De 7 krachtigste aanwijzingen die een yogaleraar me ooit heeft gegeven“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

Als ik yoga beoefen, doe ik mijn best om attent, opmerkzaam en op mijn gemak te zijn. Maar vaker wel dan niet, raak ik op een zijspoor: mijn hersenen wijken af ​​naar mijn schema voor de rest van de dag, of een gesprek dat ik had waar ik niet blij mee ben, of een e-mail die ik ben vergeten te beantwoorden. Voordat ik het weet, doe ik een pose halfslachtig en profiteer ik niet echt van de fysieke oefening of volledig bezig met de kostbare tijd die ik heb gereserveerd om contact met mezelf te maken.

Dat is waar het talent van de beste yogadocenten om de hoek komt kijken. Het is alsof ze weten dat de kleinste verschuiving of aanpassing in onze afstemming je zowel terug kan brengen naar het huidige moment als naar een sterkere, maar tegelijkertijd gemakkelijkere yogabeoefening.

Of je nu op zoek bent naar concrete aanwijzingen voor je eigen beoefening of voor je lessen, de volgende zijn de nuttigste aanwijzingen die een yogaleraar me ooit heeft gegeven.

Zie ook De 10 meest levensveranderende dingen die yogadocenten ooit tegen me hebben gezegd

1. Kom op je vingertoppen in Child’s Pose

De houding van het kind kan een mooie rusthouding zijn, een houding waar ik vaak naar terugkeer als de oefening moeilijk wordt of als ik gewoon een pauze nodig heb. Maar soms kan het nuttig zijn om een ​​herinnering te horen dat Child’s Pose actief kan zijn met slechts een kleine aanpassing. Toen een yogaleraar me vertelde mijn armen langer op mijn mat te strekken en mijn vingers te “activeren” door op mijn vingertoppen te komen, kon ik een diepere opening in mijn schouders en bovenrug bereiken. Het voelde goddelijk en herinnerde me eraan dat rust zinvol en belangrijk is, maar dat het soms opzettelijk moet zijn en niet alleen een tijd om uit te rusten en mijn gedachten te laten afdwalen.

Wat een leuke herinnering dat ik de rest neem buiten de yogastudio moet ook opzettelijk zijn. Tegenwoordig merk ik dat ik, in plaats van gewoon op de bank te spelen op mijn telefoon, meer verjongende dingen doe, zoals lezen, slapen, gitaar spelen of mediteren.

Zie ook Doe minder met meer bewustzijn: de pose van het kind

2. Houd je knie diep gebogen tijdens Humble Warrior en Reverse Warrior

Soms merk ik dat ik tijdens de les door de bewegingen ga, en als dat gebeurt, kan het verleidelijk zijn om gewoon door de houdingen te stromen zonder een scherp bewustzijn van uitlijningsaanwijzingen. Dit gebeurt veel voor mij wanneer ik van Warrior I naar Humble Warrior ga of van Warrior II naar Reverse Warrior. Vervolgens wees een yogaleraar erop dat velen van ons onze knieën niet gebogen hielden in een hoek van 90 graden in deze houdingen, en in plaats daarvan rondliepen zonder trouw te blijven aan de integriteit van deze houdingen. Het was een kleine, maar krachtige herinnering dat zelfs als je begint te stromen, het ongelooflijk belangrijk is om gefocust te blijven.

Zie ook: Kun je je niet concentreren? Probeer deze mindfulness-oefening van 15 minuten

Vrouw die in haar woonkamer staat en Tree Pose in yoga beoefent
(Foto: Getty Images)

3. Spreid je armen en laat jezelf zwaaien tijdens Tree Pose

Vroeger dacht ik dat Tree Pose een tijd was waarin ik zo rigide mogelijk moest staan ​​en probeerde eruit te zien alsof ik alles onder controle had. Maar toen een van mijn yogaleraren zei dat boomhouding eigenlijk gaat over het kanaliseren van een boom, voelde de pose ineens heel anders aan. Denk er zo over na: bomen zijn zo sterk omdat ze onvolmaakt zijn, en ze laten hun takken heen en weer gaan zodat ze met de wind mee kunnen bewegen. Toen ik mijn armen eenmaal ophief en ze liet zwaaien, voelde ik me zoveel krachtiger en levendiger in de pose.

