De 6 beste sterrenwacht-apps, volgens onze redacteuren“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Duizenden jaren lang hebben mensen naar de nachtelijke hemel gekeken in een poging de kosmos te begrijpen – of misschien gewoon te bewonderen. Hoewel het een simpele schoonheid is om sterren en planeten met het blote oog te ervaren, hebben we onderweg verbeteringen bedacht, of het nu gaat om gepolijste kristallen in de oudheid of telescopen tijdens de Renaissance. Maar deze benaderingen hebben niets te maken met sterrenkijk-apps.

Of je nu een beginner bent of een ervaren sterrenkijker, je kunt jezelf onderdompelen in de mythologie van sterrenbeelden, het wervelende gas en stof van een nevel ervaren en zelfs een close-up maken van een satelliet in de ruimte met sterrenwacht-apps. Degenen die volgen bieden buitenaardse mogelijkheden om objecten in de nachtelijke hemel te verkennen en te begrijpen. De meeste apps bieden een gratis versie aan.

De 6 beste sterrenkijk-apps

(Foto: met dank aan Nightsky)

1. Nachtelijke hemel, $ 5,99 (premiumversie)

Geprezen als de ‘algemeen populairste app voor sterrenkijken op iOS’, biedt Night Sky een echt nederige ervaring van de kosmos. De gratis app bevat een real-time luchtkaart die wordt bijgewerkt terwijl u uw apparaat beweegt, evenals een virtual reality-functie waarmee u nevels, sterrenbeelden en planeten in 3D kunt verkennen. Als een van de weinige apps voor macOS, laat Night Sky je ook de diepgaande ervaring van je persoonlijke planetarium op het grote scherm zien. En het is beschikbaar in 68 talen.

Als je geïnteresseerd bent in de bijdrage van de mensheid aan de kosmos, kun je met Night Sky inzoomen op verschillende ruimtevaartuigen, zoals Sputnik 1 en The Space Shuttle, en Explorer 1.

Night Sky is uitgeroepen tot “Editors’ Choice” in de app store en heeft sinds de lancering in 2000 meer dan 1.300 beoordelingen gekregen. “​​Ik gebruik Night Sky nu al een hele tijd”, zegt een gebruiker. “Ik heb 5-6 apps doorlopen voordat ik blij was met mijn keuze. Over het algemeen is het de beste app om te gebruiken voor iedereen die van astronomie houdt.”

Koop nu

Skyview-app voor sterren kijken

2. SkyView, $ 2,99 (verbeterde versie)

Sinds de lancering in 2011 hebben 3,2 miljoen gebruikers de SkyView-app voor sterrenkijken gedownload. Hiermee kunt u uw apparaat naar de lucht richten en direct sterren, sterrenstelsels, satellieten en andere hemellichamen identificeren.

De app maakt gebruik van de camera van uw apparaat en augmented reality-technologie om afbeeldingen en annotaties in duidelijke bewoordingen op uw camerascherm te plaatsen. Klik op een ster of sterrenbeeld en je leert de naam van het object, een paar feiten en bijzonderheden over zijn positie aan de hemel. Als u op de infoknop drukt, krijgt u nog meer informatie over de geschiedenis, mythologie en astrologie van het hemellichaam. En het vereist geen datasignaal, wat betekent dat het functioneel blijft wanneer u op afgelegen locaties kampeert.

SkyView bevat een versie die geschikt is voor Apple Watch, plus een handige ‘vandaag’-widget die u waarschuwt voor de grootste en helderste objecten van deze avond. De app is alleen beschikbaar in het Engels.

Een recensent was opgetogen: “Dit is een van de meest ongelooflijke en ongelooflijk eenvoudige stukjes technologie die ik ooit heb gevonden!! Vermaak vrienden of jezelf, deze tool houdt je de hele nacht bezig.”

Koop nu

Shot van de Starwalk-app voor sterren kijken

3. Star Walk 2, $ 2,99 (premiumversie)

Als je ooit tijdreizen hebt willen maken, kun je precies dat doen met de functie van Star Walk 2 waarmee je vooruit of achteruit in de tijd kunt reizen en de kosmos op een bepaalde datum kunt verkennen. U kunt ook vanuit verschillende hoeken inzoomen om levendige high-definition details te ervaren.

Er is ook geen tekort aan achtergrondinformatie over de fasen van de maan, meteorenregens en andere astronomische gebeurtenissen. De gratis versie biedt dezelfde functionaliteit plus af en toe een advertentie.

Een recensent vertelt over zijn decennialange verliefdheid op de app: “Als kind vond ik het geweldig om de originele Star Walk-app te openen op de iPad van mijn grootouders. Het vervulde me met verwondering en prikkelde mijn verbeelding.”

