De 9 beste luchthavens voor het beoefenen van yoga“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Ik was zes uur onderweg tijdens een recente tussenstop op Dallas Fort Worth International Airport toen ik toevallig langs een ruimte in Terminal E liep met het label ‘yogaruimte’. Het was geen yogastudio. Hoewel het een (relatief) rustige plek was waar ik een paar minuten weg kon van de chaos en drukte om me te concentreren op mijn fysieke en mentale welzijn. En het was evenzeer een verrassing als een opluchting.

Dat is precies wat ambtenaren van San Francisco International Airport (SFO) elf jaar geleden in gedachten hadden toen ze een van hun terminals opnieuw inrichtten met een yogaruimte, zegt Doug Yakel, public information officer bij SFO. “We dachten dat het geweldig zou zijn om een ​​unieke voorziening te hebben die ook het idee weerspiegelde van: ‘Laten we er een plek van maken waar je op adem kunt komen en een beetje kunt ontspannen'”, zegt Yakel.

Reizigers reageerden door te schreeuwen om meer. “Elke luchthaven zou een yogaruimte moeten hebben”, blogde yogaleraar Kate Davis nadat ze het gebied had ervaren en bevestigde dat het “vliegreizen zoveel draaglijker maakt”.

Sindsdien hebben luchthavens van Miami tot Frankfurt soortgelijke ruimtes aangewezen voor vermoeide vliegers. Soms bootsen de yogaruimtes yogastudio’s na. Andere keren ligt de nadruk minder op esthetiek en meer op een eenvoudige plek waar je je kunt uitrekken zonder geconfronteerd te worden met blikken van vreemden.

De yogaruimtes herinneren je er ook aan dat yoga niet alleen verbinding met jezelf kan bevorderen, maar ook met anderen. Yoga- en mindfulnessleraar Kate Mitcheom merkte eens dat ze samen met een medereiziger in poses kwam in de yogaruimte van Midway International Airport. De vreemdelingen peinsden over hun opluchting dat ze zich rustig konden uitstrekken op een luchthaven en gingen toen uit elkaar. Mitcheom zei: “Ik weet nog steeds niet wie ze was / is, behalve dat haar prachtige praktijk mijn hart raakte.”

Hieronder volgt een lijst met yogaruimtes waar je stiekem kunt oefenen of een paar rustige momenten kunt zitten voor je volgende vlucht.

9 beste luchthavens voor het beoefenen van yoga

1. Internationale luchthaven Burlington (BTV)

Plaats: Tweede verdieping

Openingstijden: 04.00 – 22.00 uur

De Deets: Kan een plek op een luchthaven zo ontspannend zijn dat je vergeet dat je op een luchthaven bent? De yogaruimte in BTV is misschien precies dat. De ruimte wordt gesponsord door een lokale studio en heeft hardhouten vloeren, lichtgroene muren, zachte verlichting en matten en rollers. Het is geprezen door ten minste één ouder die met kinderen reist als een rustgevende ruimte en een andere reiziger, op weg naar een begrafenis, schreef in het gastenboek: “Echt op prijs gesteld om deze ruimte te hebben om mezelf te centreren voor een lange dag op luchthavens.”

Beoordeling: 5/5

2. O’Hare International Airport (ORD)

Plaats: Terminal 3

Openingstijden: 06:00 – 22:00 uur

De Deets: Een van ’s werelds drukste luchthavens biedt vliegers een rustige plek om contact te maken met hun adem. Gecombineerd met aardetinten, natuurlijk licht en zachte muziek, is de yogaruimte van ORD een “kleine oase van ontspanning in de woestijn van chaos die de meeste moderne luchthavens zijn”, aldus een Yelp-recensent. Een tv-scherm toont yogatechnieken voor die beoefenaars die herinneringen op prijs stellen.

Beoordeling: 4/5

Yogaruimte op Chicago Midway Airport.
(Foto: met dank aan Midway International Airport)

3. Halverwege internationale luchthaven (MDW)

Plaats: Concours C

Openingstijden: 06:00 – 22:00 uur

De Deets: Met zijn duurzame bamboe vloer, daglicht, matjes en planten lijkt deze yogaruimte bijna op een kleinschalige yogastudio. Hoewel er geen blokken of riemen zijn, merkt blogger Shannan Younger op Between Us Parents op, beweert ze dat het nog steeds ‘het best bewaarde geheim van de luchthaven’ is.

