Als je yoga beoefent in een kleine ruimte, moet je deze 6 tips kennen“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer u >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Buiten+.

Ah, het geluk van een grote, ruime yogastudio. Of een leeg graspark. Hoewel het waarschijnlijk is dat je in plaats daarvan regelmatig je mat uitrolt in een klein appartement, in het midden van je overvolle keuken of anderszins kleine ruimte.

Ook al werk je misschien met (veel) minder ruimte dan een traditionele studio, dit betekent niet dat je praktijk moet lijden of niet meer bestaat. Houd de volgende tips en trucs in gedachten om uw praktijk (en uw geestelijke gezondheid) te beschermen, ongeacht de grootte van uw ruimte.

6 tips voor het beoefenen van yoga in een kleine ruimte

1. Herwerk je ruimte

Ongeacht of je meubels hebt die zijn ontworpen om verplaatsbaar of inklapbaar te zijn, kijk of je sommige items kunt verschuiven om ruimte te maken voor je mat en rekwisieten. Als je geen ruimte hebt voor een uitgerolde mat, overweeg dan een gang als een potentieel gebied voor je flow. Tafels, werkbladen en zelfs je bed kunnen ook onderdeel worden van je praktijk als geïmproviseerde kussens en blokken. Je kunt ook yoga in bed proberen, waardoor je fysieke oefening (en je vermogen om af te drijven) een beetje gemakkelijker wordt.

2. Houd het schoon

De yogabeoefening van sauca, of netheid, is vooral relevant als het gaat om die krappe en kleine kamers. Een rommelige ruimte (net als een drukke geest!) kan afbreuk doen aan de kracht van je oefening en het moeilijk maken om je te concentreren. Behandel je aangewezen yogagebied zoals je een studio zou doen, zegt Jenny Clise, een yogaleraar en YJ-bijdrager. Dit kan betekenen dat u een paar minuten extra moet opruimen en vegen voordat u met de les begint.

3. Breng anderen op de hoogte

Als je in een krappe ruimte oefent, ben je mogelijk gevoeliger voor afleiding door geluiden of bewegende anderen, vooral als er geen deur is om te sluiten. “Als de ruimte vol is, is het laatste wat je nodig hebt dat andere mensen of huisdieren die ruimte met je innemen”, zegt Cise. Probeer een soort van scheiding te creëren, of dat nu een fysieke barrière is of een koptelefoon draagt.

Het kan echter zijn dat je (enige) afleiding moet omarmen – en dat is oké. Het maakt deel uit van je praktijk. (Maar alsjeblieft, leraren, organiseer geen yogales in je appartement met één slaapkamer.)

@maymoves

Reageer op @rensvisr yoga maakt niet uit waar, yoga is gewoon blij dat je gekomen bent ️💫🚐 #vanlife #yogagirl #tinyhome #mobility #yogaflow #teachpeace #inspired #dreamlife #createyourreality #movementmagic

♬ Jungle – Emma Louise

4. Neem wat meditatie op

Natuurlijk heb je misschien je asana-oefening nodig. Als je echter het gevoel hebt dat je vastzit in een kleine ruimte, wil je misschien prioriteit geven aan je meditatiebeoefening. “Om je ruimte vrij te maken, moet je je hoofd leegmaken en acceptatie en tevredenheid oefenen met waarmee je werkt”, zegt Cise. “Als je eenmaal op die plek bent aangekomen, kun je misschien meer openstaan ​​voor hoe je de ruimte begint te gebruiken en nieuwe manieren ontdekken om deze te gebruiken die best cool of nuttig kunnen zijn.” Bovendien neemt een zittende meditatie niet veel ruimte in beslag.

5. Probeer stoelyoga

We houden van stoelyoga, dat een laagdrempelige manier van beoefening biedt. Zelfs als je niet genoeg ruimte hebt om in de volledige expressie van een pose te komen (we kijken naar jou, Half Moon Pose), kun je ervoor kiezen om het in een stoel te oefenen. Je kunt ook een kruk of de rand van een bank gebruiken als je geen stoel beschikbaar hebt of als het verplaatsen van meubels niet haalbaar is.

@laura.shane

Yoga in mijn kleine ruimte #tinyhouse #yoga #homeiswhereyouparkit #tinyhousetiktok #tinyhomeliving

♬Stuur me op mijn manier – Guy Meets Girl

6. Omarm de aanpassingen

Het kan zijn dat je tijdens de les meer van positie moet veranderen dan wanneer je in een studio oefent. Dat is goed. Het belangrijkste is dat je tijd vrijmaakt voor jezelf – en je yogabeoefening. Je zult misschien aangenaam verrast zijn door je aangepaste oefening en een nieuwe variatie ontdekken die je meer verkiest dan de volledige expressie van de houding. Zelfs in een kleine ruimte kun je altijd een nieuw perspectief krijgen.

Recent Posts