De 8 beste gezichtsreinigingsborstels + hoe ze veilig te gebruiken
Zoals de naam al aangeeft, helpen deze hulpmiddelen om de huid diep te reinigen door middel van handmatige exfoliatie. Dit is niet ideaal voor alle huidtypes, maar kan in bepaalde situaties nuttig zijn. Zoals board-gecertificeerde dermatoloog en YouTube-maker Andrea Suarez, MD, FAAD het zegt: “Voor mensen met een droge huid kan dit helpen de huid glad te maken en de huidtextuur te verbeteren.”

Bovendien kunnen mensen met een onzuivere huid baat hebben bij de afschilfering van huidcellen, zegt Suarez, die anders de poriën zouden kunnen verstoppen en tot puistjes zouden kunnen leiden. Als je een gevoelige of roodheidgevoelige huid hebt, zijn reinigingsborstels echter niet de beste optie, omdat ze irritatie en meer blozen kunnen veroorzaken.

Het maakt niet uit welk huidtype je hebt, het is belangrijk om het niet te overdrijven met deze hulpmiddelen. Probeer te voorkomen dat u druk uitoefent op de borstel, te lang reinigt en te vaak gebruikt. Deze hulpmiddelen zijn het beste voor incidenteel gebruik, omdat uw huid ze kan verdragen.

Nog een laatste opmerking: als je een reinigingsborstel gaat gebruiken, neem die dan als je scrub voor de nacht in plaats van daarna op een chemisch exfoliant serum te schuimen. De combinatie van de twee kan leiden tot overmatige exfoliatie, een beschadigde huidbarrière en een aantal niet-zo-leuke bijwerkingen als gevolg: denk aan roodheid, gevoeligheid, enz.

Recent Posts