Zie ook 3 manieren om boomhouding veilig te wijzigen

4. Glimlach tijdens Happy Baby

Deze keu lijkt misschien gek, maar het is een van de meest transformerende signalen die ik ooit heb gehoord. Happy Baby is een inherent gekke pose. (Ik daag je uit om je niet een beetje dom te voelen met je benen gespreid, rollend op je mat als een baby.) Toch kan het in deze zo serieuze wereld verleidelijk zijn om te vergeten dat het oké is om luchtig te zijn, vooral bij het oefenen van houdingen. die zo bedoeld zijn. Toen een leraar me zei te glimlachen, kon ik niet anders dan geluk door mijn hele lichaam voelen en dat maakte de pose zoveel beter.

Zie ook Een yogareeks voor diepe heupopening

5. Pak de mat met je vingers vast tijdens Handstand

Ik worstelde de langste tijd met Handstand (en doe dat nog steeds!), Maar toen ik een les volgde die gewijd was aan inversies, leerde ik iets dat ik nooit echt had geweten: mijn vingers hebben veel kracht als het gaat om het vastgrijpen van de vloer. Het voelt als een openbaring om steun en kracht te leren vinden in de spieren in mijn vingers terwijl ik mijn kern en voeten gebruik om in Handstand te trappen. Mijn vingers zijn tenslotte een deel van mijn lichaam waar ik nooit aan heb gedacht in termen van kracht. Als ik ze nu gebruik om de vloer vast te pakken, helpen ze me in een houding te brengen die ik altijd al had willen aannemen.

Zie ook Kino MacGregor’s 4-stappen plan om je handstand te krijgen

6. Je kunt alles doen gedurende 10 seconden

Ik hoorde deze keu toen ik Warrior III vasthield, en het hielp me niet alleen om het mentale gebabbel te stoppen dat me veel sneller uit die pose dreigde te lokken dan nodig was, maar het heeft me geholpen toen ik sindsdien veel andere uitdagende poses oefende. Op sommige dagen voel ik me uit balans en ontmoedigd. Maar als ik me herinner dat ik 10 seconden alles kan doen, of in ieder geval mijn best kan doen, merk ik dat ik meestal langer kan blijven.

Vaker wel dan niet blijkt dat wat me ervan weerhield een houding aan te nemen of vast te houden nooit fysiek was en altijd in mijn hoofd zat. Ik probeer dit zo vaak mogelijk in zoveel mogelijk situaties toe te passen, en meestal is alles wat ik van plan ben veel gemakkelijker te bereiken dan dat ik het in mijn hoofd heb opgebouwd.

Yogastudenten liggend op hun mat in een studio met natuurlijk licht ontspannend in Savasana
(Foto: Getty Images)

7. Ontspan je gezichtsspieren in Savasana

Soms als ik in Savasana (lijkhouding) lig, begin ik meteen na te denken over wat ik ga doen op het moment dat ik de studio uitloop. Wat is de volgende taak op mijn to-do lijst? Hoe snel kan ik douchen en naar de supermarkt gaan?

Wanneer een yogaleraar de klas er zachtjes aan herinnert om hun gezichtsspieren te ontspannen wanneer we ons in Savasana nestelen, word ik me ervan bewust dat ik onbewust mijn kaken op elkaar klem of mijn voorhoofd rimpel of op een andere manier mijn gezicht verstrak van bezorgdheid. Door me te dwingen hier aandacht aan te besteden, ontspant mijn geest ook en kan ik het maximale uit deze essentiële pose halen.

Zie ook: De subtiele strijd van Savasana

Dit artikel is bijgewerkt. Oorspronkelijk gepubliceerd op 10 juli 2018.

Recent Posts