De 5 engste dingen over yoga“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer u >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Buiten+.

Als yoga me iets over angst heeft geleerd, is het dat de realiteit meestal niet zo eng is als wat ik in mijn hoofd heb laten uitschijnen. Hoe vaker ik bijvoorbeeld Handstand oefen, hoe minder bang ik ervoor ben. Ik denk dat hetzelfde geldt voor de praktijk als geheel – hoe meer we geconfronteerd worden met de dingen die ons bang kunnen maken, hoe meer we het zullen zien voor wat het werkelijk is: een zeer individuele praktijk die kan worden aangepast om mensen van over de hele wereld te helpen. levenswandel.

Hier zijn de vijf engste dingen die ik kan bedenken over het beoefenen van yoga (en mijn mijmeringen over waarom ze toch niet zo eng zijn).

1. Yogablessures
Jezelf verwonden terwijl je iets doet dat zou moeten genezen, is behoorlijk eng. De dreiging van blessures in yoga is heel reëel – zowel studenten als docenten maken fouten – maar als je de talloze voordelen van de beoefening afweegt, is het het risico zeker waard. Het vinden van een deskundige leraar vermindert het risico op letsel. Je inzetten om je eigen lichaam te eren en jezelf niet in posities te duwen die niet veilig aanvoelen, is nog belangrijker. Voor mij is NIET oefenen en in plaats daarvan omgaan met de stress, het fysieke ongemak en de apengeest die daarmee gepaard gaan een stuk enger.

2. Op macht beluste “goeroes”
Ik haat het om verhalen te horen over yogadocenten die misbruik maken van hun relaties met studenten. Als student kun je ervoor kiezen om iemand te volgen die beweert een goeroe te zijn of je kunt gewoon een goede leraar vinden die je vertrouwt om je door houdingen te leiden en onderweg wat inzichten te bieden. Hoe dan ook, je moet nooit bang zijn om te zeggen: “Nee. Dat lijkt me geen goed idee, leraar.”

3. Yoga verkeerd begrijpen
Ik zal nooit de keer vergeten dat ik een vriend meenam naar een yogales. We rolden onze matten uit in een drukke studio in San Francisco en ik zag de ogen van mijn vrienden groter worden terwijl ze naar het Shiva-beeld voor in de kamer wees. “Wat is dat!?” zij vroeg. Toen ik haar vertelde dat het maar een standbeeld was, zei ze: “Nou, ik ga het niet aanbidden.” Oké. Ik ook niet. Yoga kan zeker een religieuze of spirituele ervaring zijn als je dat wilt, maar het is ook aanwezig zijn in je lichaam en je gedachten.

4. Commercialiteit
Het is waar. Yogaleraren zijn erop uit om je geld te krijgen – zo betalen ze hun rekeningen. Yoga is zelfs zo’n groot bedrijf geworden dat het soms voelt dat iemand ons overal iets probeert te verkopen. Dure yoga retreats, yoga leggings, yoga doodads. Hoe weet je wat je Echt nodig hebben? Hier is een idee: je hebt er niets van nodig. Helaas kan commercie de focus van de praktijk verschuiven naar dingen die er niet toe doen. Maar daar hoef je niet op in te spelen. Concentreer u op uw oefening – stem de toeters en bellen af.

5. Past er niet in
Het kan eng zijn om een ​​kamer binnen te lopen en het gevoel te hebben dat je uitsteekt als een zere duim. Gelukkig zijn er leraren die ijverig werken om de praktijk toegankelijker te maken en de perceptie ontkrachten dat je er op een bepaalde manier uit moet zien of je moet afstemmen op een bepaald stereotype om te oefenen. Yoga is voor elk lichaam, ongeacht je vorm, maat, leeftijd of geslacht.

Dit artikel is bijgewerkt. Oorspronkelijk gepubliceerd op 23 oktober 2012.

Over onze bijdrager

Erica Rodefer Winters is een schrijver en yogaleraar in Charleston, SC. Bezoek haar blog, Spoiledyogi.com, volg haar op Twitterof vind haar leuk op Facebook.Recent Posts