Benieuwd naar anale seks? Hier zijn 15 tips voor een leuke en veilige ervaringAls je overweegt voor de eerste keer anale seks te hebben, voel je je misschien een beetje geïntimideerd en nerveus. Je vraagt ​​je misschien ook af hoe je anaal moet doen – hoe je je kunt voorbereiden, hoe je kunt ontspannen en hoe je een leuke en plezierige ervaring kunt maken voor zowel jou als je partner.

Je bent niet alleen! Anale seks komt steeds vaker voor onder Amerikanen.

Een studie uit 2009 uitgevoerd door Debby Herbenick, de mededirecteur van het Centrum voor seksuele gezondheidsbevordering en een seksuele gezondheidsvoorlichter aan het Kinsey Institute, vond dat 40-45% van de vrouwen en mannen in sommige leeftijdsgroepen anale seks had geprobeerd. Dit is meer dan een derde van de jonge vrouwen en mannen in de jaren negentig.

Het is ook normaal om je nerveus te voelen en te wennen aan hoe je anaal kunt doen op een manier die zowel veilig als leuk is.

Anale seks: jouw gids voor een leuke en veilige ervaring

Deze gids biedt u noodzakelijke informatie en veiligheidstips voor anale seks, zodat u en uw partner een succesvolle en leuke ervaring met uw partner hebben.

De A-spot

Eerste dingen, eerst.

Aangezien anale penetratie zo’n slechte reputatie heeft als pijnlijk, zullen veel mensen zich afvragen: “Waarom zou je überhaupt anaal proberen?” Maar anale penetratie hoeft niet pijnlijk te zijn! Verderop in dit artikel bespreek ik de vele dingen die je kunt doen om pijn tijdens anale penetratie te voorkomen.

Anale seks kan en moet plezierig zijn. In feite is er een erogene zone genaamd de A-spot die de stimulatie tijdens anale seks kan verhogen.

De A-spot is een klein stukje gevoelig weefsel aan de binnenkant van de vaginale buis tussen de baarmoederhals en de blaas. Door zijn ligging kan hij geprikkeld worden tijdens anale penetratie en spelen.

Hoe vind je het? Volgens Alicia Sinclair, klinisch seksuoloog en oprichter van B-Vibe, buig je je vingers in een haak en reik je ongeveer een centimeter of anderhalve centimeter in de vagina om de A-plek te vinden. Als je naar de navel wijst, vind je een stukje weefsel dat een beetje sponsachtig aanvoelt, dat is de G-spot.

Er is een erogene zone, de A-spot genaamd, die de stimulatie tijdens anale seks kan verhogen.

Als je ongeveer een centimeter of twee teruggaat (elk lichaam is anders) en vindt wat aanvoelt als kleine cijfers, dan is dat de A-plek. Gezien hoe verschillend elk lichaam is, kunnen sommigen een orgasme ervaren door de A-plek te stimuleren waar anderen alleen sensatie en gevoeligheid voelen.

Speel ermee en kijk wat er voor je gebeurt!

5 dingen die u moet weten over anale seks:

1. Ga naar de badkamer direct nadat je klaar bent (vrouwenlichamen)

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat plassen na vaginale geslachtsgemeenschap een must is om UTI’s (urineweginfecties) te voorkomen. Nou, het is net zo belangrijk om na het anaal naar de badkamer te gaan. Tijdens anale seks worden organismen die in de buurt van de anus leven verplaatst en kunnen ze in de buurt van de vagina en urethra terechtkomen. Deze verplaatsing verhoogt het risico op vaginale infecties en UTI’s.

2. Je kont kan daarna in de war raken

Ondanks hoe het klinkt als je queeft, is een queef geen scheet. Queefing is gewoon het vrijkomen van lucht die vastzit in je vagina of rectum. Wanneer een penis, vingers of een seksspeeltje in je vagina of rectum komt, wordt er lucht naar binnen gebracht. Er is niet veel dat je kunt doen om het te vermijden. Ontspan en probeer je niet te schamen. Queefing is volkomen natuurlijk!

3. Vrouwelijke lichamen hebben een hoger risico op soa’s

Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwelijke lichamen een verhoogd risico hebben op soa’s bij anale seks in vergelijking met vaginale seks. Dit geldt vooral als de hygiëne ontbreekt. Het is echter niet nodig om anale seks te vermijden! Zorg er in plaats daarvan voor dat je alles schoon en gedesinfecteerd houdt, veilige seks hebt en jezelf en je partner beschermt.

Top 5 tips om je vagina gezond en gelukkig te houden

4. Wees voorzichtig als u aambeien heeft

Aambeien zijn een kussenachtige cluster van aderen die in de buurt van je buitgat worden gevonden. Ze zijn pijnlijk en kunnen het plezier bederven als het om anaal gaat. Ze kunnen behoorlijk verergeren en leiden tot rectale bloedingen.

