Adem in Adem uit om je verborgen kracht te ontdekkenHet volgende is een uittreksel van het boek, Adem in Adem uit en interview met auteur en oprichter van Breathpod Stuart Sandeman.

Claim je exclusieve 50% Wanderlust-korting tot 5 augustus 23.59 uur met code BIBOHB en trakteer jezelf of een geliefde nu op dit transformerende boek kopen.

Om kans te maken op een gesigneerd exemplaar, doe mee aan onze wedstrijd Klik hier.


Het is tijd om weer op adem te komen

Sinds tragisch verlies hem tot ademwerk bracht, heeft Stuart Sandeman duizenden mensen geholpen hun leven te transformeren, simpelweg door de manier waarop ze ademen te veranderen. De ochtenden zouden voor velen niet hetzelfde zijn zonder wakker te worden met zijn dagelijkse Instagram-livesessies die mensen klaarstomen voor hun dag sinds de pandemie. Dat is niet alles, je kunt Stuart zien die zijn wekelijkse decompressiesessie van Radio 1 organiseert, waardoor je een rustgevende mix van gekoelde beats en hulpmiddelen krijgt om geaard te blijven – wat het leven je ook brengt.

Zijn nieuwe boek Adem in Adem Uit neemt je mee op reis om een ​​verborgen kracht in jezelf te ontdekken die de manier waarop je denkt en voelt kan veranderen. Zijn toegankelijke oefeningen, gebaseerd op onderzoek en ontwikkeld door jaren van oefenen, zullen je helpen om gezond te slapen, stress en pijn te beheersen, beperkende overtuigingen los te laten, je prestaties en focus te verbeteren en de verbinding met jezelf en anderen te verdiepen.

We gingen zitten met oprichter van Breathpod, Stuart Sandeman, om te praten over het nieuwe boek:

Stuart Sandeman

Stuart Sandeman

Waarom heb je de missie gekozen om mensen te helpen ademwerk te leren?

Breathwork veranderde mijn leven toen ik mijn vriendin verloor aan kanker. Het heeft me niet alleen geholpen om troost te vinden bij rouw en verlies. Het gaf me een manier om mijn geest en emoties gedurende de dag onder controle te houden en de conditionering uit het verleden die me tegenhield los te laten – mijn oude denkpatronen, geloofssystemen – al die “dingen” die we allemaal rondsjouwen. Ademwerk gaf me ook een verbinding met een diep deel van mezelf, voorbij de gedachten en oordelen van mijn geest. Verbaasd over mijn eigen transformatie, realiseerde ik me dat als ademwerk mij kon helpen, het ook anderen kon helpen. En als we collectief onze stress, angsten, zorgen en ons emotionele lijden van ons af kunnen zetten, dan zou de wereld een veel betere plek zijn voor ons en de volgende generatie. Ik begon aan mijn missie om ademhaling met de wereld te delen en mijn bedrijf Breathpod was geboren.

Wat inspireerde je om je dagelijkse IG-leven te hosten? En hoe denk je dat dit mensen heeft geholpen?

Tijdens de coronaviruspandemie wilde ik een korte ochtendademhalingsoefening creëren om mensen te helpen hun dag te beginnen met een positieve intentie en een goed gevoel. De sessies hebben mensen op zoveel manieren fysiek, mentaal en emotioneel geholpen – van meer energie, betere slaap, verbeterde gezondheid, betere conditie, verbeterde emotionele intelligentie en meer. Wat interessant was, is het gevoel van verbondenheid dat al snel groeide bij degenen die aan die sessies deelnamen – er is zo’n liefdevolle, ondersteunende Breathpod-gemeenschap – gelijkgestemde mensen die het beste voor zichzelf, anderen en de planeet willen.

Wat zijn de drie belangrijkste dingen die mensen uit je nieuwe boek kunnen leren?

Hoe u uw ademhaling kunt gebruiken om uw fysieke en mentale gezondheid te verbeteren – beter slapen, meer energie, meer rust, minder pijn.

Hoe je je ademhaling kunt gebruiken om je emoties te beheersen, je verleden los te laten en je geest te resetten

Hoe u uw ademhaling op elk gebied kunt optimaliseren – inclusief sport, werk en creatieve projecten.

Hoe speelt wetenschap een fundamentele rol bij ademwerk?

Het draait allemaal om wetenschap – de mechanica van hoe je ademt, de veranderingen in de biochemie als je ademt. Hoe je ademt, beïnvloedt je zenuwstelsel dat regelt hoe je denkt, voelt en gedraagt. In Adem in Adem uit ga ik hier dieper op in. Maar verken ook de magie, de wetenschap die we nog steeds proberen te achterhalen. Deze ruimte is enorm spannend.

Eindelijk, who is je inspiratie en waarom?

Ik word dagelijks geïnspireerd door de berichten die ik ontvang van mensen die de ademwerkhulpmiddelen en -oefeningen hebben toegepast en hun leven volledig ten goede hebben veranderd. Het geeft me echt zo’n drive om meer te delen. Ik ben ook geïnspireerd door het gebruik van muziek naast ademwerk, omdat dit de ervaring voor mensen echt kan versterken.

Als je twijfelt, adem het dan uit Oefening:

Stuart Sandeman

  1. Adem in door je neus voor een telling van vier, voel je buik opkomen
  2. Houd je adem in voor een telling van vier, blijf kalm en stil
  3. Adem uit door je mond voor een telling van acht. Laat je schouders zakken, ontspan je gezicht, je kaak, achter je ogen, zelfs je voorhoofd
  4. Herhaal zoveel als je nodig hebt totdat je je ontspannen voelt

Als je gestrest of angstig bent, hebben je gedachten de neiging om te versnellen en kan je innerlijke stem luider worden of catastroferen beginnen. Het kan dus een paar rondes van de “Als je twijfelt, adem het uit”-techniek nodig hebben om jezelf te kalmeren. Misschien wil je ook wat positieve zelfpraat toevoegen!


Dit fragment is overgenomen uit Breathe In Breathe Out door auteur en oprichter van Breathpod Stuart Sandeman.

Claim je exclusieve 50% Wanderlust-korting tot 5 augustus 23.59 uur met code BIBOHB en trakteer jezelf of een geliefde nu op dit transformerende boek kopen.

Om kans te maken op een gesigneerd exemplaar, doe mee aan onze wedstrijd Klik hier.

Radio 1 decompressiesessie

Radio 1 decompressiesessie

Stuart Sandeman is ademexpert, zwarte band judo en topprestatiecoach. Hij levert krachtige coaching- en ademsessies die negatieve gewoonten, overtuigingen en patronen doorbreken om individuen en groepen in een staat van leren, ontwikkeling, zelfbewustzijn en flow te brengen.

Oprichter van Breathpod en Radio 1 Decompressiesessiehost.

Website | InstagramRecent Posts