9 poses voor als je een nieuwe start nodig hebt“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Ik heb geen spijt van mijn yogapad. Zelfs met al mijn blessures, teleurstellingen, gemiste kansen en mislukkingen, zou ik geen enkele ademhaling of pose veranderen.

Ik heb er geen spijt van dat ik ja heb gezegd tegen banen die niet zijn gelukt. Hoe vaak heb ik in mijn vijftienjarige carrière een lestijd opgepikt die niet werd opgebouwd of die afnam nadat ik het overnam? Mijn eerste instinct was vaak om het persoonlijk op te vatten of aan te nemen dat ik had gefaald, maar achteraf zie ik dat als die kansen waren gelukt, ik vandaag op een heel ander pad zou zijn. Ik heb er geen spijt van dat ik poses heb gedaan die waarschijnlijk hebben bijgedragen aan mijn RSI-blessures. Door blessures, moederschap en veroudering heb ik echt kunnen leren over niet-gehechtheid.

Ik heb er zelfs geen spijt van dat ik blindelings leraren heb gevolgd die van hun voetstuk vielen en me op de een of andere manier pijn deden. Teleurstelling ervaren met een leraar of mentor was voor mij een enorme kans om dingen anders te leren doen. Het hielp me te zien waar ik grenzen kon trekken en hoe ik mijn energie beter kon beheren in mijn eigen relaties.

Laten we dat nog eens proberen

Hoewel ik geen spijt heb van deze momenten, waardeer ik het idee om te kunnen resetten en opnieuw te beginnen wel. Ik wil niet per se een herkansing – niet op een manier om het verleden uit te wissen, met een schone lei. Integendeel, ik wil een nog een keer beter.

Als ik een nieuwe klas ga lesgeven of een nieuwe pose leer of studeer onder een nieuwe leraar, wil ik deze ervaringen anders doormaken dan voorheen – gebruikmakend van de wijsheid die ik heb opgedaan bij mijn eerdere ervaringen, maar me er ook van bewust dat dit een nieuwe ervaring is. begin. Dit is tijd om te resetten, in plaats van opnieuw te doen.

In deze reeks kijken we opnieuw naar bekende poses vanuit een frisse, misschien wijzer, lens. Ik hoop dat het je herinnert aan de vele mogelijkheden die voor je beschikbaar zijn en je helpt oude gehechtheden of pijn te verwijderen.

Vrouw in paarse broek oefent Child's Pose met haar hoofd op een blok
(Foto: Sara Ezrin)

1. Balasana (houding van het kind)

Is er een pose die meer een nieuw begin vertegenwoordigt dan de foetushouding? Deze pose vertegenwoordigt een letterlijk opnieuw beginnen – een terugkeer naar toen we werden geboren. In deze variant van de pose laten we de armen naast ons liggen, maar houden we onze handpalmen naar boven gericht als symbool van het omarmen van nieuwe mogelijkheden.

Hoe: Kom op je knieën. Breng je grote tenen bij elkaar en spreid je knieën uit elkaar. Verplaats je billen terug naar je hielen en laat je buik op of tussen je dijen rusten. Plaats je voorhoofd op de grond of op een blok en leg je armen langs je lichaam naar achteren. Draai je bovenarm zodat je handpalmen naar de hemel wijzen. Deze interne rotatie van de bovenarm kan leiden tot overmatige afronding van de bovenrug, dus houd uw schouderkoppen van de vloer. Rust hier tien ademhalingen uit. Reik dan langzaam, alsof je door honing gaat zwemmen, de ene arm en dan de andere voor je uit.

Vrouw in paarse broek oefent een dynamische versie van Kat/Koe waarbij ze een cirkel maakt met haar lichaam
(Foto: Sara Ezrin)

2. Marjaryasana/Bitilasana (kat/koe-houding)

De dynamische opeenvolging van Kat/Koe stelt ons in staat om te zien dat elke ademhalingscyclus een gelegenheid kan zijn om steeds opnieuw te beginnen. We richten ons meestal op spinale extensie (welving) en flexie (afronding) bij Kat/Koe. In deze variatie zullen we ons lichaam in cirkels bewegen. Deze roterende beweging helpt om ruimte te creëren in de kogelgewrichten van de heupen en schouders. Een kant op cirkelen en dan van richting veranderen symboliseert opnieuw beginnen.

Hoe: vanuit de houding van het kind, adem in en kom naar het tafelblad. Breng bij je volgende inademing je borst naar voren zodat je schouders voor je polsen zijn en buig je rug. Schuif vervolgens je schouders en heupen naar rechts en naar achteren. Adem uit, kom door de houding van het kind met je rug afgerond en cirkel dan je heupen en lichaam naar links, kom langs de andere kant en ga over in de houding van de koe terwijl je inademt en breng je schouders voor je polsen. Ga drie omwentelingen in deze richting door en wissel dan van richting.

