De 10 meest levensveranderende dingen die yogadocenten tegen me hebben gezegd“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

Ik zal het je eerlijk vertellen: op sommige dagen in de yogales kan alles wat de leraar uitspuugt klinken als complete mumbo jumbo, ondanks hun beste bedoelingen. Eerlijk gezegd heb ik nog steeds geen idee wat mijn derde oog precies is. De leraar zegt misschien iets briljants en begrijpelijks, maar als ik niet in de juiste headspace zit, stem ik het af en concentreer ik me op datgene waarvan ik heb besloten dat het op dat moment belangrijker is, of het nu gaat om een ​​overzicht van mijn to-do lijst of een van de miljoen verschillende manieren waarop ik een project beter had kunnen aanpakken.

Maar er zijn momenten dat ik volledig afgestemd ben op mijn praktijk en wat de instructeur probeert te delen. Als de leraar precies zegt wat ik moet horen op precies het juiste moment dat ik het moet horen, lijken de sterren op één lijn te staan ​​en voel ik die dingen die je hoort te voelen in een meditatieve oefening, namelijk vrede, begrip en acceptatie.

Dit zijn de momenten waarop mijn yogabeoefening het soort transcendentie mogelijk maakt waar ik naar verlang wanneer ik mijn mat uitrol. En dat zijn de lessen die ik jaren later nog steeds met me meedraag.

De 10 meest levensveranderende dingen die yogadocenten tegen me hebben gezegd

1. Bereik hoger. Het zal je stabiliseren.

Op een dag in de klas worstelden velen van ons met ons evenwicht in Vrksasana (Boomhouding) en vielen uit de pose. De leraar zei gewoon om hoger te reiken. In de context van dat moment was ze van plan net iets verder en harder te gaan dan wat onmiddellijk toegankelijk leek en dat zou ons helpen om stabiel te blijven. Ze had gelijk. Nu, wanneer ik worstel met werk of een bijzonder slechte week heb, herinner ik mezelf eraan om verder te reiken dan wat direct voor me ligt. Het is onvermijdelijk dat kleine dingen op één lijn komen te liggen en de situatie gemakkelijker maken.

2. Open je handpalmen als je antwoorden van het universum wilt. Plaats uw handpalmen naar beneden als u antwoorden van binnenuit wilt.

Dit zei een leraar toen we aan het einde van een les in Sukhasana (Kleermakerszit) zaten. Het voelde ongelooflijk diepgaand om te kunnen kiezen. En de erkenning dat er een onderscheid is tussen deze twee keuzes veranderde de manier waarop ik de meeste problemen benader. Dit gevoel hielp me te begrijpen dat ik soms niet alle antwoorden heb – en dat ik het universum mag laten zien wat nodig is terwijl ik het leven laat ontvouwen.

3. Merk op wanneer je egoïstisch bent. Vervang het door dankbaarheid.

Soms als ik een stressvolle dag heb, denk ik dat dit het ergste is dat iemand ooit is overkomen. Misschien ben ik mijn laptop vergeten of gaat een artikel dat ik aan het schrijven ben niet zoals ik wil. Op het moment dat deze leraar dit zei, herinnerde het me eraan dat geobsedeerd zijn door kleine ongemakken tot ongeluk leidt. Ik merk dat hoe ik me aan de wereld laat zien, beter en gezonder is als ik minder geobsedeerd door mezelf ben en me probeer te concentreren op dankbaarheid. Ik heb een werkende laptop; Ik mag verhalen schrijven voor de kost.

Gelukkige en lachende vrouw terwijl ze op een stoel zit met haar handen voor haar gezicht

4. Spreek vriendelijk tegen jezelf.

Ik ben zelf de koningin van het smakken. Soms moet ik eraan worden herinnerd dat niemand iets helpt als ik tegen mezelf zeg dat ik dom ben omdat ik iets niet gedaan krijg. De simpele gewoonte om mezelf erop te betrappen dat ik onvriendelijk ben, en dat vervolgens te veranderen in vriendelijkheid, is ongelooflijk verlossend.

