De meest ontspannende yoga-retraite ooit. (En het is in je eigen achtertuin.)“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Als arts die in een ziekenhuis werkt, sta ik over het algemeen zeven dagen achter elkaar op schema en heb dan zeven dagen vrij. Tijdens mijn ‘ziekenhuisweek’ werk ik dagen van 12 tot 14 uur, met constante eisen en belangrijke beslissingen. Als ik thuiskom, heb ik nog net genoeg energie over om naar de muur te staren. En hoewel een week vrij klinkt als een luxe, zijn die dagen gevuld met inhalen van boodschappen, werken aan projecten en andere daden van ‘volwassenheid’.

Ik hou van wat ik doe, maar door lange dagen achter elkaar te werken, kan ik me uitgeput, gestrest en uitgeput voelen. En dat kan leiden tot beslissingsmoeheid, waardoor zelfs de kleinste keuzes een strijd kunnen worden.

Ik maakte me zorgen over een burn-out en besefte dat er iets moest veranderen, namelijk hoe ik voor mezelf zorgde. Ik herkende de noodzaak om tijd te nemen om op te laden, maar wist niet precies hoe ik mijn kopje moest vullen, en wendde me tot wat ik het beste weet: yoga. Ik had recent onderzoek gelezen over een yoga-retraite voor het opbouwen van veerkracht voor professionals die hun gevoel van opmerkzaamheid, veerkracht, empowerment en zelfcompassie verbeterden. Ik had een retraite nodig.

Hoewel ik twee keer per jaar yoga-retraites organiseer, maak ik niet vaak tijd om als gast aanwezig te zijn. Ik zocht naar een uitje dat bij mijn schema en budget zou passen, maar ik kwam tekort, dus besloot ik mijn eigen persoonlijke yoga-retraite thuis te creëren. Ik heb dit mijn “blijftraktatie” genoemd en ik vond het zo verjongend dat het nu een vaste gewoonte is.

De tijd vinden

Het is een uitdaging om een ​​aanzienlijk deel van de tijd alleen voor mezelf vrij te maken. De zeurende stem van zelftwijfel sluipt af en toe naar binnen en twijfelt aan mijn recht om een ​​pauze te nemen als mijn takenlijst eindeloos lijkt. Maar door op deze manier in mezelf te investeren, ben ik in staat om vollediger te verschijnen in alle aspecten van mijn leven.

Voor mijn thuisblijfsessies blokkeer ik een hele dag. Ik merk dat door mijn dag van tevoren in kaart te brengen en me aan het gestructureerde schema te houden, net zoals je zou doen tijdens een yoga-retraite, ik niet te veel nadenk over het proces en me in plaats daarvan volledig kan concentreren op mijn ademhaling, beweging en verbinding met mijn hart. Door dit te doen, kan ik mijn geest tot rust brengen en mijn mentale batterijen opladen, waardoor ik met hernieuwde focus en energie weer aan het werk kan.

Ik ben begonnen met het boeken van een verblijf-traktatiedag in mijn agenda wanneer mijn schema het toelaat, en de resultaten zijn ronduit transformerend. Ik beëindig mijn persoonlijke retraitedagen met een hernieuwd gevoel van kracht en helderheid. Ik voel me niet alleen meer gecentreerd en aanwezig voor zowel mezelf als mijn patiënten, maar ik merk ook dat ik met meer creatieve geest schrijf.

Het belangrijkste aan mijn stay-traktaties is dat ze mijn relatie met yoga hebben veranderd. Mijn praktijk gaat niet langer over het proberen iets uit de ervaring te halen, zoals een training, een rekoefening of ontspanning. Yoga ging over het cultiveren van een diepere relatie met mezelf; leren kennen wie ik ben en haar ontmoeten met duidelijkheid, vrijgevigheid en openhartigheid.

Recept voor je persoonlijke yogaretraite

Ik moedig je aan om thuis je eigen solo yoga retraite te creëren. Het kan een geweldige manier zijn om je op je oefening te concentreren, je energie op te laden en tijd voor jezelf te nemen. Hieronder staat een voorbeeldschema van een van mijn verblijf-traktatiedagen die je kunt volgen, met links naar praktijken die je zou kunnen opnemen. Je kunt het natuurlijk aanpassen aan je eigen wensen. Moge het je vrede en vreugde brengen.

07:00 uur: wakker worden, warm water met citroen drinken en pranayama (ademhalingsoefeningen) doen

7.30 uur: Meditatie

08.00 uur: yogaoefeningen met zachte rekoefeningen, zonnegroeten en staande houdingen

9.00 uur: Geniet van een licht ontbijt, zoals een smoothie, vers fruit of een kom havermout

10:00 uur: Breng wat tijd door met stille meditatie of een dagboek

11:00 uur: Even pauze en genieten van een gezonde snack

11:30 uur: Oefen yoga, gericht op evenwichtshoudingen en wendingen

12.30 uur: Breng tijd door in stilte, misschien oefen je pranayama, zelfmassage of droogborstelen.

13:00 uur: neem een ​​voedzame lunch met een uitgebalanceerde mix van eiwitten, complexe koolhydraten en gezonde vetten

14.00 uur: Doe een dutje of lees een boek

16.00 uur: Oefen enkele zachte yogahoudingen om spanning en stress los te laten

17.30 uur: Maak een wandeling buiten, adem frisse lucht in en maak contact met de natuur

18.30 uur: geniet van een licht diner zoals soep, salade of gestoomde groenten

19.30 uur: Breng wat tijd door in diepe ontspanning met Yoga Nidra of geleide meditatie

20.30 uur: kom tot rust met een warm bad of douche voordat u naar bed gaat

Onthoud dat dit slechts een voorbeeldschema is en kan worden aangepast aan uw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Geniet van je thuisblijvende yoga retreat!


Over onze bijdrager
Ingrid Yang is internist, yogatherapeut en auteur. Ze geeft al meer dan 20 jaar yogales en is de auteur van de boeken Adaptive Yoga en Hatha Yoga Asanas. Dr. Yang leidt trainingen en retraites over de hele wereld, met een speciale focus op kinesthetische fysiologie en genezing door middel van ademwerk, meditatie en verbinding tussen lichaam en geest. Kijk voor meer informatie op www.ingridyang.com.

Recent Posts