Koop nu

Screenshot van de Stellarium-app voor sterren kijken

4. Stellarium Mobile, $ 13,99 (plusversie)

De Stellarium Mobile heeft een minimalistische interface waarmee je binnen enkele seconden hemellichamen kunt identificeren, waardoor het bijzonder gebruiksvriendelijk is voor kinderen. Nieuwsgierigen kunnen vertrouwen op de zoekfunctie om de catalogus van de app met meer dan 600.000 sterren, planeten, sterrenbeelden, satellieten en andere deepsky-objecten te verkennen. Bereid je voor om jezelf te verliezen in de zoomfunctie op de Melkweg.

De app kan ook gemakkelijk schakelen tussen het noordelijk en zuidelijk halfrond, waardoor het ideaal is voor reizigers. De betaalde versie geeft je meer toegang tot de verre ruimte en een zoomfunctie die atmosferische omstandigheden en planetaire details weergeeft, zoals de schaduwen van de ringen van Saturnus. De app is bedacht door de maker van Stellarium, het open-source planetarium.

Een recensent getuigt: “Stellarium is verreweg de beste algemene astronomietoepassing voor de iPhone.” Een ander voegt eraan toe: “In deze app heb ik eindelijk de zaksterrenatlas gevonden waarnaar ik op zoek was. Niet te zwaar voor het oog, en in plaats daarvan boordevol functies die ik nodig heb voor observatiesessies, goed doordacht binnen handbereik.”

Screenshot van de Go Sky Watch-app voor sterrenkijken
(Foto: met dank aan GoSky Watch)

Koop nu

5. GoSkyWatch-planetarium, $ 3,99

Voor degenen die de voorkeur geven aan een onvervalste nachtelijke hemelervaring, biedt GoSkyWatch Planetarium een ​​minimum aan tekstoverlay. Het bevat ook een reeks functies waarmee u uw zicht op verschillende steden kunt instellen en herinneringen kunt instellen voor aanstaande astronomische gebeurtenissen, zoals meteorenregen en zonsverduisteringen.

De aanraakvrije indicatie betekent dat alle informatie wordt ingevuld terwijl u het scherm beweegt – ideaal voor koelere nachten wanneer uw andere hand in uw zak zit of wanneer u een drankje in de hand heeft.

Een recensent legt uit: “Fantastisch!!! Beste programma in zijn soort dat ik heb gevonden. Hoe meer ik het gebruik, hoe meer ik dingen ontdek waartoe het in staat is. Ik voer mijn eigen locatie met een hoge mate van nauwkeurigheid in en vind een extreem goede nauwkeurigheid in al het andere dat het berekent. De weergave is zeer realistisch wat betreft de relatieve helderheid van de sterren en sterrenbeelden, precies zoals je ze ziet. Het is erg handig om te kunnen kiezen tussen gewone tijd, gemiddelde zonnedag of sterrendagen.”

Koop nu

Screenshot van de Photopills sterrenwacht-app
(Foto: met dank aan PhotoPills)

6. Fotopillen $ 10,99

Als het vangen van de perfecte foto van een sterrenhemel jouw MO is, dan is PhotoPills je ideale metgezel. De uitgebreide fotografie-app is ongelooflijk populair geworden onder nachtelijke hemelfotografen en astro-enthousiastelingen vanwege het vermogen om te helpen bij het plannen van fotoshoots. De app geeft gedetailleerde informatie over de positie van uw doelwit en de beweging gedurende de dag. Het bevat ook een planner waarmee u uw opnames van tevoren kunt plannen. Met zijn 3D-augmented reality-tool kunt u lang voordat u de foto maakt, vooraf bekijken of de zon, de maan en de Melkweg op één lijn staan ​​met uw gewenste positie.

Een recensent prijst het als “de beste astrofotografie-app ooit”. Een ander noemt het “een ‘must have’ als je een prachtige zonsondergang, een oonshot en/of de Melkweg op elke locatie wilt vastleggen.”

Koop nu

GERELATEERD: De 7 beste astrologie-apps

Over onze bijdrager

Sierra is een schrijver, moderne mysticus en gemeenschapsbouwer. Ze beoefent al bijna tien jaar yoga en is in 2018 gecertificeerd om les te geven. Ze leert alles over verbinding: verbinding met het lichaam, met de natuur en met de universele liefde die ons allemaal bij elkaar houdt. Ze houdt er ook van om heksenpraktijken zoals maanmagie en het wiel van het jaar in haar lessen te combineren.

Sierra’s wereldwijde gemeenschapsnetwerk – The Mystic Members Club – helpt vrouwen hun spirituele studies te verdiepen, zich krachtig te voelen en een gemeenschap van gelijkgestemde zielen op te bouwen. Ze begeleidt ze graag naar hun heksenkant door ze te helpen het vertrouwen en de overvloed te omarmen die ze verdienen! Buiten het lesgeven is ze een fervent reiziger, danseres, schrijver en muziekliefhebber. Vind haar op thelocalmystic.com, op Instagram @thelocalmystic en op YouTube.Recent Posts