Black History Month Yoga-evenementen bieden vreugde en genezing“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

Sinds 1926, toen Black History Month begon als Negro History Week, ligt de focus op evenementen en optredens die het zwarte leven en de zwarte cultuur vieren. Tegenwoordig brengen een groeiend aantal zwarte yogadocenten en -organisaties yoga naar het feest.

Sommige BHM-yogaprogramma’s zijn ontworpen om leuk te zijn – met een flinke dosis swag. Neem de Black History Month Yoga Experience in het Perez Art Museum Miami (PAMM). Eerder deze maand hield het museum voor moderne en hedendaagse kunst een yogasessie op een afspeellijst met liedjes, van Billie Holiday tot Beyoncé, die “eenheid creëerden en verandering in onze natie en wereld veroorzaakten”, aldus de website van PAMM. Na de les luisterden de deelnemers naar livemuziek, toerden ze door tentoonstellingen, deden ze aan kunstactiviteiten en mengden ze zich tijdens het happy hour.

Maar zwarte yogadocenten neigen ook naar de genezende voordelen van de beoefening. Ze zeggen dat het nodig is.

“Er zijn zoveel dingen die je elke dag naar beneden kunnen halen. Er lijkt een traumacyclus te zijn die keer op keer gebeurt’, zegt Chandra Fowler, eigenaar van Sanskrit Moon in Hapeville, Georgia. “Het is belangrijk om te onthouden dat we veerkrachtig zijn, dat we krachtig zijn, dat we afstammelingen zijn van mensen die het onoverkomelijke hebben overleefd… Het draait allemaal om het vieren van de kracht en veerkracht die in je DNA leeft.”

Fowler zegt dat haar studio, net ten westen van Atlanta, altijd een toevluchtsoord is voor zwarte mensen en andere gemarginaliseerde mensen, maar ook voor bondgenoten. Maar vanwege het huidige sociale klimaat wilde ze iets speciaals doen voor Black History Month. Dit jaar sluit ze zich aan bij een aantal yogagemeenschappen in het hele land die hetzelfde doen. Ze bieden speciale oefeningen en evenementen aan die gericht zijn op de behoeften van zwarte mensen die in de stemming van de maand willen komen.

“Black History Month kan het hele jaar door zijn. We kunnen altijd vieren wie we in ons vel zitten. Het zou geen nevenactiviteit moeten zijn’, zegt Fowler. “Ik wil dat je wat we samen ervaren in deze collectieve, ondersteunende omgeving elke dag meeneemt in je leven.”

Hier is een greep uit Black History Month-evenementen waarin yoga wordt beoefend.

Vieren in een ondersteunende omgeving

Restoratieve yoga voor genezing van voorouders

Yoga Jubilee, opgericht in 2020, is toegewijd aan het transformeren van sociale spanningen in positieve culturele verandering door middel van yoga en andere belichaamde en inheemse praktijken. Via het landelijke collectief van BIPOC-yoga-instructeurs en hun bondgenoten biedt Yoga Jubilee een driedelige virtuele Restorative Yoga for Ancestral Healing-serie, gericht op zwarte geschiedenis, traumaherstel en de ‘verkenning van krachtige verhalen voor hernieuwde verbinding met voorouders’.

Ook in de maand februari biedt het collectief gratis toegang tot een compilatie van yogavideo’s van meer dan 40 zwarte instructeurs in hun digitale bibliotheek met de titel ‘I Am Black History’.
Zondag 12, 19, 26 februari om Yoga Jubileum

Flow om Black History Month te vieren

Elk van de 220 locaties van CorePower biedt gratis lessen en lessen op basis van donaties ter herdenking van Black History Month in de week van 19 februari. Op 21 februari worden de opbrengsten van live lessen gedoneerd aan het Equal Justice Initiative (EJI), een non-profitorganisatie die werkt aan het beëindigen van ongelijkheid in het rechtssysteem. Hun toewijding om “zwarte stemmen te verheffen” omvat een studiebeursprogramma voor mensen van kleur die willen deelnemen aan het lerarenopleidingsprogramma van CorePower en zwarte merken die het hele jaar door op hun online winkelsite staan.
Vanaf zondag 19 februari om CorePower Yoga

Mindful Mondays with Great Energy Group: Black History Month Yoga

De Eaton – een hip hybride hotel en werkruimte in Washington, DC – is altijd een sfeer. Ze bieden regelmatig wekelijkse wellnessgerichte lessen, waaronder een Meditation and Music Medicine Sound Bath, traumagevoelige yoga en R & B-yoga.

Speciaal voor BHM cureerden Eaton’s Wellness Director Tara Aura en Washington’s Great Energy Group een mindfulness-serie die beweging integreert met de muziek van de Afrikaanse diaspora. Je kunt een ritmische, herstellende yogasessie volgen op reggae, afrobeat, house en hiphop.
Maandag 20 & 27 februari om Eaton-werkplaats

Black History Welvaartsmarkt

Het California African American Museum (CAAM)
Breng de dag door in LA’s Black museum en biedt yoga, een groepsmeditatie en een klankbad als onderdeel van de Black History Month Prosperity Market, een pop-up met zwarte boeren, chef-koks en ondernemers. Na je yogastroom van een uur kun je op de markt snuffelen naar verse producten en handgemaakte ambachtelijke goederen, kookdemonstraties bekijken en naar muziek luisteren.
Zaterdag 25 februari om Het California African American Museum (CAAM)

Het vieren van de schoonheid van zwartheid

Een gratis yogales “die de kracht, kracht en creativiteit van zwarte mensen viert” in het Sanskrit Moon Yoga Center biedt meer dan asana. De praktijk omvat ook het bijhouden van een dagboek en geleide meditatie. Het doel is om tools voor zelfzorg en stressmanagement mee te nemen die het hele jaar door kunnen worden gebruikt.
Zaterdag 25 februari om Sanskriet Maan Yoga Centrum

Recent Posts