Bikram Choudhury-evenement in Vancouver is “verplaatst”“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

Organisatoren van de controversiële “Boss is Back!” evenement met hot yoga-oprichter Bikram Choudhury heeft aangekondigd dat het niet zal plaatsvinden op 20 februari in Vancouver zoals oorspronkelijk gepland.

“Het Boss is Back-evenement wordt verplaatst vanwege een planningsconflict. We danken degenen die het evenement hebben gesteund”, begint de verklaring die zaterdag is vrijgegeven door de Canada Yoga Sports Federation (CYSF) op haar homepage en sociale media-accounts. Het ‘evenement’ verwijst naar een reeks lessen en lezingen van een week met Choudhury.

Choudhury is de gedaagde geweest in zeven civiele rechtszaken wegens beschuldiging van aanranding, intimidatie, het creëren van een vijandige werkomgeving, onrechtmatig ontslag of verkrachting. Zes van de rechtszaken waren door oud-studenten.

In 2016 beslisten juryleden in Los Angeles unaniem tegen Choudhury en vonden hem aansprakelijk voor intimidatie, discriminatie op grond van geslacht en onrechtmatig ontslag van zijn voormalige juridisch adviseur na haar onderzoek naar meerdere beschuldigingen van aanranding. De jury kende haar meer dan $ 7,4 miljoen aan schadevergoeding toe. Choudhury verliet het land en het feit dat hij de uitspraak niet betaalde, resulteerde in een arrestatiebevel tegen hem.

Choudhury heeft herhaaldelijk elke aantijging ontkend.

In de afgelopen weken hebben Canadezen en anderen zich beziggehouden met online burgeractivisme als reactie op het nieuws dat Choudhury terugkeerde om les te geven in Canada. Verzet tegen de “Boss is Back!” evenement omvatte een petitie op Change.org, evenals verschillende sociale media-rollen en -berichten. Verschillende commentaren op de petitie en berichten moedigden anderen aan om het JW Marriott Parq Vancouver, waar het evenement zou plaatsvinden, een e-mail te sturen en het management te vragen zijn rol te heroverwegen. Andere opmerkingen – sommige beleefd, sommige kleinerende – verschenen op de meest recente Instagram-post van het hotel van januari.

GERELATEERD: Online demonstranten uiten hun verontwaardiging als reactie op de geplande lessen van Bikram Choudhury in Canada

Carla V. Minnard, een van de advocaten die de voormalige juridisch adviseur van Choudhury vertegenwoordigde, protesteerde ook tegen de betrokkenheid van Marriott bij het evenement. Op 3 februari stuurde Minnard een brief naar leidinggevenden van Marriott International waarin hij de juridische geschiedenis van Choudhury schetste. Er staat: “We hebben natuurlijk ons ​​eigen ministerie van Justitie gevraagd om samen te werken met de Canadese autoriteiten om de heer Choudhury te arresteren en uit te leveren, mocht hij inderdaad naar Vancouver reizen.”

Op 8 februari mailde de algemeen directeur van het JW Marriott Parq Vancouver Yoga-dagboek en andere nieuwsbronnen met de verklaring: “Hoewel we uit privacyoverwegingen geen commentaar geven op specifieke groepen of gasten waarmee we zaken doen, kunnen we delen dat het evenement in kwestie niet op ons schema staat.”

De CYSF-aankondiging vermeldt geen datum voor het verplaatste evenement. Het stelt echter wel dat de federatie “juridische stappen beoordeelt” tegen enkele van degenen die kritiek hadden op het evenement: “De beschuldigingen die suggereren dat bestuurders van Canada Yoga medeplichtig zijn aan of crimineel gedrag goedkeuren, zijn vernederend en lasterlijk.” Een woordvoerder van Canada Yoga weigerde eerder commentaar te geven, tenzij het interview live op sociale media kon worden uitgezonden, in strijd met de journalistieke normen.

Voorafgaand aan de aankondiging bevatte een video die op 4 februari op het YouTube-kanaal van Bikram Choudhury werd gepost een close-up van Choudhury die tegen de camera sprak. Hij noemde een aanstaande yogadocentenopleiding in Thailand en andere seminars, waaronder “Vancouver, Londen, misschien Barcelona of Madrid of Rome. We hebben het misschien over Sydney, Australië…Tokio…overal,’ zei Choudhury. “En opnieuw beginnen vanaf het begin om opnieuw op te bouwen. Bikram Yoga om de wereld te redden. Duizend keer grotere schaal dan wat ik in mijn leven heb gedaan.”

In een telefonisch interview deze week zei Minnard: “Waar hij ook heen probeert te gaan, ik zal er alles aan doen om hem te achtervolgen en deze faciliterende infrastructuur te ontmantelen. Als je een vrouw bent in Thailand of Mexico of in de verste uithoeken van de wereld, vind ik het belangrijk dat je in ieder geval weet wat er is gebeurd en dat je een weloverwogen en geïnformeerde beslissing kunt nemen of je naar die training wilt gaan.”

GERELATEERD: Hij kreeg te maken met beschuldigingen van seksueel geweld en verkrachting. Nu geeft Bikram Choudhury “terug” les in Canada.

Over onze bijdragers

Sarah Herrington is een schrijver en docent die al meer dan tien jaar lesgeeft. Haar werk is verschenen in de New York Times, Los Angeles TimesEn Yoga-dagboek en ze is gepassioneerd door veiligheid in yoga- en meditatieruimtes. Jarenlang gaf ze yogales op openbare scholen in NYC en vanuit die ervaring richtte ze de lerarenopleiding OM Schooled op. Ze geeft nu Mindful Writing Workshops die schrijven en meditatie combineren en houdt ervan ruimte te houden voor andere schrijvers om vanuit het hart te spreken. Ze heeft MFA’s van NYU en Lesley University en heeft meer dan 500 uur yogatraining gevolgd. Ze is dankbaar voor zowel de paden van schrijven als yoga.

Renee Marie Schettler is hoofdredacteur bij Yoga-dagboek en heeft op staf gewerkt als redacteur bij De Washington Post, Echt eenvoudig, en verschillende online mediaplatforms. Ze begon bijna 20 jaar geleden yoga te studeren bij leraren in New York City, die de nadruk legden op de uitdaging van het vinden van een nauwkeurige uitlijning in een houding. Haar begrip van yoga veranderde toen ze begon te studeren met leraren die geloven dat de beoefening niet zozeer gaat over hoe we de houding uitvoeren, maar meer over of we ons kunnen overgeven aan de ervaring ervan. Renee vindt dat redigeren, schrijven en het beoefenen van yoga allemaal te maken hebben met meer bewust worden van de waarheid. Sinds 2017 geeft ze yogales.Recent Posts