De Beste Yoga Retraite Trends van 2023“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Welke vooroordelen je ook hebt over yoga-retraites, misschien wel een Eet bid heb lief-geïnspireerde ontsnapping? – worden dit jaar uitgedaagd. Met een toenemend aantal retraites kun je je concentreren op yoga, zelfonderzoek en herstel met evenveel nadruk op toegankelijkheid, inclusiviteit en betaalbaarheid.

De opkomende trends die volgen, helpen je te resetten op manieren die je verbinden met bezigheden buiten yoga, gelijkgestemde metgezellen en plaatsen die (goedkoop) dicht bij huis zijn.

De Yoga Retreat Trends die je in 2023 gaat zien

Vrouw die yoga beoefent op een rots in Joshua Tree Park
Joshua Tree biedt stilte – en rotsklimmen – als aanvulling op je yogabeoefening. (Foto: Getty Images

1. Twee-voor-een yoga retreats

Traditioneel kun je tijdens yoga-retraites ontsnappen naar een afgelegen locatie, jezelf onderdompelen in yoga en optionele excursies maken. De laatste tijd stellen creatieve retraite-opties je in staat om evenzeer bezig te zijn met een andere bezigheid, of deze nu artistiek of atletisch is, die een aanvulling vormt op of contrasteert met je yogabeoefening.

Als je je balans in yogahoudingen wilt verbeteren, probeer dan…surfen. Leraren Jenny Clise en Emily Meersand leiden samen een surf- en yoga-retraite op Bali met een zevendaags programma dat voldoende tijd biedt voor surfsessies in de ochtend, gevolgd door yogaworkshops in de middag gewijd aan armbalansen en inversies, slow flow en herstellende yoga. De retraite staat open voor iedereen, ongeacht ervaring met yoga of surfen.

Man die een rotswand beklimt bij Joshua Tree en yogastudenten op yogamatten in de woestijn

Yogaretraitegangers balanceren hun tijd tussen het beoefenen van yoga en rotsklimmen bij Joshua Tree. (Foto: Getty Images; Kaya Lindsay)

Degenen die zich meer op hun gemak voelen om de zwaartekracht op het land te trotseren, kunnen kiezen voor rotsklimmen. De Joshua Tree Rock Climbing en Yoga Retreat, gehost door She Moves Mountains, is een kampeerervaring van drie nachten inclusief begeleide sessies elke ochtend voor klimmers van elk niveau, of je nu op zoek bent naar beginnerslessen of wrijvingsklimmen, splitter cracks of face climbs. Yoga asana-lessen in de middag zijn ontworpen om klimmers te helpen hun flexibiliteit te verbeteren, kracht op te bouwen, balans te bevorderen en hun gedachten tot rust te brengen voordat ze de uitdaging van de volgende dag aangaan.

Op zoek naar een minder fysiek veeleisende ervaring? De Paris Creative Writing Retreat, geleid door yogadocenten Sarah Herrington en Kevin Montgomery, is een achtdaags uitje bedoeld om de verbinding tussen creativiteit en yoga te verkennen via stadswandelingen, nachtelijke verkenningen van de Catacomben en, natuurlijk, fysieke yogabeoefening.

De in Los Angeles gevestigde tantrische hatha yogacoach Kala MacDonald brengt yoga, mindfulness en avontuur samen in haar Zuid-Afrikaanse Wellness Safari. Gelegen in het Zulu Camp van het Shambala Private Game Reserve, omvat het van dichtbij dieren kijken en dagelijkse yogaoefeningen.

MacDonald’s Italy Tour is een 10-daagse verkenning van Florence en Rome die fysieke beweging en geleide meditatie combineert met lessen pasta maken en biodynamische wijnproeverijen.

De yogadocent Nicole Cronin uit San Francisco zal samen met voormalig Twitter-manager Ari Font Llitjós de Women in Engineering Retreat leiden met The New Club in Mendocino County, Californië. Workshops over professionele ontwikkeling en loopbaanontwikkeling zijn inbegrepen, samen met wandelingen tussen sequoia’s, yogalessen en maaltijden van boer tot bord.

