De gezinsvriendelijke avonturenbestemming waar (nog) niemand van af weet“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

Als je je gezin meeneemt naar een nieuwe plek, voelt dat als een waar avontuur – voor jullie allemaal. Als dat de ervaring is waar je naar op zoek bent, zou het moeilijk zijn om het beter te doen dan South Dakota. Met dichte bossen en diepe meren, doolhofachtige rotsformaties, overvloedige archeologische vindplaatsen en buitenaardse zonsondergangen levert South Dakota gezinsvriendelijke verkenningstochten. Wild, wijd open en vol met dieren in het wild, het heeft iets voor zowel kinderen als ouders. Het beste gedeelte? Op de een of andere manier is deze buitenbestemming erin geslaagd om onder de radar te blijven. Dat betekent dat je deze zomer het hele huis min of meer voor jezelf hebt. Dus ga op pad, zet een tent op, werp een hengel uit en klim door grotten op deze door kinderen goedgekeurde zevendaagse reisroute.

Dag 1–2: Sioux Falls

Sioux Falls is misschien wel de grootste stad van South Dakota, maar met uitgestrekte openbare gronden en slechts 200.000 inwoners voelt het als een charmante prairiestad. Begin de reis in Palisades State Park, slechts 25 minuten buiten de stad. Breng de middag door met kajakken onder roze kwartsietkliffen op Split Rock Creek. Kajakverhuur is ter plaatse beschikbaar. Wil je de avontuurlijke lat hoger leggen? Bekijk de klim- en rotsroutes van het park, die variëren van beginnersvriendelijke scrambles tot 5,12 beklimmingen. Kampeer in Palisades of ga terug naar de stad voor gemakkelijke toegang tot Sioux Falls-restaurants.

Huur ’s ochtends fietsen om door het centrum van Sioux Falls te cruisen. Een verhard fietspad van 29 mijl loopt door de stad en verbindt 80 parken en groenvoorzieningen. Stop bij Falls Park in het hart van de stad en geniet van het uitzicht op de gelijknamige watervallen van de stad vanaf de uitkijktoren van het park.

Dag 3: De Badlands

Rijd westwaarts naar Badlands National Park, een hoogtepunt van elke rondreis door South Dakota. Het park herbergt een van de rijkste fossiele afzettingen ter wereld. Bezoek het on-site Fossil Preparation Lab om te leren van werkende paleontologen die onderzoek doen in het park. Natuurlijk zijn er ook genoeg mogelijkheden om levende dieren te spotten. “Houd je ogen open voor bizons, bedreigde zwartvoetfretten en dikhoornschapen”, beveelt Patty Ressler aan, uitvoerend directeur van de lokale non-profitorganisatie Black Hills Parks and Forests Association. Dieren in het wild en natuurlijke historie zijn slechts een deel van de allure, voegt Ressler toe. Met bijna 7.000 jaar inheemse afkomst heeft deze regio een rijke culturele geschiedenis.

Of je nu een camping boekt of van plan bent om vanaf hier op pad te gaan, zorg ervoor dat je in het park blijft voor zonsondergang. Wanneer het licht dimt, veranderen de roze en wit gestreepte heuvels in een pastel maanlandschap.

Dag 4–5: Zuidelijke Black Hills

Ga weer naar het westen naar Custer, een uitstekend basiskamp voor het verkennen van de Black Hills. Bezoek twee parken in één in Wind Cave National Park. Bovengronds is een uitgestrekte prairie de thuisbasis van elanden en een bloeiende bizonpopulatie. Hieronder vind je een van de langste en meest complexe grottenstelsels. Volgens de Lakota-legende bevat Wind Cave een portaal tussen de menselijke en geestenwereld waaruit hun mensen voortkwamen. Leer meer over de natuurlijke en culturele geschiedenis tijdens een rondleiding door een ranger door de grotten. Boek van tevoren – rondleidingen zijn uitverkocht tijdens drukke reisperiodes. U kunt drie tot 120 dagen voor de tourdatum reserveren op Recreation.gov.

Bezoek vervolgens Custer State Park, waar Ressler een heen-en-weerwandeling op de 9,3 mijl lange Grace Coolidge Trail aanbeveelt. “Het is volledig geasfalteerd en er zijn genoeg plekken om uit te rusten”, zegt ze. “Het is geweldig als je kleinere kinderen hebt.” Sluit het af met een duik in Centre Lake, een van de verborgen juweeltjes van Custer. Verken vervolgens ’s werelds op twee na langste grot bij Jewel Cave National Monument. Leuk weetje: omdat het maar één ingang heeft, bevat de grot technisch gezien het meest afgelegen punt op aarde. Doe mee met een ranger-geleide tour om het interieur te zien en meer te leren over de rotsformaties in de grot. Reserveringen worden aanbevolen en zijn beschikbaar via Recreation.gov.

Dag 6–7: Centrale en noordelijke Black Hills

Pak een picknicklunch en rijd vanuit Custer noordwaarts richting Mount Rushmore National Memorial. Ressler raadt aan te stoppen bij de Breezy Point Picnic Area, vlak bij Highway 244. “Er is een korte wandeling die je naar een uitkijkpunt brengt”, zegt Ressler. “Het is een van de meest fantastische uitzichten in de Black Hills.” Eenmaal in Mount Rushmore National Memorial wandel je over de 0,6 mijl lange President’s Trail om naar de gezichten van onze voorvaderen te kijken. Trakteer uzelf dan op een nacht glamping bij Under Canvas Mount Rushmore.

Breng de laatste dag van uw reis door in het natuurgebied Spearfish Canyon State Nature Area voor een ochtend wandelen. Het wandelroutesysteem van het park verbindt twee prachtige watervallen: Roughlock Falls en Spearfish Falls. Zie beide tijdens een wandeling van vier mijl. Als je vistuig en energie hebt voor nog eens drie kilometer heen en terug, wandel dan naar Savoy Pond om te proberen te vissen op regenboogforel. Mis Deadwood niet na een dag verkennen. De stad staat bekend om zijn historische gebouwen en de re-enactments van het Wilde Westen die regelmatig worden opgevoerd in Main Street. Voor gezinnen die op twee wielen gedijen, begint de 109 mijl lange Mickelson Trail hier – je kunt ook op 15 trailheads langs de route stappen – en volgt een historische spoorwegbedding door de Black Hills.


Reis naar Zuid-Dakota verbetert de kwaliteit van leven voor South Dakotans en bezoekers door de gemeenschappen te versterken, verantwoord rentmeesterschap aan te moedigen en zinvolle ervaringen te creëren waar iedereen van kan genieten. Samen zijn we hier om de mensen van South Dakota en iedereen die op verkenning komt te dienen.

Recent Posts