Beoordeling: 4/5

Luchthavenyogaruimte bij SFO
(Foto: met dank aan San Francisco International Airport)

4. Internationale luchthaven van San Francisco (SFO)

Plaats: Klemmen 2 en 3

Openingstijden: 05:00 – 22:30 uur

De Deets: SFO heeft de eer om ’s werelds eerste yogaruimte op een luchthaven te bouwen. De geluidsisolatie, de lage verlichting en de voorraad gratis yogamatten maken de aangewezen yogaruimtes in beide terminals ideaal voor een rustgevende flow voor of na de vlucht.

Beoordeling: 4/5

5. Luchthaven Helsinki (FIN)

Plaats: Poort 52

Openingstijden: 24 uur

De Deets: Hoewel het niet specifiek een yogaruimte is, is de Maja Living Room een ​​plek waar vermoeide reizigers kunnen ontspannen en, als ze dat willen, een paar houdingen kunnen oefenen. Het werd geïnspireerd door verzoeken van flyers die een plek wilden waar ze zich konden uitstrekken tijdens een lange periode van zitten en wachten. De kamer is voorzien van houten afwerkingen en voldoende ruimte om door een zachte stroom te bewegen (zij het zonder mat). Het bevat ook een Quiet Room, die precies biedt wat de naam aangeeft.

Beoordeling: 3/5

6. Luchthaven Frankfurt (FRA)

Plaats: Klemmen 1 en 2

Openingstijden: 24 uur

De Deets: De yogaruimtes zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend, zodat je jezelf kunt verliezen in je flow, ongeacht wanneer je je op deze Duitse luchthaven bevindt. Gratis matten, blokken en kussens ondersteunen je lichaam en je oefening, terwijl kamerhoge spiegels je in staat stellen je uitlijning te controleren.

Beoordeling: 3/5

Yogaruimte op de luchthaven op de luchthaven Dallas-Fort Worth
(Foto: met dank aan Dallas-Fort Worth International Airport)

7. Internationale luchthaven Dallas Fort Worth (DFW)

Plaats: Terminal E

Openingstijden: 24 uur

De Deets: Gelegen langs de hal, is deze aangewezen yogaruimte gescheiden van de rest van de terminal door stevige privacyscheidingswanden – ja, de scheidingswanden die je op de universiteit wilde hebben om ruimte te creëren voor je kamergenoot. Toch dient het het beoogde doel, namelijk een plek om uit te rekken en te decomprimeren. Yogamatten zijn aanwezig, hoewel, tenzij je pratyahara oefening is sterk, wilt u misschien dat uw eigen oordopjes het omgevingsgeluid van de terminal blokkeren.

Beoordeling: 3/5

8. Internationale luchthaven van Miami (MIA)

Plaats: Terminal H bij Gate 21

Openingstijden: 9.00 – 21.00 uur

De Deets: Bamboebehang en ambient-muziek helpen een rustige sfeer te creëren in een kamer die ook een 4 meter hoge spiegelwand heeft voor aanpassing van de uitlijning. Er zijn echter geen matten aanwezig.

Beoordeling: 2/5

9. Internationale luchthaven Indira Gandhi (DEL)

Plaats: Terminal 3

De Deets: Oké, deze spiraalvormige sculptuur bevindt zich midden in een drukke hal, geen speciale yogaruimte. Maar het bronzen kunstwerk op de drukste luchthaven van India is een mooie herinnering aan de kracht en het gemak dat yoga kan cultiveren. Gemaakt door beeldhouwer Nikhil Bhandari en architect Ayush Kasliwal, het stuk is getiteld “Surya Namaskar” en bestaat uit 12 beelden, elk met een andere pose in de traditionele Zonnegroet. Ook als je wat langzamer uitademt als je er langs loopt, is dat ook yoga.

John F. Kennedy International Airport (JFK), London Heathrow (LHR) en Hong Kong (HKG) in New York bieden ook yogalounges, hoewel de diensten exclusief voor leden of tegen betaling beschikbaar zijn.

Over onze bijdrager

Skyler Aikerson is freelance journalist en tekstredacteur. Ze heeft voor geschreven tijdschrift Chicago, In deze tijdenEn Baltimore-tijdschrift. Ze houdt van lezen, tijd doorbrengen met vrienden en familie en Chicago verkennen.

Recent Posts