Zie ook Ontvriend deze twee soorten self-talk

5. Ik had een slechte dag vandaag. Maar het is oké om een ​​slechte dag te hebben.

In een les om 6 uur ’s ochtends vertelde mijn yogaleraar ons vanaf het begin dat ze een slechte dag had. Haar been deed pijn, ze was te laat om de klas les te geven en het regende bovendien. Maar ze kwam nog steeds opdagen. En, zei ze, haar focus op het lesgeven aan de klas en het delen van yoga met ons hielp haar. Ze strafte zichzelf niet omdat ze een slechte dag had – ze accepteerde het gewoon en ging verder. Ik probeer dat gevoel te kanaliseren elke keer dat mijn dagen slecht lijken. Erkennen dat het oké is om een ​​slechte dag te hebben, voelt soms als een openbaring.

6. Bepaal waartoe uw lichaam in staat is, niet wat de volgende persoon op de mat naast u aan het doen is.

Ik kan competitief zijn – zelfs tijdens de yogales wanneer ik verondersteld wordt gefocust te zijn op mezelf en mijn oefening, niet of mijn Wild Thing er woest uitziet. Eraan herinnerd worden dat de enige plek waar ik mijn aandacht op moet richten, mijn eigen lichaam en geest is, is een enorme hulp. Het geldt natuurlijk niet alleen in de yogales, maar ook op het werk, op Instagram en met mijn vrienden. Als ik op mijn eigen capaciteiten let en gewoon mijn best doe, ben ik zoveel gelukkiger en veel productiever dan wanneer ik mezelf constant met iedereen vergelijk.

7. Als iets in je leven je niet van dienst is, bedank het dan in stilte voor de les – en laat dat los.

Op sommige dagen heb je gewoon iemand nodig die het vertelt zoals het is, zonder opsmuk, liefst met gevoel voor humor. Ik trek mezelf vaak naar beneden omdat ik te lang aan iets vasthoud, of het nu een relatie is, een ruzie of iets dat ik op het werk probeer te forceren. Deze yogaleraar herinnerde me eraan dat het eigenlijk oké is om ‘die sh-t’ los te laten (en dat het ook oké is om te lachen als een leraar een goed geplaatst scheldwoord laat vallen tijdens yogabeoefening).

Zie ook 4 houdingen om zelfvertrouwen op te bouwen (en een gevoel voor humor)

Persoon oefent benen tegen de muur met gekruiste benen tegen een witte muur

8. Soms moet je gewoon Legs Up the Wall doen. Waarom? Want soms is minder meer.

Ik daag mezelf altijd uit – in het leven, op het werk en ja, als ik yoga beoefen – dus het heeft heel lang geduurd voordat ik dit concept begreep. Toen een yogaleraar dit zei voordat hij ons instrueerde om de herstellende, Viparita Karani (been-op-de-muurhouding) te doen in plaats van Salamba Sarvangasana (ondersteunde schouderstand) of Sirsasana (hoofdstand), voelde dat als een openbaring voor mij. De les dat het kiezen van iets dat meer herstellend en minder gecompliceerd is, je echt kan helpen je krachtiger te voelen, is me sinds die dag bijgebleven.

9. “Een van de basisregels van het universum is dat niets perfect is. Perfectie bestaat gewoon niet. Zonder imperfectie zouden noch jij noch ik bestaan.”

Een leraar las dit citaat van Stephen Hawking in een tijd dat ik twijfelde aan sommige veranderingen en keuzes en me over het algemeen verloren en stuurloos voelde. Het raakte een diepe snaar bij mij. Als niets perfect is (en dat is een wetenschappelijk feit!), dan is het oké als mijn pad niet perfect is. Als niets perfect is, zal ik waarschijnlijk nooit precies weten wat ik doe. En als niets perfect is, dan is dat precies zoals het universum hoort te zijn.

10. Wees als een boom. Blijf verbonden met de aarde. Alles wat ons scheidt van vredig zijn, zal oplossen als we geworteld zijn.

Deze zou kunnen afdrijven naar het verwarrende rijk van zen, in plaats van yoga, gezegden. Maar op dat moment was het voor mij heel logisch. Als ik mijn roots voel – inclusief mijn familie, mijn vrienden die me al jaren kennen, de dingen die ik graag doe – kom ik altijd terug bij een gevoel van vrede. Op dagen dat ik momenten van twijfel en onzekerheid ervaar, probeer ik terug te komen naar verbondenheid met de aarde, met mijn wortels, met wie ik ben.

Dit artikel is bijgewerkt. Oorspronkelijk gepubliceerd op 2 mei 2018.

Recent Posts