal begonnen op te duiken, gegeven door getrainde aerialists en vaak op sensuele muziek met een gevoel van vloeiendheid die bij je bewegingen past. Het beheersen van de kunst van het maken van luchtzijde kan mooi en poëtisch zijn, ja, maar het vereist ook discipline, vastberadenheid en veel (ja, VEEL) oefening. Een uur luchttraining met zijdes kan maar liefst 520 calorieën verbranden – het dubbele van wat je zou verbranden in een volledig uur krachttraining. Daarbij komt natuurlijk zweetverlies en de behoefte aan aanvulling daarna.

De afkoeling: hoe te rehydrateren?

Vers, gefilterd water is altijd je vriend na een training (en in het leven in het algemeen), dus zorg ervoor dat je het altijd bij je hebt. Als je gaat zweten (wat je absoluut zou moeten doen), zorg er dan voor dat je de juiste stappen neemt om te rehydrateren. Je geest en lichaam zullen je dankbaar zijn.

Recent Posts