Een beetje bloed is normaal bij anaal, dus schrik niet als je een beetje bloed ervaart. Als u echter weet dat u aambeien heeft en u echt anaal wilt proberen, overleg dan met uw arts om een ​​oplossing te vinden.

5. Stel grenzen en een veilig woord

Het is belangrijk om grenzen en een veilig woord vast te stellen voordat je kleren uit gaan. Is er iets dat je absoluut niet wilt doen tijdens de seks? Zorg ervoor dat je partner weet wat die dingen zijn voordat je begint.

Evenzo, als de zaken eenmaal op gang komen, is het net zo belangrijk dat u aandacht schenkt aan hoe u zich voelt en met uw partner communiceert. Als iets pijnlijk of ongemakkelijk is, laat het hen dan weten. Dit is waar een stopwoord of een reeks stopwoorden erg handig kan zijn.

Het kan moeilijk zijn om duidelijk te spreken tijdens seks. Veilige woorden zijn een gemakkelijke en snelle manier om te zeggen: stop, vertraag of dat vind ik echt leuk.

Een reeks veilige woorden kan zijn:

  • Een woord dat zegt dat alles moet stoppen nu
  • Een woord dat zegt: “Vertragen” of “Minder intensiteit”
  • Een woord dat zegt: “Ja! Ik hou ervan”
  • Een woord dat aangeeft: “Blijf in verbinding en praat met mij”

Het is belangrijk om op te merken dat het woord of de woorden die u als stopwoord gebruikt, geen woorden mogen zijn die tijdens seks gemakkelijk naar voren kunnen komen. Een goed stopwoord kan bijvoorbeeld ‘oranje’ of ‘boek’ zijn. Terwijl de woorden “heet”, “meer” en “ja” allemaal gemakkelijk naar voren kunnen komen tijdens seks.

10 tips voor leuke en veilige anale seks:

1. Leer eerst je lichaam kennen

Voordat je met iemand anaal gaat experimenteren, moet je eerst je lichaam leren kennen, in het bijzonder je buit. Als je niet weet wat goed voelt en wat niet, kun je niet goed communiceren met je partner. Je kunt de buitenkant van je anus masseren, het topje van een vinger in je kont laten glijden, of zelfs proberen een kleine buttplug of vibrator in te brengen.

Voor veel mensen is het gemakkelijker om met hun lichaam te experimenteren als ze alleen zijn. Door het alleen te doen, heb je tijd en ruimte om met je eigen lichaam te experimenteren en te leren wat je leuk vindt zonder je zorgen te hoeven maken over het betrokken houden van je partner.

2. Ontspan je geest en lichaam

De beste manier om pijn tijdens anale penetratie te voorkomen, is door je lichaam en geest te ontspannen. Hoe nerveuzer je bent, hoe meer je lichaam zal spannen. Hoe meer gespannen je lichaam is, hoe groter de kans op pijn tijdens anale penetratie.

Voordat je met iemand gaat experimenteren met anale seks, moet je eerst je lichaam leren kennen, in het bijzonder je kont.

Bereid je lichaam en geest van tevoren voor door dingen te doen die je helpen ontspannen. Je kunt een bad nemen, mediteren, yoga doen, je partner om een ​​massage vragen of iets anders dat je helpt ontspannen. Als je eenmaal klaar bent om te gaan, kan het ook heel nuttig zijn om je voor te stellen dat de spieren rond je anale sluitspier ontspannen.

3. Adem!

Je adem is je beste vriend als het gaat om anale seks. Bewuste ademhaling zal helpen om je lichaam te ontspannen, vooral tijdens de eerste momenten van penetratie.

De penetratiedruk zorgt er vaak voor dat mensen hun adem inhouden. Dit heeft de neiging om uw spieren aan te spannen, wat leidt tot pijn. Haal lang diep en gelijkmatig adem en concentreer je op het ontspannen van je lichaam.

Haal diep adem om uw algehele gezondheid te transformeren (hier is de wetenschap achter hoe het werkt!)

Het onderhouden van de verbinding tussen lichaam en geest via je ademhaling zal je ook helpen om meer aanwezig te blijven met plezierige gevoelens!

4. Doe het rustig aan, gebruik speelgoed

Als je voor de eerste keer anale seks probeert, is het belangrijk om het rustig aan te doen. Voorspel overslaan als het voor de eerste keer anaal is, kan leiden tot pijn, ongemak en letsel, wat niet sexy is.

Begin met het testen van de wateren tijdens het voorspel. U kunt uw partner misschien toestaan ​​om zachtjes over de opening te wrijven met hun vinger of een seksspeeltje, voordat ze daadwerkelijk iets inbrengen.