Vrouw die yoga beoefent buiten op een houten dek bij de oceaan bij zonsopgang
HAUM yogastudio biedt yoga-retraites aan de oceaan, inclusief de LGBTQ+-gemeenschap. (Foto: Getty Images)

2. Yoga retraites met affiniteitsgroepen

Yoga is inherent geworteld in sangha, of gemeenschap, weerspiegeld in een opleving van retraites voor gelijkgestemde individuen die verbinding willen maken rond gemeenschappelijke punten. Deelnemers kunnen in deze groepen troost, verbondenheid en een gevoel van gemak vinden dat ze in andere omgevingen niet ervaren.

Maya Breuer is een pionier in het samenbrengen van mensen. Als mede-oprichter van de Black Yoga Teachers Alliance en maker van de Yoga Retreat for Women of Color, heeft ze een voortrekkersrol gespeeld bij het maken van educatieve programma’s over yoga voor de BIPOC-gemeenschap. De retraite van dit jaar met Breuer, Kiesha Battles en andere leiders biedt yoga, dans en poëzie om aanwezigen te helpen “een heilige ruimte binnen te gaan waar je jezelf vrij kunt uiten zonder sociale of familiale verwachtingen.”

HAUM in San Francisco, een yogastudio van Danni Pomplum, staat bekend om het bieden van inclusieve ruimtes voor docenten en beoefenaars in de LGBTQ+-gemeenschap. De retraites van de yogastudio brengen die inclusiviteit en verbinding naar internationale omgevingen, maar ook dichter bij huis, zoals Mendocino.

“Express Your Sparkle” is een yoga-retraite die exclusief is ontworpen voor queer en trans-geïdentificeerde individuen in het Kripalu Center for Yoga & Health. Jacoby Ballard, Susanna Barkataki en David Kam leiden de driedaagse retraite met liefdevolle vriendelijkheidspraktijken, bewegingsmodaliteiten en verkenningen van queer identiteit door middel van asana. De retraiteleiders hebben ook Gender Expansive Dorms gecreëerd om “een huisvestingservaring te bieden met een gevoel van verbondenheid en gemeenschap voor trans-, niet-binaire en genderqueer/gender-niet-conforme gasten, evenals LGBTQIA+ gasten en bondgenoten.”

De Weekend Yoga Retreat for Large Bodies in de staat New York, ontworpen door Michael Hayes van Brooklyn’s Buddha Body Yoga, is een gastvrije ruimte voor wie op zoek is naar nabijheid in een oordeelvrije zone. Hayes richt zich op het helpen van mensen van formaat bij het ontwikkelen van hulpmiddelen voor het opbouwen van vertrouwen, het vergroten van hun flexibiliteit en kracht en het verbeteren van de balans en het bewegingsbereik. Zijn benadering van lesgeven geeft prioriteit aan zelfcompassie en groei boven fysiek vermogen of asana-bekwaamheid.

Een toenemend aantal retraite-opties die een gemeenschap willen opbouwen onder mannelijke yogabeoefenaars door middel van beweging, meditatie en mindfulness. Sonoma’s Roots to Wings Yoga biedt een yoga-retraite in het weekend die mannen van alle leeftijden en rangen en standen aanmoedigt om nieuwe afstemming en een doel te zoeken door middel van yoga, vechtsporten en andere bewegingsmodaliteiten. Onder leiding van yoga- en meditatieleraar Michael Fong biedt de ervaring voldoende downtime en de mogelijkheid om volledig los te koppelen van de dagelijkse realiteit te midden van eikenbomen en rustieke hutten in de Vallei van de Maan.

Julianne Aiello van Outdoor Yoga in San Francisco biedt in juni een Soulful Nature Camp Women’s Yoga Retreat en het Fall Nature Camp + Restore aan. Yoga retraite voor vrouwen in oktober. Beide driedaagse reizen vinden plaats langs de Yuba-rivier in de bergen van de Sierra Nevada in Californië en creëren een omgeving waarin deelnemers zich kunnen koesteren in “de aanwezigheid van mooie, nieuwsgierige, wijze vrouwen”, zich kunnen bezighouden met “bevrijdende beweging” en “ademen en ademen”. intuïtief, gracieus en krachtig bewegen.”

Vrouw die yoga beoefent op een yogamat in een gerestaureerde schuur in Iowa tijdens een yoga-retraite
Yogaleraar Andrea Marcum biedt yoga aan vanuit Madison County, Iowa, dat ze ‘The Tuscany of the Midwest’ noemt. (Foto: Luann Gilman)

3. Huishoudelijke yoga-retraites

De trieste staat van de economie maakt internationale yoga-retraites voor velen van ons een minder haalbare optie. Gelukkig zijn er meer binnenlandse retraites dan ooit tevoren. Deze minder dure opties op pretentieloze bestemmingen bieden retraitegangers de kans om zowel zichzelf als het land te verkennen.

