Alle planeten zijn nu direct. Dit is wat dat voor u betekent“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

Elk jaar krijgen we een paar kostbare maanden cadeau waarin alle planeten in ons zonnestelsel voorwaarts bewegen in hun banen, wat betekent dat er geen retrogrades zijn om mee te kampen, en we zijn uit de schaduwperiode van Mercurius retrograde. Vanaf 22 januari 2023 krijgen we uitstel van de kosmos tot 21 april 2023, wanneer Mercurius weer retrograde gaat stationeren.

Wat betekent het als alle planeten direct zijn?

Alle planeten in ons zonnestelsel gaan op een bepaald moment binnen een periode van 18 maanden achteruit. De bekende Mercurius retrograde komt gemiddeld drie keer per jaar voor. Hoewel de andere planeten niet zo vaak retrograde stationeren, reizen ze wel enige tijd achteruit in onze lucht – of liever, dat lijkt het te zijn.

Planeten in retrograde keren niet echt op hun schreden terug. De achterwaartse beweging is een optische illusie die wordt gecreëerd door de verschillende omloopsnelheden van elke planeet. Het is het kosmische equivalent van reizen met een trein en een andere aangrenzende trein beginnen te passeren. De trein die je passeert lijkt een fractie van een seconde achteruit te rijden totdat de trein waarin je zit hem inhaalt. Wanneer de aarde op één lijn ligt met een andere planeet, lijkt het andere planetaire lichaam achteruit te gaan totdat een van hen vooruit snelt.

Ook al zijn retrogrades een illusie, ze veroorzaken energetische verschuivingen in onze emoties en in ons leven. Elke planeet brengt een bepaalde energie met zich mee waarmee we in onze dagen kunnen werken. Mercurius regeert bijvoorbeeld communicatie, Mars regeert passie en Venus regeert liefde en creativiteit. Retrogrades draaien de energie van een planeet naar binnen en vragen ons om alle aspecten van het leven die de planeet regeert, te reflecteren, opnieuw te verwerken en opnieuw te integreren. Deze innerlijke aantrekkingskracht van energie kan soms vertragingen, misleiding en verwarring veroorzaken in de gebieden die door die planeet worden geregeerd.

Hoewel retrogrades ons de kans bieden om na te denken en onszelf opnieuw af te stemmen, kunnen ze ons ook verhinderen om naar de toekomst te gaan. Nu er de komende maanden geen retrogrades in zicht zijn, hebben we de kans om belangrijke veranderingen in ons leven aan te brengen en exponentieel te groeien. Dit is een mooie kans. Als we die energie op de juiste manier benutten, kunnen dingen razendsnel gebeuren.

Hoe door het leven te navigeren als alle planeten direct zijn

Zorg voor duidelijke intenties

Het is belangrijk om duidelijke intenties te hebben over wat je wilt in het leven. Alles is voor u beschikbaar als u zich ertoe verbindt het in uw leven te cultiveren. Besteed wat tijd aan het bijhouden van een dagboek en denk na over welke veranderingen u in uw wereld wilt inluiden. Weet dat elke visie die je hebt werkelijkheid kan worden. Je hebt het Universum dat je groei en evolutie volledig ondersteunt. Waar je ook op focust, wees er duidelijk over voor jezelf.

Blijf geaard

Terwijl we door deze periode gaan, moet u zich ervan bewust zijn dat bijna alles in het leven de neiging heeft om in een snel tempo te gebeuren. Deze energie kan opwindend en overweldigend tegelijk aanvoelen. Het kan heel gemakkelijk zijn voor de geest om uit de hand te lopen bij het bekijken van de verschillende opties en mogelijkheden die op elk moment voor u beschikbaar zijn. Om je af te stemmen op het potentieel van dit kosmische venster, is het essentieel dat je geaard blijft in je lichaam door oefeningen als yoga en meditatie. Leg je toe op oefeningen die je helpen om verbonden te blijven met je lichaam en adem, zodat je de beschikbare energie volledig kunt benutten.

Soms kan het voelen alsof je in vele richtingen wordt getrokken vanwege de kosmische energie om je heen. Als je het gevoel hebt dat je verdwaalt in een zee van opties of dat je je innerlijke kompas niet kunt vinden, keer dan terug naar praktijken die je gronden. Als je je op enig moment verward voelt, veranker jezelf dan in het huidige moment met je ademhaling en intenties. Vertel jezelf elke dag door je gedachten of mantra’s wat je wilt zien gebeuren. Herinner jezelf eraan wat op dit moment het belangrijkste is.

Zeg niet overal ‘ja’ op

Een andere bron van verwarring of overweldiging kunnen de vele onverwachte kansen zijn die op je pad komen. Je zou gedwongen kunnen worden om overal ja op te zeggen omdat het potentieel biedt. Misschien heb je zelfs het gevoel dat je nu de energie hebt om alles te doen. Het is belangrijk om jezelf niet te overbelasten. Zorg ervoor dat u de komende zes maanden eventuele nieuwe verplichtingen kunt nakomen. Houd er rekening mee dat alles op dit moment een opwindende draai krijgt, maar dat sprankje kan afnemen. Stel jezelf de vraag: hoe zou ik me voelen over de dingen waar ik vandaag in augustus ja tegen zeg?

Sommige kansen zullen van korte duur zijn en kunnen gemakkelijker tot voltooiing worden gevolgd. Sommige zullen voor de lange termijn zijn, en dit zijn het nieuwe begin dat het belangrijkste zal zijn voor uw duurzame groei. Zorg ervoor dat elk “ja” weerklinkt met je intuïtie.

Geniet ervan

Al met al is dit een spannende tijd. Je hebt misschien het gevoel gehad dat januari een trage of plakkerige start had. Nu zijn alle kosmische lichamen in voorwaartse beweging en de toekomst roept je. Het pad naar je hoogste visie is duidelijk. Laat deze tijd inspirerend en hoopvol zijn. Geniet ervan. Vergeet niet om je lichaam te aarden, duidelijk te krijgen wat je intenties zijn en weet dat alles mogelijk is.

Zie ook: Astrologische voorspelling 2022: wat de planeten voor u hebben uitgelijnd

Dit artikel is bijgewerkt. Oorspronkelijk gepubliceerd op 22 februari 2022.


Over onze bijdrager

Jill Wintersteen is de oprichter van Spirit Daughter, een lifestyle-merk dat zich toelegt op het helpen van u om uw beste leven te leiden door de energie van het universum te begrijpen. Ze schrijft ook werkboeken over elke volle maan en andere astrologische gebeurtenissen. Volg haar op Instagram @spiritdaughter.

Recent Posts