Vervolgens kunnen jij en je partner proberen een kleine buttplug of dildo in te brengen. Een kleine vibrator kan ook leuk zijn. Ongeacht wat u voor penetratie gebruikt, begin langzaam en eerst alleen de punt. Check in bij je partner en als het goed gaat, penetreer dan langzaam dieper.

5. Probeer een vibrator

Vibrators zijn leuke en veelzijdige seksspeeltjes. Ze kunnen zelfs geweldig zijn voor anale seks! Tijdens het voorspel kun je een kleine vibrator inbrengen. De trillingen van het speeltje kunnen heel nuttig zijn bij het ontspannen van de spieren rond de anale sluitspier.

6. Vergeet vaginale stimulatie niet (specifiek voor vrouwen)

Er zijn veel gedeelde zenuwuiteinden tussen de wanden van de vagina en de anus. Zo kan het stimuleren van de vagina tijdens anale seks buitengewoon plezierig zijn. Als het goed voelt, kun je iets in de vagina inbrengen terwijl je anaal speelt of anaal penetreert.

7. Glijmiddel is een must

Je kunt niet teveel glijmiddel gebruiken als het gaat om veilige en plezierige anale seks. De anus produceert niet zijn eigen glijmiddel zoals de vagina doet. Hierdoor loop je het risico de huid rond de opening te scheuren. Je kunt niet te veel glijmiddel gebruiken. Hoe meer smering er is, hoe gemakkelijker en aangenamer de penetratie zal zijn.

Verwarmend glijmiddel kan je plezier vergroten en, mogelijk, anale seks comfortabeler maken. De warmte die wordt gecreëerd door het verwarmende glijmiddel helpt om de bloedstroom naar het gebied te brengen, wat de stimulatie zou kunnen verhogen, en naar de receptoren in het rectum en de anus.

Zowel glijmiddelen op water- als siliconenbasis zijn goed voor anale seks. Glijmiddelen op siliconenbasis gaan echter langer mee, waardoor je er minder van nodig hebt. Houd er echter rekening mee dat alle siliconensmeermiddelen niet veilig zijn voor seksspeeltjes. Let op wat het etiket op uw glijmiddel zegt.

8. Kruis bestuiving niet

Of het nu een vinger, een seksspeeltje of een penis is, zorg ervoor dat je nooit van kont naar vagina gaat. Het kan gemakkelijk een UTI veroorzaken.

Als je wilt overschakelen van anale naar vaginale penetratie of stimulatie, spring dan samen onder de douche en houd de actie daar. Of u kunt een bak met babydoekjes naast het bed plaatsen om tussendoor gemakkelijk te ontsmetten.

9. Probeer verschillende posities

Naarmate je meer vertrouwd raakt met anale seks, kan het leuk zijn om verschillende posities te proberen. Het kan zelfs zijn dat andere houdingen comfortabeler zijn. Elk lichaam is anders en elk lichaam zal een andere positie vinden die prettiger is voor anale penetratie.

Op je rug liggen terwijl je gepenetreerd wordt, kan gemakkelijker zijn voor de rest van je lichaam. Sommigen vinden anaal fysiek een beetje overweldigend aanvoelen en deze houding vereist geen energie om het lichaam te ondersteunen.

Lepelen is ook geweldig voor mensen die nieuw zijn in anale seks. De positie geeft gedeelde controle over je bewegingen en zorgt voor extra gevoel van aanraking en intimiteit. Doggy-style kan minder vriendelijk zijn voor beginners. Het geeft de persoon die penetreert gemakkelijker toegang, maar geeft hem ook volledige controle, wat voor de eerste keer intimiderend kan aanvoelen.

10. Communiceer, communiceer, communiceer

Het is zo belangrijk om met je partner te communiceren wanneer je voor het eerst anaal probeert. Anaal spelen en anale penetratie zullen vol nieuwe sensaties zijn – sommige zullen geweldig zijn, en sommige zullen raar aanvoelen.

Door constant in contact te blijven met uw partner, geeft u hen een betere kans om uw ervaring te verbeteren. Vergeet niet uw veilige woord(en) te gebruiken!

Niet stressen! Plan vooruit en geniet van veilige anale seks

Er is geen goed of fout antwoord op de vraag: “Moet ik anale seks proberen?” Het hangt echt af van de behoeften en verlangens van u en uw partner. Voor sommigen is het antwoord misschien nooit en dat is oké! Als u echter besluit het eens te proberen, is het niet moeilijk om vooruit te plannen en uw eerste ervaring tot een succes te maken.

Onthoud dat het normaal is om nerveus te zijn. Maar dat betekent niet dat er geen hulpmiddelen zijn om je door de nervositeit heen te werken. Neem de tijd om je geest en lichaam te ontspannen, communiceer met je partner, ga langzaam en gebruik glijmiddel.

Door deze veiligheidstips voor anale seks te gebruiken, zullen jij en je partner zeker een plezierige ervaring hebben!

Recent Posts