De ‘heilige zusterschap’ die zich inzet voor een wekelijkse beoefening van yoga, reflectie en gemeenschap“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Dit is het tweede in een reeks ‘Mijn Praktijk’-artikelen, waarin we een glimp delen van de unieke relatie van een groep of individu met yoga.

Het is niet meer dan passend dat ik op Internationale Vrouwendag spreek tot de ‘Sacred Sisterhood’. Ineengedoken rond een ringlamp en genesteld op een zachte bank, gloeien ze allemaal – zelfs na het voltooien van een 63 minuten durende Half Primary Ashtanga-serie. “Elk [week] is iets anders’, zegt Koya Webb, die de groep bij haar thuis host. “Het is gebaseerd op de energie van de groep.”

Het is de eerste keer dat de groep zo lang oefent. Meestal heeft niemand een uur over. Maar op deze specifieke dag gebeurde het – en Webb greep de kans.

Logisch: dit zijn vijf vrouwen zonder veel vrije tijd. Webb is een yogaleraar, auteur en motiverende spreker. Marve Frazier maakt als creatieve ondernemer gebruik van interieurontwerp, koken en advies. Aeisha DeVore Branch runt Pretty Girls Sweat, een bedrijf dat zich richt op het leuk en toegankelijk maken van fitness. Patrice Washington is een podcaster, spreker en financieel expert. En Chantel Jiroch maakt gezond en smaakvol recepten voor haar 264.000 TikTok-volgers.

Van de vijf hebben ze meer dan een miljoen Instagram-volgers en volle agenda’s. Maar elke woensdag om 8.30 uur verzamelen ze zich in Webb’s huis in Atlanta om te kletsen, contact te maken en yoga te beoefenen.

Hoe hun praktijk eruit ziet

De wekelijkse les is het geesteskind van Webb. Toen ze in april 2022 naar Atlanta verhuisde, merkte ze dat ze snakte naar een nieuwe routine in haar decennialange yogabeoefening. In plaats van naar een plaatselijke studio te gaan, wilde ze een vriendenkring bij haar thuis ontvangen voor een verbindende stroom.

Afhankelijk van de week kunnen ze ervoor kiezen om een ​​training van 15 of 30 minuten te doen, afhankelijk van tijdsbeperkingen. En hoewel Webb een yogaleraar is, oefent ze samen met de rest van het collectief in plaats van ze door de stroom te leiden. Ze selecteert echter wel de les die de Sacred Sisterhood doet, vaak van een van haar favoriete YouTube-kanalen. Op de dag dat ik ze sprak, had ze een video van Laruga Glaser uitgekozen.

Het type les is een verrassing, maar iedereen komt met een open geest naar de mat, zegt Frazier. Die openheid vertaalt zich naar hoe ze de poses zelf benaderen. “We weten allemaal dat niet iedereen perfect is”, zegt ze. Tijdens de reeks kunnen ze op elkaars matten vallen, praten of zelfs ‘moedergrappen’ maken. Het is het soort energie dat welkom is in de ruimte.

De reguliere bijeenkomst evolueerde al snel naar iets dat verder ging dan de fysieke praktijk. De groep brengt voorafgaand aan de reeks tijd door met chatten, reflecteren en verbinden. Voor elk van hen zijn dat vaak de belangrijkste momenten van de ochtend. “Soms is het loslaten van een emotie of het loslaten van stress van een relatie of baan belangrijker dan een paar poses”, zegt Webb. Die intimiteit maakt hun bijeenkomst tot een zusterschap.

De betekenis van de wekelijkse vergadering

Hoewel Webb een yogaleraar is, heeft elk lid van het collectief een unieke relatie met de beoefening. Zo sporten Branch en Jiroch bijna dagelijks met elkaar. De oefening op woensdag geeft hen echter de kans om een ​​ander gebied van kracht en stilte aan te boren te midden van hun drukke leven. “Yoga is dat moment waarop we echt pauzeren en contact maken met ons lichaam”, zegt Branch. “Het is iets heel spiritueels.” Het past bij de naam van de groep.

Dat betekent niet dat elke sequentie gebaseerd is op stille reflectie. Branch noemt de schreeuwsessie die de groep deed een van haar favoriete ochtenden. (Een iets andere, maar zeer gewaardeerde louterende ervaring.)

Het is een groep die kracht, verbondenheid en manifestatie herkent. Een paar jaar geleden knipte Washington een foto uit Essence tijdschrift toe te voegen aan haar vision board. Het was een foto van Webb die yoga beoefende. Ze had nooit gedroomd dat ze elkaar zouden ontmoeten, laat staan ​​dat ze samen zouden oefenen. Een jaar later kwamen de twee met elkaar in contact – en nu vloeien ze samen. Uiteindelijk kan niets de kracht van zusterschap stoppen.Recent Posts