De kracht van gemeenschapYasmin organiseert op 27 september een GRATIS live-evenement in Bingham Riverhouse in Richmond, Londen, waar ze ‘The Power of Community’ zal bespreken met Reeva Bains, co-partner van Wanderlust UK. Het evenement is persoonlijk en wordt live gestreamd. Klik hier om je in te schrijven voor het persoonlijke evenement en klik hier voor livestream.


We zitten er samen in

Sinds het begin der tijden heeft de gemeenschap individuen veilig gehouden door een gevoel van verbondenheid en identiteit te bieden.

Inheemse stammen laten dit vandaag de dag nog steeds heel goed zien met hun loutere bestaan ​​dat gebaseerd is op een groep mensen die verwant zijn door bloed of een emotionele band of overeenkomst voor het succes en het voortbestaan ​​van een groep.

Dit is iets dat naar mijn mening vandaag ontbreekt, zowel in het bedrijfsleven als in ons persoonlijke leven.

In 2020 zijn we fysiek gescheiden geraakt door de pandemie. Er waren tal van online communities – mensen die samenkwamen om elkaar te ondersteunen en individuen en bedrijven die begonnen te eisen dat mensen ergens bij moesten horen om gezond te blijven. Er was een gevoel van ‘we doen het samen’.

Een verloren leven terugwinnen

Mentale gezondheid

Na COVID-19 was er een gevoel van vrijheid toen de wereld weer ‘openging’ en velen probeerden verder te gaan waar ze waren gebleven en probeerden een verloren leven terug te winnen dat leidde tot burn-out door een gebrek aan energiebeheer.

Bedrijven hadden het moeilijk omdat mensen voorzichtig waren met het zijn in gesloten ruimtes.

Mensen wilden zich ‘veilig’ voelen en waren vergeten hoe ze in een fysieke gemeenschap moesten zijn terwijl ze nog steeds rouwden om het leven dat ze verloren. Geestelijke gezondheidsproblemen zijn omhooggeschoten na COVID-19, omdat mensen nog steeds proberen hun weg te vinden terwijl de wereld de ene strijd na de andere doormaakt.

De menselijke strijd

Het is nu meer dan ooit belangrijk dat u lid bent van een community, of dat nu is voor uw welzijn, zaken, verantwoordelijkheid of het versterken van uw nauwe banden. Gemeenschap creëert een band, een web van veiligheid, wijsheid, steun en geloof en zonder dit zal de mens worstelen.

Iedereen wil bij iets of iemand horen en zonder dit kunnen we afscheiding en eenzaamheid ervaren. Mensen houden ervan om zich te binden, verbindingen te leggen en elkaar emotioneel en fysiek te voelen. Een knuffel kan een wereld van verschil maken, maar ik geloof echt dat een overgrote meerderheid van ons het vermogen heeft verloren om contact met elkaar te maken, laat staan ​​met onszelf.

Uw gemeenschap vinden en aantrekken

De kracht van gemeenschap

  1. Trek gelijkgestemden aan en vind ze. Begrijp je kernwaarden, wat belangrijk voor je is, waardoor je je blij en veilig voelt – weet dit goed. Als je hiermee in overeenstemming bent, is het veel gemakkelijker om je gemeenschap te identificeren. Je zult merken dat je een buy-in hebt van gemeenschappelijke waarden en een gedeeld doel en dit is waar resonantie en erbij horen wordt gecreëerd.
  2. Als het niet bestaat, maak het dan aan. Je zult niet altijd de community vinden die je nodig hebt en mijn motto is ‘als het niet bestaat, maak het dan’. Dat kan ontmoedigend en best eng aanvoelen, maar je kunt beginnen met één vriend, één zakelijk contact, één interactie tegelijk. Je hebt alleen een WhatsApp-groep nodig van 3 of 4 personen met een gemeenschappelijk verlangen, behoefte of doel en daar heb je een community en als je deuren open staan, zal deze groeien.
  3. Blijf evolueren.Of je nu deel uitmaakt van of eigenaar bent van een community, blijf jezelf ontwikkelen. Een veelvoorkomende reden waarom gemeenschappen uit elkaar vallen, is dat de aantrekkingskracht en behoefte is verdwenen of dat de gemeenschap diepte of momentum heeft verloren. Als je deel uitmaakt van een gemeenschap, doe dan suggesties om samen te evolueren. Als je een community hebt, luister dan naar je leden – dit wordt vaak over het hoofd gezien omdat makers van groepen of bedrijven denken dat ze het het beste weten. Luister naar de feedback en evolueer mee. Je mensen vertellen je wat ze nodig hebben om erbij te horen.
  4. Schakel verbondenheid in.Maak het gemakkelijk om contact te maken, vooral persoonlijk. Persoonlijk ontmoeten verhoogt ons welzijn, bouwt sterkere banden op en verhoogt onze sfeer. Een echte gemeenschap kan bestaan ​​zonder haar schepper, maar kiest ervoor om te bestaan ​​vanwege haar schepper. Wees de reden dat ze blijven door betekenisvolle verbindingen en verbondenheid te vormen.

Ik heb een waardevolle les geleerd in het creëren van gemeenschappen in mijn persoonlijke en zakelijke leven. Als je bereid bent om actief open te staan ​​om erbij te horen of een gemeenschap te creëren, zul je in feite connecties vinden die je familie worden en die fundamenteel zijn voor je succes en vreugde.Yasmin IbrahimYasmin Ibrahim is de oprichter van The Wellbeing Collective, die gelooft dat je succes kunt behalen door middel van een samenwerkende gemeenschap, en Soul School, voor vrouwen die hun spirituele en welzijnspraktijken willen ontwikkelen om meer verbonden te raken met zichzelf, aspecten te genezen die hen tegenhouden en de meeste van alles, betrokken zijn bij een ondersteunende gelijkgestemde gemeenschap.

Yasmin organiseert op 27 september een GRATIS live-evenement in Bingham Riverhouse in Richmond, Londen, waar ze ‘The Power of Community’ zal bespreken met Reeva Bains, co-partner van Wanderlust UK. Het evenement is persoonlijk en wordt live gestreamd. Klik hier om je in te schrijven voor het persoonlijke evenement en klik hier voor livestream.

Instagram | Facebook

1

Het bericht De kracht van gemeenschap verscheen eerst op Wanderlust.Recent Posts