De 12 artikelen waar je in 2022 geen genoeg van kon krijgen“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

U, beste lezers, bent een divers publiek. Je wendt je tot yoga om te versterken en uit te rekken, om uit te dagen en te kalmeren, om jezelf op sommige momenten aan je potentieel te herinneren en op andere momenten aan je geduld, en om te ontsnappen aan je levenssituatie of er gemak in te vinden. Sommigen van jullie streven zelfs naar verlichting. (Uh, we zijn nog bezig met dat laatste).

Uw gevarieerde persoonlijkheden en benaderingen van de praktijk komen duidelijk naar voren in de artikelen die u de afgelopen twaalf maanden hebt gelezen en gedeeld. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat je een gepijnigd, gestrest, vriendelijk en nieuwsgierig stel bent dat van de Beatles houdt. Je bent ook bezig met hervorming, onderwijs en meditatie, en de antwoorden die je zoekt variëren van praktisch tot ambitieus.

De rode draad door deze gevarieerde onderwerpen is zelfbewustzijn – in al zijn vele vormen en vormen. Deze interesses herhalen wat zovelen van ons waarderen aan de beoefening van yoga, namelijk dat het je vrijwel overal ontmoet, waar je ook bent en wat je situatie ook is.

12 meest gelezen artikelen op Yoga Journal in 2022

Man zitten en strakke hamstrings en lage rug strekken
(Foto: Andrew Clark)

1. 6 Essentiële rekoefeningen voor strakke hamstrings en heupbuigers

Niets gebeurt geïsoleerd. De kwantumfysica verklaart dit. Yoga belichaamt dit. Dit betekent dat als je klaagt over die pijnlijk strakke hamstrings, je moet vragen of je ook heupbuigers uitrekt. Deze stukken laten je zien hoe.

Een arts controleert de bloeddruk van een persoon
(Foto: Getty Images)

2. 6 yogahoudingen voor hoge bloeddruk

De regel uit dit artikel die onze redactie het meest verraste? “Volgens de Centers for Disease Control & Prevention heeft bijna de helft van de volwassenen hypertensie, maar veel mensen weten niet eens dat ze het hebben.” Yoga kan helpen. Hier is hoe – en de wetenschap erachter.

(Foto: Getty Images)

3. Ik pauzeer altijd en kijk naar de voeten van studenten voordat ik yoga geef. Dit is waarom

De subtiele en onverwachte fysieke en emotionele aanwijzingen die een leraar voorleest terwijl leerlingen op hun mat gaan zitten.

Boris Becker, die yogales geeft in de gevangenis, verschijnt bij een prijsuitreiking in Monaco voordat hij wordt veroordeeld.
(Foto: Simon Hofmann/Getty Images voor Laureus)

4. Voormalig tennisprof Boris Becker volgt en onderwijst yoga in de gevangenis

Toen een Duitse tabloid meldde dat de drievoudig Wimbledon-kampioen anderen leidde in “een speciaal soort yoga en meditatie” in de Huntercombe Prison, werden we nieuwsgierig naar de rode draad tussen de mentale vasthoudendheid die wordt geëist door het tenniscircuit en aangeboden door yoga.

(Foto: Ty Milford)

5. 6 Essentiële rekoefeningen voor (intense) lage rugpijn

Ons instinct, wanneer we adembenemend intense pijn in de onderrug ervaren, is meestal om stil te blijven of te doen alsof we ons gewone leven kunnen leiden. Dit zijn letterlijk de ergste dingen die je kunt doen. Dit is wat je in plaats daarvan moet proberen.

Paul McCartney wijst naar de menigte
(Foto: Getty Images)

6. De yogapraktijk van de 80-jarige Paul McCartney is misschien wel het meest inspirerende dat ik ooit heb gezien

Rocksterren houden ook van yoga. Waaronder tachtigjarigen die voormalige leden van de Beatles zijn.

Een persoon demonstreert High Lunge in yoga
(Foto: Andrew Clark; Kleding: Calia)

7. 12 yogahoudingen voor sterke benen

Als je graag wandelt, rent, wandelt, fietst, skiet, yoga beoefent of je op een andere manier volledig met het leven bezighoudt, heb je sterke benen nodig.

Een persoon houdt een notitieboekje vast met zijn pen boven de pagina.  Licht schijnt op het zwarte schrift.
(Foto: Ketut Subiyanto/Pexels)

8. “Ik dacht dat ik gewoon een dagboek bijhield. Ik was eigenlijk bezig met het aanboren van mijn hogere bewustzijn.”

Wat gebeurt er als schrijven en mediteren samensmelten?

Een persoon demonstreert een glute-brug
(Foto: Ty Milford)

9. De beste rekoefeningen voor wanneer u herstelt van lage rugpijn

Een beetje kunnen bewegen zonder te grimassen? Mooi zo. Deze bewegingen helpen je helemaal terug te keren naar je gebruikelijke zelf.

Twee mensen beoefenen yoga met een YouTube-video
(Foto: Getty Images)

10. De 9 beste yoga YouTube-kanalen

Nooit meer gefrustreerd raken door het beperkte lesrooster van je studio of niet weten wiens les je moet livestreamen.

Vrouw in benen-op-de-muur-houding
(Foto: Andrew Clark; Kleding: Calia)

11. 24 aanwijzingen voor benen tegen de muur die je waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord

Soms is er maar een enkele ongebruikelijke aanwijzing nodig om jou (of je leerlingen) te helpen echt te wennen aan de magie van deze trending herstellende pose.

(Foto: Renee Choi)

12. De absoluut beste yogahoudingen om te oefenen na een hele dag zitten

Stap weg van uw computer. En ga dan naar deze stukken.

Recent Posts