Vrouw in paarse broek oefent Low Lunge met uitgestrekte armen
(Foto: Sara Ezrin)

3. Lage uitvalsdraai

Er is iets aan jezelf uitwringen, net zoals je een doorweekt washandje zou doen, om oude energieën los te laten. Maar uitwringen betekent niet helemaal uitdrogen. Er blijft wat vocht achter, maar het helpt om het overtollige spul te verwijderen waar we de neiging aan hebben om aan vast te houden.

Hoe: Stap vanaf het tafelblad met uw rechtervoet tussen uw handen. Houd uw linkerhand op de grond onder uw schouder of op een blok. Adem in en til je rechterarm op naar het plafond. Adem uit en draai je torso open naar je voorste binnenste knie. Als je nek gevoelig is, blijf dan naar beneden of opzij kijken. Anders kijk je misschien naar je opgeheven hand. Probeer jezelf niet in de bocht te wringen. Laat in plaats daarvan elke ademhaling je een beetje verder brengen. Adem in, verleng je ruggengraat van kruin tot staart; adem uit, draai jezelf een beetje verder. Doe dit vijf ademhalingen lang. Laat je rechterhand los en kom terug op handen en knieën en maak je klaar voor kant twee.

Vrouw beoefent een Bhujangasana-variant
(Foto: Sara Ezrin)

4. Bhujanagasana (cobrahouding), variatie

Om opnieuw te beginnen, moeten we vaak ons ​​hart opnieuw openen. Optillen en laten zakken in deze milde achterwaartse buiging, die ook wel Seal Pose wordt genoemd, is een zachte manier om het hart weer open te plagen na een teleurstelling. In deze pose liggen we op de grond, dus er is een element van aarding, maar omhoog drukken voegt een energie van opnieuw tevoorschijn komen toe.

Hoe: Krul vanuit de tafelbladhouding je tenen naar beneden, til je schenen op en reik je heupen omhoog en terug in de naar beneden gerichte hond. Adem in om naar voren te komen in een Plank, laat jezelf dan op de grond zakken en kom indien nodig eerst op je knieën. Plaats uw handpalmen onder uw schouderkoppen en spreid uw benen en voeten op heupbreedte uit elkaar. Druk op een inademing weg van de vloer, strek je armen halverwege recht uit en pel je borst en buik van de vloer. Je ellebogen blijven licht gebogen. Schuif je schouders weg van je oren. Op een uitademing laat je je rug naar de grond zakken. Herhaal dit drie keer. Denk aan het verlengen van je ruggengraat elke keer dat je naar beneden gaat, zodat elke ronde de volgende informeert. Krul na je laatste ronde je tenen onder en druk terug naar de naar beneden gerichte hond.

Vrouw in paarse broek oefent een variant van Warrior I pose met haar armen omhoog
(Foto: Sara Ezrin)

5. Virabhadrasana 1 (krijger 1 houding), variatie

Warrior 1 krijgt een reputatie omdat hij een beetje een push-pull door het hele lichaam is. Uw achterste been wordt bijvoorbeeld naar recht gericht en naar achteren getrokken, maar dan buigt uw achterste heup naar voren. En we zouden geen ruimte kunnen maken in onze onderrug als onze achterste voet niet stevig geplant was. Deze pose vertegenwoordigt de weerstand die we vaak voelen om opnieuw te beginnen en opnieuw te beginnen. Maar het is ook een kans om ruimte te maken om te groeien vanuit ons verleden.

Hoe kan ik: Van naar beneden gerichte hond, adem in en til uw rechterbeen omhoog naar de lucht. Op een uitademing stap je met je rechtervoet tussen je handen. Draai je linkertenen naar buiten en spring met je voet iets naar links totdat beide voeten op een comfortabele afstand van elkaar staan. We gaan vandaag onze borst naar beneden houden. Breng uw duim naar uw rechter dij en heup en trek uw heup voorzichtig naar achteren. Houd uw rechtervoet verankerd in de mat. Beweeg nu je romp een centimeter van je rechterdij en reik je linkerarm naar voren. Als je onderrug ruim en stabiel aanvoelt, overweeg dan om ook je rechterarm naar voren te reiken. Zoveel als je armen naar voren reiken, veranker je je voeten in de vloer en trek je je heupen naar achteren. Houd vijf ademhalingen vast. Adem uit en breng beide handen naar de grond en stap terug naar de naar beneden gerichte hond. Bereid je voor op je linkerkant.

