Chicken Yoga is officieel hier“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer u >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Buiten+.

Je hebt waarschijnlijk een paar advertenties (honderden!) gezien voor geitenyoga. Misschien zelfs kattenyoga. Maar kippenyoga? (Zelfs de frasering ziet er gewoon … verkeerd uit.)

Volledige disclaimer: Als iemand met een grote en irrationele angst voor kippen, kan ik enigszins bevooroordeeld zijn in mijn wens om GEEN kippenyogales bij te wonen. Ik zal echter proberen onpartijdig te blijven en mijn (zeer) specifieke gevoelens over het dier mijn kijk op deze nieuwe vorm van, eh, yoga niet te laten beïnvloeden.

In Hotel Haya in Ybor City, Florida, organiseert een lokale yogastudio, Yoga Loft Tampa, een “kippenyoga” -les op de laatste zondag van de maand. En ja, het is precies wat je denkt: kippen die door de kamer dwalen terwijl je oefent.

“Ik heb dit eigenlijk nergens anders zien gebeuren”, zei Chris Wilkinson, de leraar, in een interview met MOR-TV Tampa. “Ik denk niet dat we de eersten zijn, maar het is zeker iets dat meer in opkomst is.”

Noot van de redactie: zowel Hotel Haya als Yoga Loft Tampa zijn open en in bedrijf na orkaan Ian.

Het doel van de klas is om geld in te zamelen voor gewonde kippen die worden behandeld in een lokaal centrum, Ybor Misfits Microsanctuary. Hoewel ik er niet tegen ben om gekwetste vogels te helpen genezen, is de yogales met kip misschien niet het beste fondsenwervende mechanisme. Afgezien van de culturele toe-eigening van een praktijk die niet bedoeld was om deze vogels op te nemen, is de logistiek van deze specifieke klasse een beetje … verwarrend. Geitenyogalessen vinden meestal buiten plaats, waardoor de dieren voldoende gelegenheid hebben om, eh, hun zaken te doen. Maar in dit geval paraderen de kippen door de binnenstudio, waardoor het nodig is om bij meer dan een paar vogels luiers (ja, luiers) te dragen. Ik denk dat ik dat maar doorgeef.Recent Posts