De beste adaptogenen voor vakantiereizen
Het is eindelijk zover: de dag dat je vroeg van je werk mag vertrekken en naar het vliegveld gaat voor die langverwachte reis naar Bali (of, als je net als ik bent, het huis van je ouders in Virginia). Ongeacht de bestemming, je hebt je koffers ingepakt, ID klaar en wat gezonde snacks in je draagtas. Maar laten we één belangrijk ding niet vergeten: Adaptogenen.

Het is niet alsof je kan niet reizen zonder hen, maar veel mensen merken dat bepaalde adaptogenen helpen bij het verlichten van stress, het energieniveau verhogen en de focus vergroten. Een adaptogeen is een natuurlijke stof die wordt beschouwd als een hulpmiddel bij het vermogen van het lichaam om zich aan stress aan te passen door een normaliserend effect op lichaamsprocessen uit te oefenen. En vanwege de chaos die met reizen gepaard gaat, bieden grote reizen een geweldige kans om je adaptogene repertoire in te slaan.

Als je nieuwsgierig bent, maar geen idee hebt waar je moet beginnen, hebben we Adaptogens for Travel 101 voor je. Begin je avonturen goed met een goede oude kruidengeneeskunde.

Voor het bestrijden van jetlag

Als je uit het vliegtuig stapt en naar een vergadering van 8 uur gaat, ga dan naar Rhodiola. Dit krachtkruid helpt bij vermoeidheid, mentale mist, concentratieproblemen en weinig energie. Als je het regelmatig inneemt (begin een paar weken voor een grote reis), kan het ook helpen bij bijnieruitputting, waardoor het ideaal is voor dagen met veel reizen wanneer de slaap inconsistent is en stress praktisch onvermijdelijk is. Cordyceps is een andere solide optie; deze mooie paddenstoel wordt geroemd om zijn vermogen om de atletische prestaties te verbeteren en de hersenfunctie te optimaliseren, dus het zijn perfecte momenten waarop je je een beetje mistig voelt. (Sommigen gebruiken het zelfs in plaats van koffie! Probeer dit.)

Als je jetlag meer is in de vorm van niet kunnen slapen, kijk dan richting Reishi. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat Reishi, naast zijn vermogen om de immuunfunctie te verbeteren, kan helpen angst en depressie te verminderen en tegelijkertijd een meer rustgevende slaap te bevorderen.

Voor reisangst

Als het veranderen van tijdzones, het vangen van vluchten en het omgaan met schoonouders ervoor zorgt dat je cortisolspiegel een record bereikt, wordt Ashwagandha je beste vriend. Dit magische kruid is een van de meest bekende en meest onderzochte van alle kruiden. Bij regelmatig gebruik kan Ashwagandha de bloedsuikerspiegel verlagen, angst verminderen en cortisol verlagen. Om deze redenen en meer, beschouwen we het als de koningin B van reisadaptogenen – sla je voorraad in voor je volgende reis. (Of check out deze versie gecombineerd met CBD en lavendel.)

Voor lange dagen

Reisdagen betekenen vaak meerdere vormen van vervoer en uren wachten. En zelfs als je eenmaal de bestemming hebt bereikt, kijk je misschien nog steeds uit naar lange (maar geweldige) dagen van sightseeing of bijpraten met dierbaren. Het is tijdens deze kostbare momenten dat we de oproep voor Ginseng uitzenden. Van ginseng is aangetoond dat het de algehele mentale functie, het energieniveau en het gevoel van kalmte verhoogt. (Meer energie zonder de angst? Schrijf ons in!) Bovendien kan ginseng helpen bij het bestrijden van vermoeidheid terwijl het de fysieke activiteit verbetert – geweldig voor wanneer je nichtjes en neefjes je hulp vragen met dat kussenfort.

Maca is een andere geweldige optie voor momenten waarop je met grote ogen en pluimstaart moet zijn. Net als ginseng helpt maca het uithoudingsvermogen te vergroten en tegelijkertijd het stressniveau te verlagen. Bonuspunten: je kunt er helemaal een traktatie van maken met dit recept voor maca-chocoladekoekjes of deze maca-smoothie.

voor immuniteit

Reizen brengt je vaak op plaatsen met een hoog volume. Of het nu op het vliegveld, het treinstation of de jaarlijkse witte olifant van je tante Thelma is, de feestdagen kunnen je in nauw contact brengen met anderen en hun ziektekiemen. Er is enig voorlopig wetenschappelijk bewijs dat suggereert dat astragalus, alleen of in combinatie met andere kruiden, het immuunsysteem, de lever en het hart ten goede kan komen en gunstig kan zijn voor ademhalingsproblemen.

Heilige basilicum, ook bekend als Tulsi, is een antimicrobieel middel en kan worden gebruikt in zelfgemaakte ontsmettingsmiddel of mondwater als extra beschermingslaag. Sommige onderzoeken illustreren dat het consumeren van Cordyceps ook helpt bij de immuunfunctie en de gezondheid van uw ademhalings-, cardiovasculaire en endocriene systemen kan optimaliseren.

Amanda Kohr is schrijver, toneelschrijver en redacteur. Je kunt haar vinden die nieuwe snelwegen verkent, koffie drinkt en op Instagram.Recent Posts