Vrouw in paarse broek oefent Ustrasana, Camel Pose variatie
(Foto: Sara Ezrin)

6. Variatie Ustrasana (kameelhouding).

Laten we doorgaan met dit thema van het observeren van push-pulls in het lichaam, maar deze keer zal de pull zijn om naar achteren te buigen terwijl we eraan werken om de energie vooruit te laten gaan. Deze variatie wordt ook wel Ardha Ustrasana (Half Camel Pose) genoemd. Het is een hybride van een uitvalvorm, die veel van de kwaliteiten deelt die we zojuist hebben onderzocht in Warrior 1 en Camel Pose.

Hoe: Adem vanaf een naar beneden gerichte hond uw rechterbeen omhoog en naar achteren in. Adem uit, stap met je rechtervoet naar voren en laat je achterste knie op de grond zakken. Til je romp rechtop en pauzeer. Plaats uw linkerpalm plat op uw heiligbeen met uw vingers naar boven of naar beneden gericht. Adem in en reik met je rechterarm naar de hemel. Begin op een uitademing terug te buigen. Uw linkerhand kan verder langs uw linkerbeen naar uw bilspier, dijbeen of scheenbeen glijden. Hoe verleidelijk het ook is om helemaal naar achteren te gaan, blijf je concentreren op het optillen van je borst en het naar je voorste knie trekken van je romp. Houd vijf ademhalingen vast. Grond in je achterste scheenbeen, adem in en breng je romp rechtop. Laat beide handen aan weerszijden van je voorste voet zakken. Stap terug naar neerwaartse hond.

Vrouw in paarse broek beoefent Ardha Matsyendrasana, Half Lord of the Fishes
(Foto: Sara Ezrin)

7. Ardha Matsyendrasana (Half Lord of the Fishes Pose)

Twists vertegenwoordigen ook dat we naar onszelf toe komen voordat we ons uitgebreid naar de wereld uitstrekken. Het is alsof we eerst een hartcheck moeten doen voordat we ons kunnen openstellen. Twists zijn enkele van de beste voorbereidings- en tegenhoudingen voor backbending.

Hoe: Kom tot een zittende positie. Strek beide benen recht voor je uit. Ga op een deken of blok zitten als dat je helpt om rechtop te zitten zonder afronding. Buig je rechterknie en steek de voet over je linkerdij. Je rechterknie blijft naar de hemel wijzen. Buig nu je linkerknie en trek je hiel net buiten je rechterbil. Op een inademing reik je je linkerarm omhoog. Draai op een uitademing je romp naar rechts. Wikkel je linkerarm rond de voorkant van je dij of probeer je linkerelleboog aan de binnenkant van je rechterknie te haken voor meer kracht om te draaien. Kies de variatie waarmee je je borst kunt verbreden en volledig kunt ademen. Draai je hoofd om naar je rechterschouder te kijken. Houd vijf ademhalingen vast. Draai eerst je hoofd naar links en laat dan de rest van je lichaam los. Je zult merken dat het lichaam zich organisch ontrolt. Strek beide benen recht en herhaal aan je linkerkant.

Vrouw beoefent Viparita Karani, Legs Up the Wall
(Foto: Sara Ezrin)

8. Viparita Karani (benen tegen de muur poseren)

Wat vaak nodig is om schoon opnieuw te beginnen, is een verschuiving in perspectief. Ondersteboven gaan kan ons dat bieden. Viparita Karani heeft ook een herstellend element omdat je wordt vastgehouden door de muur en de vloer. Dit vertegenwoordigt ook de overgave die nodig is om opnieuw te beginnen. We moeten erop vertrouwen dat we worden vastgehouden en ondersteund als we terugkeren naar een plek waar we ooit waren, maar opnieuw. Deze pose staat voor vertrouwen, rust en een nieuw begin.

Hoe: Kom naar een muur en ga er zijdelings naast zitten. Ga liggen en zwaai je benen tegen de muur zodat je zitbotten de muur raken en je heiligbeen plat op de grond staat. Misschien wilt u een dunne, opgevouwen deken onder u schuiven en deze comfortabel laten rusten in de boog van uw onderrug. Laat je armen langs je lichaam rusten. Sluit je ogen of laat ze rusten op een zacht kijkpunt. Blijf vijf minuten staan.

Naar buiten komen is net zo belangrijk als hier naar binnen gaan: buig je knieën en laat je voeten weer langs de muur glijden. Rol opzij en pauzeer in deze opgerolde positie. Neem de tijd, druk jezelf omhoog om langzaam te gaan zitten en laat je hoofd als laatste omhoog komen. Dit geeft aan dat we deze nieuwe fase ingaan vanuit ons innerlijk en hart. Zoek een comfortabele stoel en sta even stil bij de mogelijkheid van dit moment.

Recent Posts