Als je Madison County, Iowa, nog nooit hebt gezien als het ‘Toscane van het Midwesten’, is yogaleraar Andrea Marcum een ​​behoorlijk overtuigend pleidooi voor een rebranding. Marcum’s Close to home-retraite is een liefdesbrief aan de thuisstaat van haar moeder. Asana-sessies vinden plaats in de gerestaureerde schuur op Lone Oaks Farm met prairieland, lokaal geproduceerde gerechten en rustige zomeravonden als achtergrond.

Verken de filosofische kant van yoga en de meest majestueuze landschappen van Californië met Cronin tijdens een driedaagse retraite tussen uitlopers van de kust en sequoiabossen. De nadruk tijdens de weekendretraite in The Land of The Medicine Buddha in Santa Cruz ligt op de yama’s en niyama’s, leringen die betrekking hebben op hoe we omgaan met onszelf en anderen. Studenten kunnen deelnemen aan vinyasa-stromen, yin-sessies, wandelingen, meditaties en meer.

Vrouw die danser yoga beoefent poseert in een veld in Montana terwijl ze een paard aait.  Bergen en wolkenluchten achter haar.
Margaret Burns Vap, oprichter van Big Sky Yoga Retreats, en haar paard, Dulce. (Foto: ©2020 Larry Stanley Photography)

Of je nu geobsedeerd bent door Geelsteen of gewoon je oefeningen in de natuur wilt doen, kan Big Sky Yoga Retreats, opgericht door Margaret Burns Vap, jouw antwoord zijn. De ontsnappingen spelen zich af in Montana en zijn ontworpen om ‘cowgirl-yogini’s te helpen hun grote luchtdromen waar te maken’. Dit is geen snelle ontsnapping uit de realiteit. Integendeel, de lokale retraites van Big Sky helpen je de tools aan te scherpen die nodig zijn om te verbeteren hoe je na de retraite in het dagelijks leven verschijnt. De nadruk ligt op algeheel welzijn door middel van herstellende en Yin Yoga-oefeningen, paardrijden, wandelen, dieren spotten en kunst maken.

4. Eendaagse yoga-retraites

Idealiter zou men wekenlang ondergedompeld kunnen zijn in asana en yogafilosofie. Realistisch gezien kunnen velen van ons maar een paar uur per keer aan onze beoefening besteden. Yoga-retraites in het weekend zijn lange tijd een betaalbaarder alternatief geweest voor ontsnappingen van een week, maar eendaagse onderdompelingen zijn in opkomst als oplossingen voor mensen die beperkt zijn door tijd (en misschien financiën).

De in het VK gevestigde Briony Fisher van Breathe Bend Believe Yoga leidt eendaagse retraites en urenlange opties voor diegenen die “meer willen dan alleen een yogales, maar minder dan een weekendje weg”. Zowel dagretraites als “mini-retraites” bieden “krachtige resets” die plaatsvinden in het charmante Engelse dorp Hassocks en omvatten een dynamische yogastroom, begeleide wandeling en tweegangenlunch. De optie voor een hele dag, die na acht uur klokt, is een koopje van £ 99 (ongeveer $ 125 US) en plant tijd voor ontspanning of een dutje (!) Evenals het stellen van intenties en herstellende yoga.

Over onze bijdrager

Michelle Konstantinovski is een in San Francisco gevestigde onafhankelijke journalist, schrijver, redacteur en aluin van de UC Berkeley Graduate School of Journalism. Ze heeft veel geschreven over gezondheid, lichaamsbeeld, entertainment, lifestyle, design en technologie voor winkels als Vogue, Vanity Fair, Scientific American, Glamour, Shape, Self, WIRED, Cosmopolitan, Marie Claire, Teen Vogue en nog veel meer. Ze heeft ook gediend als gezondheids- en welzijnsredacteur bij Fitbit, senior gezondheidsschrijver bij One Medical en bijdragend redacteur bij California Home + Design. Ze voltooide in 2018 200 uur yogadocentenopleiding en probeert nog steeds de fysica van handbalanceren te begrijpen. Volg haar op @michellekmedia.Recent Posts